Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Focus 3 Sağ Aks Keçesinden Yağ Kaçağı

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

15000 bin bakıma 1 hafta önce gittim bende de sol aks keçesınde yağ kaçağı çıktı değişim yapıldı bu focuslarda kronik olduğunu söyledi servisteki yetkili biraz kullandıktan sonra tekrar bakacam altına hatırlatmanız için teşekkürler.

• Yanıt 175
  • Görüntüleme 53,9k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Kubilay Yıldırımbayazıt
    Kubilay Yıldırımbayazıt

benim araç için konuşuyorum. usta arkadaşlar keçeyi takarken etrafını sıvı conta ile güçlendirip öyle taktılar sanırım sorun şu arkadaşlar:keçeyi taktıkları şanzıman bloğu keçe için geniş gelmekte. bi

Kubilay Yıldırımbayazıt

Kubilay Yıldırımbayazıt

bugün otosan tarafından aradılar ve aracımdaki sorunla bizzat kendilerinin ilgileneceklerini söylediler. kendilerinin haberi olmamış bu ana kadar bende inandım?. yani aracım artık otosana ve mühendisl

• 2 hafta sonra...
Yanıtlama zamanı:

bir ay önce bakıma gitmiştim. aks keçesi değişmişti. geçen güncellemeye gittim gene değişmiş. şanzıman yağı da eklenmiş. garanti dışı kalınca ayda bir keçe değiştirmek şanzıman yağı eklemek zorunda kalacağız galiba. umarım kısa zamanda çözüm bulunur.

Yanıtlama zamanı:

bir ay önce bakıma gitmiştim. aks keçesi değişmişti. geçen güncellemeye gittim gene değişmiş. şanzıman yağı da eklenmiş. garanti dışı kalınca ayda bir keçe değiştirmek şanzıman yağı eklemek zorunda kalacağız galiba. umarım kısa zamanda çözüm bulunur.

Sorun devam ederse ayıplı mal sayılması ve bundan doğan haklarını kullanmanız söz konusu olabilir.

Bilgi için:

Öncelikli şu hususu belirtmeliyim ki; birçok firmanın kullanma kılavuzunda yazdığı gibi ayıplı malın tamir için 2 defa servise girmesi, tamiri mümkün olmazsa malın değiştirilmesi gibi bir seçenek tüketicinin tek ve öncelikli seçeneği değildir? Kullanım kılavuzlarında yer alan bu ibare doğru fakat eksiktir. Daha doğrusu ayıplı malın ücretsiz onarılması tamiri, ayıplı malın ayıpsız misli ile değiştirilmesi veya satışın iptali ile satıcıya ödenen satış bedelinin iadesini isteme seçenekleri firmalara değil tüketiciye tanınmış seçeneklerdir. Tercih hakkı tüketiciye tanınmıştır.

Tüketici malın ayıpsız yenisi ile değiştirme hakkını, ayıplı malı iade ile parasının iade hakkını veya yine isterse tamir haklarından birisini seçmek ve kullanmakta serbesttir. (4077 sayılı TKHK m.4)

Öncelikli seçenekler ayıplı malın alınması ve yerine hiçbir ücret almadan ayıpsız aynı maldan verilmesi veya ayıplı malın alınarak satış bedelinin aynen iade edilmesidir. Ayıplı mal ilk talepteayıpsız yenisi ile değiştirilmek mecburiyetindedir. (Bakınız yan tarafta verilen Yargıtay 13.Hukuk Dairesi’nin 2006/1452 E. 2006/5312 K. Sayılı kararı) Bu kural açısından ayıplı malın 1 lira değerinin olması ile yüz bin lira değerinde olması arasında hiçbir fark yoktur. Malın boyutlarının küçük veya büyük olmasının arasında da hiçbir fark yoktur. Şu firma ile bu firma arasında da bir fark yoktur. Tüketiciler, bazı firmaların "bizim böyle bir uygulamamız yok, verin servise gönderelim veya bırakın tamir edelim, parçasını değiştirelim, fabrikaya geri gönderip, tamir ettirelim, boyattıralım v.s" cevaplarına aldırmamalıdır. Firmalara göre kanunlar farklı değildir. Bilinmelidir ki tercih hakkı tüketicinindir. Bu nedenle tüketiciler haklarını kullanmakta ısrarcı olmalıdır.

Kural ayıplı malın yenisi ile değiştirilmesi veya ayıplı malın iade alınarak satış bedelinin iade edilmesidir. (4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun madde 4) Bu işlem için ayıplı malın ikiden fazla tamire girmesi ve saire ye gerek yoktur. Hatta tüketici malı tamire verdiği takdirde malın yenisi ile değiştirme hakkını zora sokmuş olmaktadır. Bu durumda tüketicinin tamir hakkını kullandığı kabul edilmekte ve tamir hakkını kullandığında ise malın yenisi ile değiştirilmesi veya bedel iadesi için bir dizi prosedürün gerçekleşmesi gerekmektedir. (24.04.2011 tarihinden önce alınmış mal veya araçlar için aynı arızanın 1 yıl içerisinde ikiden fazla veya farklı arızaların dörtten fazla gerçekleşmesi veya 30 iş günü (araçlar dışında 20 iş günü) olan azami tamir süresinin aşılması gibi.)

