Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Dönüş çapı Sorunu

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:
11 dakika önce, Ozan Kar said:

gerekli olup olmaması konumuz değil burada, eğer soruna yardımcı olmayacaksan yazıpta kirlilik yaratma.

Sorununa çözüm istiyorsan eğer, ki aslında bu bir sorun değil:

Araçların direksiyon kutularının kaçıncı jenerasyon/tiplerinin ne olduğunu öğren, ezbere değil şasiden bak. Sonra problem olma olasılığına karşılık teker iz mesafelerini ölç ondan sonra konuşalım. Sen direksiyonu çevirdiğinde kaç derece dönüyor tekerlerin? Kısa dönen kaç derece dönüyor?

Kaç ofsetli jant kullandığınızla bile alakadar mevzu. Elinde data yok oturmuş fasikül fasikül konuşacağın tuttu. Sanki dersin ... Töbe töbe...

13 saat önce, Cem Boneval said:

Direksiyon mili üzerinde sarı bir halka oluyor.

Görülmeyecek gibi değil.

gi-cq-257-003-8801907939146012683.jpg

Burayı görebilmek için arabanın sileceklerinin altındaki plastiği komple sökmek gerekiyor sanırım. 

Servet Özkan tarafından düzenlendi
Eksik betimleme

• Yanıt 54
  • Görüntüleme 16,3k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Hiç ölçümleme yapmadım ama kendi aracımda yazlığın önündeki yolda u yapmak istediğimde iki manevra yapmam gerekiyor, hafifçe geri alıp tekrar ileri şeklinde. Arkadaşımın dizel otomatiği ile tek seferd

• Kaan Yagizer
    Kaan Yagizer

... kolay.   Dönüş çapı hesaplamasına : Ackermann Açısı / Yönlendirilmesi deniyor.     Kabaca pin tarafında bir derecelik kısıt lastik temel pozisyonunda 6+ derece düşükl

• Bugün, @Yahya Akman ve @Semih O. nun arabasına baktım onların direksiyonuda Doğan abininki kadar dönüyor. 

Posted Images

Yanıtlama zamanı:

aynı marka model arabayla denendiğinde farklı sonuç alınması nasıl sorun değil?

0-100 denemiyoruz sonuçta standart bir şey bu.

bir de madem işe yarar bir şeyler biliyorsun niye baştan paylaşmıyorsun da yoruyon bizi. yüz yüze hadi neyse de forumda gereksiz bence bunlar servet beeğ

genel olarak daha yapıcı olunmalı, yarına gereksiz mesajları da uçurmalı

Yanıtlama zamanı:
20 dakika önce, Mertcan Çelik said:

aynı marka model arabayla denendiğinde farklı sonuç alınması nasıl sorun değil?

0-100 denemiyoruz sonuçta standart bir şey bu.

bir de madem işe yarar bir şeyler biliyorsun niye baştan paylaşmıyorsun da yoruyon bizi. yüz yüze hadi neyse de forumda gereksiz bence bunlar servet beeğ

genel olarak daha yapıcı olunmalı, yarına gereksiz mesajları da uçurmalı

Ne standart mesela? Biliniyor mu? Aynı model araçlar bantlardan farklı donanımla inebiliyorlar. Bir şey buluyorlar jenerasyon farklı oluyor direksiyon kutusu değişiyor, en basitinden otomatik park olanlarda farklı direksiyon kutusu. Tam detay bilmesem de fark olduğunu biliyorum.

Dert o da değil, benim karnım ağrıyor modunda metreyi al benim arabam fazla dönüyor de goygoyun daniskasını yap. Akademik kariyeri olan adamlarsınız. Bir tekerin dönüş açısını bulmak için kağıt kalem ip ve metre lazım. Yaptınız mı? YOK. Teker iz mesafelerini ölçtünüz mü? YOK. Direksiyon kutuları aynı mı baktınız mı? YOK. Gelmişiniz gereksiz konuşma diyorsunuz. Bırak Allah aşkına. :)  

Diğer türlü bu başlıktaki yetersiz verilerin tamamına bakıldığında ancak "kaynımdada var aynı" tadında cevaplar alınabilir. Ötesi fütüristik olur.

Servet Özkan tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar
1 saat önce, Servet Özkan said:

Ne standart mesela? Biliniyor mu? Aynı model araçlar bantlardan farklı donanımla inebiliyorlar. Bir şey buluyorlar jenerasyon farklı oluyor direksiyon kutusu değişiyor, en basitinden otomatik park olanlarda farklı direksiyon kutusu. Tam detay bilmesem de fark olduğunu biliyorum.

