Jump to content
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Elektrikli Araçlar

Mertol Kip

Önerilen Mesajlar

9 dakika önce, Abdussamed Acar yazdı:

SR gitmez %10 kalana kadar 180-200 en fazla gider sanıyorum ama yeni LR rahat gider... Ancak hızlı şarj alternatifleri olunca bunun çok dert olmadığını görüyorsunuz. Bunu yılda +25Bin Km yapan biri olarak söylüyorum

Öyle elbette ama LR benim için MTV ve fiyat açısından SR kadar mantıklı değil ne yazık ki. Yoksa başka alternatif düşünmemiştim bile. Ayda bazen birkaç sefer, bazıları da günü birlik 200-250 km rota yaptığım için çok zorlanarak almamaya karar verdim. Diğer dezavantajları da eşim için manevra kabiliyetinin şehir içinde zayıf olması ve arka süspansiyonların başarısızlığı bana göre. Neredeyse makaslı pick-up gibi hissettiriyor. 🙂 Juniper'da durum nasıl bilemiyorum tabi, ilk fırsatta bakmak istiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Uzun yolda sıkıntı yaşamayacağımı bilsem ikinci aracımıda elektrikli yaparım, elektrikliden inip yanmalıya geçince önce bir hantallık hissediyorum biraz kullanınca normalleşiyor. Elektrikliler çok güçlü versiyon olmasa dahi diğerlerinden pratik araçlar vites geçişi ve turbo gecikmesi vs olmamasıdan mütevellit. Bu fark sıkışık trafikte daha çok hissediliyor akıp giderken yada uzun yolda o kadar değil. Tabi en az 2 lt hacimli güçlü bir yanmalı araçta sanırım elektrikliyi aramazdım ama gel görki canım ötv devreye giriyor, güçlü bir aracım olsun diyorsanız da yine elektrikli araçlara yöneliyorsunuz mecburen.. Buna ötv paradoksu diyelim 🙂

Tugay Kuruöz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

18 minutes ago, Semih O. said:

Bozuyük'de durup doldurursun...

O hesap tutmaz yani.

IST - EsEs arası kaç km ki?

Ben geçen sefer kaşındım, Ist'te tam doldurdum Balkes te (410 km sonra) tekrar doldurdum (%18 kalmıştı) Bodrum a vardım. Balkes ile benim ev arası da 400 km. Eve vardığımda %16 falan şarjım kalmıştı. Yavaş da gitmedim. Devlet yolundan hız limitini aşmadan. 400 km yi rahat gidiyorsunuz. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

böyle devam ederse elektrikli araç teknolojisi birkaç yıla kadar dolu depo dizel araç menziline ulaşırlar. menzili düşünen(tarikat anlaşılmasın) benim gibiler için ideal olur. tabi geri katı yakıtlılara dönülmezse.

• Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

30.05.2025 - 17:29 tarihinde, Semih O. yazdı:

320

Kapıdan kapıya 300 km  😄 bence 100-20 km/s bandıyla gider, tek depo rahat, kaynak @Mertol Kip 😄  

Bu iş nerde sorun olur misal İst - Aydın yada bi tık ödesi bodrum'da. Tek şarj zaten gitmesin bekleyemezsin.
1 şarj ok, oda sorun değil.. 

Sorun anca bayram seyran ana baba gününde sıra beklemeli o cileye dönüşebilir.. Normal vakitlerde idare eder gibi..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.