24.04.2011 tarihinden sonra alınmış mal veya araçlarda malın tamirine başlanması durumunda değişim veya bedel iadesi hakkının tekrar gündeme gelebilmesi için ise Tüketiciye teslim edildiği tarihten itibaren, garanti süresi içinde kalmak kaydıyla, bir yıl içerisinde en az dört defa veya imalatçı-üretici ve/veya ithalatçı tarafından belirlenen garanti süresi içerisinde altı defa arızalanmasının yanı sıra, bu arızaların maldan yararlanamamayı sürekli kılması gerekmektedir. (Değişik bent: 24/04/2011 - 27914 S. R.G. Yön./8. md.) (İş Günü: Ulusal, resmî ve dini bayram günleri ile yılbaşı, 1 Mayıs ve pazar günleri dışındaki çalışma günlerini, ifade eder.)

Kaynak: http://www.yusufayik.av.tr/tuketici.html

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

yusuf bey ustaya söyleyin keçe şanzıman bloğuna küçük geliyor. ondan kaçak oluşuyor. ya keçenin takıldığı bloğu değiştirsinler yada keçenin etrafını sıvı conta ile destekleyip denesinler. birde servislerde bir hikaye var yeni keçe gelecekmiş falan diye ben inanmıyorum tamamen oyalama politikası
Yanıtlama zamanı:

Sorun devam ederse ayıplı mal sayılması ve bundan doğan haklarını kullanmanız söz konusu olabilir.

Kaynak: http://www.yusufayik...r/tuketici.html

teşekkür ederim. ancak garanti kapsamında yapılan işlemlerin faturasını 2. kezdir vermiyorlar. mahkeme mi talep edecek. saklarlarsa ne olacak?

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

teşekkür ederim. ancak garanti kapsamında yapılan işlemlerin faturasını 2. kezdir vermiyorlar. mahkeme mi talep edecek. saklarlarsa ne olacak?

faturayı zaten size vermezler otosana kesip gönderirler garanti işlemi olduğu için. aracı teslim ederken şikayetleri yazdıkları bir kağıt var bir nüshasını size veriyorlar sizin onu saklamanız gerekli her defasında aynı şikayeti yazdırın (sağ alt kısımdan yağ kaçağı var) gibi dediğim gibi sıvı conta olayını deneseler belki kesilir benim arabada öyle olmuştu
  • 1 ay sonra...
Yanıtlama zamanı:

Arkadaşlar bu kronik soruna benim kırat da yakalanmış.Epey bi yağ kaçırmış keçeden.Son zamanlarda vites geçişlerinin zorlaştığını hissediyordum.Yoksa bizde de mi var bu sıkıntı dedim gittim servise aklıma gelen başıma geldi.Neyse sıkıntıyı garantiden giderecekler ama size soracağım araç 5700 kmde sizce şanzımanda sıkıntı olmuş mudur?

Yanıtlama zamanı:

bizimkindede geçiş sorunu var özellikle düşük viteslerde daha çok kullanımdan diye önemsemiyoruz ama. servise yol düşecek gene...

Kutluhan A. tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:

Hmmmm, siteden keşke zamanında verim almaya çalışsaydınız.. Geçmiş olsun, servis kontrol eder bizim buradan birşey dememiz bence imkansız. Buarada detaylı açıklama isteyen (konu hakkında) ana başlıktan aradığı cevapları bulabilir.

Yanıtlama zamanı:

bu yağ kaçağını anlamak için motor bölümü içindeki şanzıman yağ haznesinimi kontrol etmemiz lazım..yoksa o direksiyon hidroliği

miydi?

arabanın altından(dışarıya damlama şeklinde) belli olmuyor diye yazmıştı bir iki arkadaş..

Yanıtlama zamanı:

bu yağ kaçağını anlamak için motor bölümü içindeki şanzıman yağ haznesinimi kontrol etmemiz lazım..yoksa o direksiyon hidroliği

miydi?

arabanın altından(dışarıya damlama şeklinde) belli olmuyor diye yazmıştı bir iki arkadaş..

Ön taraftaki plastik koruma sökülünce yağ kaçağı bariz bir şekilde görülüyor.Benim merak ettiğim şanzıman yağı eksilince bir uyarı vermez mi araç?

Hmmmm, siteden keşke zamanında verim almaya çalışsaydınız.. Geçmiş olsun, servis kontrol eder bizim buradan birşey dememiz bence imkansız. Buarada detaylı açıklama isteyen (konu hakkında) ana başlıktan aradığı cevapları bulabilir.

Servis kaçağı tespit etti.Peki bu süreçte şanzımana zarar gelip gelmediğini anlayabilir mi?Bugün bi sıkıntı yok deyip yarın öbür gün şanzımanı elimize amayalım.Özellikle garanti bittikten sonra?

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.