Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Aracınız Ne Kadar Yakıyor

Featured Replies

• Yanıt 209
  • Görüntüleme 56,7k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ya ben de çok uğraşıyorum şampiyon olmak için ama bende nedense hep farklı bir yazı çıkıyor, Antalya'nın sıcağından mıdır, arabanın bana gıcığından mıdır nedir?

• Osmaniye-Diyarbakır 120km sabit hızla...

• Şekilde görüldüğü gibi hava ne kadar ısınsa da (ki yeterince sıcak), ne kadar efendi kullansam da daha aşağılara inemiyorum pek şehir içinde...

Posted Images

Yanıtlama zamanı:

Araç: 2000 focus 1.6

KM:112600 km

LPG fiyatı:2.48 tl

80 tl LPG ile 405 km yol (şehir içi) yapıyor.

Lpg 'yi ilk taktırdığımda lpg birim fiyatı biraz daha düşüktü. (2,35-2,40) ilk depoda 84 tl lpg ile 453 km yol yaptı... ŞU an araçta 205 50 16 lastik ve açık hava filtre kiti de var...Aracın az ya da çok yakmasının malesef nedenleri de çok. Ülkemizde yakıt fiyatları çok yüksek, tabi araçlarında bakımları ne kadar düzenli yapılıyor bilinmez. Aracın lastik hava basıncı, buji, buji kabloları, bobin v.b. mekanik aksamın düzgün ve problemsiz olması gerekiyor diye düşünüyorum... :)

Yanıtlama zamanı:

yakında uzun yola çıkacam.

değerleri ozaman yazarım.

bir ay kadar önceki değerlere bakacak olursak lpg'de 2.30 tl'den uzun yolda 170 krş. yakmıştı hatırladığım.

Yanıtlama zamanı:

Arkadaşlar litre cinsinden değerler yazalım, inanın 170 kuruş , 200 kuruş , 300 kuruş çok anlamsız oluyor ve sadece okunup geçiyor.

Aracınız 100 km. de kaç lt lpg tüketiyor?

• 3 hafta sonra...
Yanıtlama zamanı:

1.6 ecoboost güncel şehir dışı yakıt tüketimi

yaklaşık 900 km boyunca 100km/h hız sabitleyici ile sabit hız ile gittim

Yola çıkmadan önce yol bilgisayarını sıfırlamıştım

ecomode şampiyon oldum

5.7 lt /100 km tl cinsinden kmde 26 kuruş yaktı

fabrika verisi olan 5 lt/100 km değerini ne kadar hız ile yakalayabilirm acaba deneyen ecoboost kulanıcısı var mı?

bence ecoboost motorun esas avantajı şehir içinde şehir dışında çok da cazip değil

şehir içinde sakin kullanım ile 7.2 lt/100 km yakıt tüketimi değerini yakalamıştım

Yanıtlama zamanı:

1.6 ecoboost güncel şehir dışı yakıt tüketimi

yaklaşık 900 km boyunca 100km/h hız sabitleyici ile sabit hız ile gittim

Yola çıkmadan önce yol bilgisayarını sıfırlamıştım

ecomode şampiyon oldum

5.7 lt /100 km tl cinsinden kmde 26 kuruş yaktı

fabrika verisi olan 5 lt/100 km değerini ne kadar hız ile yakalayabilirm acaba deneyen ecoboost kulanıcısı var mı?

bence ecoboost motorun esas avantajı şehir içinde şehir dışında çok da cazip değil

şehir içinde sakin kullanım ile 7.2 lt/100 km yakıt tüketimi değerini yakalamıştım

bence yakaladığınız şehir dışı değer de gayet güzel,

Yanıtlama zamanı:

Çok iyi değerler ama yaşadığınız şehrinde katkısı var. İstanbul'da sanırım 9lt civarı olur.

engin, ben bu araca, ne kadar az yaktırabilirim diye değil ne kadar çok yaktırabilirim diye deniyorum, yüksek devir çevirip (virajlı yollarda, 3. viteste hiç vites değiştirmeden, otomatik vites gibi, 2000-6.000 devir arasında kullanabiliyorsun ), hesaplamalarım depo doldurma yöntemi ile, 7.3 ila 8.5 arasında sonuçlarım var, 8.5 rakamını çok özel koşullarda yakaladım, istanbul şehir içinde de bence çok yüksek rakamlar olmaz,

kemal kaya tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:

İleri sürüş teknikleri ile bu değerler çok daha fazla iyileşir. Ciddi anlamda bu konuda bir abimizden ders almayı düşünüyorum..

• 3 hafta sonra...
Yanıtlama zamanı:

2006 focus 1,6 tdci 130.000 km de aracım depoyu fulledikten sonra bütün değerleri sıfırladım 830 km yol yaptım yol bilgisayarı ortalama yakıt tüketimi 5,9 lt/100 km ortalama hız 28 km 250 km şehir dışı kalanı günlük 3 km git 3 km gel şeklinde tekrar depoyu fulledim 185 tl yakıt aldı motorin 3,79 tl

Yanıtlama zamanı:

İleri sürüş teknikleri ile bu değerler çok daha fazla iyileşir. Ciddi anlamda bu konuda bir abimizden ders almayı düşünüyorum..

izmire gel, anlatayım ben sana ;)

Yanıtlama zamanı:

izmire gel, anlatayım ben sana ;)

Gelirsem, bir bulusma da orada yapacagız zaten, kacarı yok ama su anda gozuken net bir İZmir seyahati soz konusu değil Aydın abi

Yanıtlama zamanı:

2008 1,6İ BRC LPG' li

yakıt: P.O. 2,05 TL

şehir içi 19.4 krş / km

şehir arası 16.8 krş / km

Yanıtlama zamanı:

2008 1,6İ BRC LPG' li

yakıt: P.O. 2,05 TL

şehir içi 19.4 krş / km

şehir arası 16.8 krş / km

İşin suyunu çıkarayım mı?

Ecoboost 1.0 uyumlu ve sağlam bir LPG sistemi takıldığında Türk halkı başka bir motora bakar mı?

< 0,15 TL/km iyi bir değer olmaz mı?

Cem Boneval tarafından düzenlendi

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.