Dert o da değil, benim karnım ağrıyor modunda metreyi al benim arabam fazla dönüyor de goygoyun daniskasını yap. Akademik kariyeri olan adamlarsınız. Bir tekerin dönüş açısını bulmak için kağıt kalem ip ve metre lazım. Yaptınız mı? YOK. Teker iz mesafelerini ölçtünüz mü? YOK. Direksiyon kutuları aynı mı baktınız mı? YOK. Gelmişiniz gereksiz konuşma diyorsunuz. Bırak Allah aşkına. :)  

Diğer türlü bu başlıktaki yetersiz verilerin tamamına bakıldığında ancak "kaynımdada var aynı" tadında cevaplar alınabilir. Ötesi fütüristik olur.

-otomatik parkta direksiyon kutusu değişmiyor. eski powershiftler elektrik destekli hidrolik gerisi aynı.

-ha oturmuş kaç metrede döndüğünü ölçmüşsün ha oturmuş kaç derece döndüğünü ölçmüşsün ne fark var? kafamız o kadarına bastı napalım.

-şasi numarasından direksiyon kutusuna bakabilecek varsa özelden atalım.

Yanıtlama zamanı:

Bunla alakalı mi bilmiyorum, metreyle de olcmedim ama benim araçta şöyle birşey fark ettim . sola ya da sağa tam kırıp dönmek istediğimde, dönüş sırasında bir belki de iki tık daha direksiyon dönüyor gibi geldi bana (İlk başta tam kirmama rağmen!). Ama Focus 2 Den sonra donuşler konusunda sorun yaşadığımı fark etmedim de değil!

Yanıtlama zamanı:
6 saat önce, Ozan Kar said:

-otomatik parkta direksiyon kutusu değişmiyor. eski powershiftler elektrik destekli hidrolik gerisi aynı.

-ha oturmuş kaç metrede döndüğünü ölçmüşsün ha oturmuş kaç derece döndüğünü ölçmüşsün ne fark var? kafamız o kadarına bastı napalım.

-şasi numarasından direksiyon kutusuna bakabilecek varsa özelden atalım.

Ha kac derece ha kac metre diye birsey yok, Belki teker iz genisligin farkli?

Etisin vardi bakarsin sen. En sondaki harfler degisik oluyor..

Zaten hersey ayniysa ayni doner, nerde fark oldugunu bul. Teker genisliginde mi direksiyon kutunda mu. Ezberden gazel okuma.

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Doğan abinin arabayla ufak bi karşılaştırma yaptım,

sonuna kadar döndürünce direksiyonda 1/8 tur kadar fark var, fark lastiğe de yansıyor ancak fotoğrafta görmek bile çok net değil.

Tur sınırlandırıcının etkisi bu kadar az değildir sanırım ama başka bir şey olabilirmi bilemedim.

@Cem Boneval sınırlandırıcıya tam olarak nereden bakmam lazım?

Untitled-1.jpg

Untitled-2.jpg

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

@Cem Boneval abinin yoğunluğu azalmış, @Kaan Yagizer abi sahalara dönmüşken bu konuyu tekrar gündeme getirmek istiyorum :) özellikle şu tur sınırlayıcı bu kadar az etki ediyor olabilir mi? veya kendisine nasıl ulaşabilirim konusunda :) 

Yanıtlama zamanı:

... kolay.

Dönüş çapı hesaplamasına : Ackermann Açısı / Yönlendirilmesi deniyor.

ackerman_steering_principle_angles.png

Kabaca pin tarafında bir derecelik kısıt lastik temel pozisyonunda 6+ derece düşüklüğe neden oluyor ... klasik "güç kolu" prensibinde olduğu gibi (uygulanan güç aynı olsa da güç kolu uzayınca etki algoritmik olarak artar) lastiklerin bir arada (simetrik) olarak dönmemesi (parka giriş / çıkış manevralarında) Ackermann yönlendirmesinin sonucu ... zaten bu şekilde daha kolay park yeri girişi - çıkışı sağlanıyor.

Sonuç/Not : Stoper üüüüüü derecede etkiler (dönüş çapını) 

Ackermann olayı nedir derseniz? ... ahanda size video link'i.

Kaan Yagizer tarafından düzenlendi
not eklemece

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar
Bir saat önce, Kaan Yagizer said:

Sonuç/Not : Stoper üüüüüü derecede etkiler (dönüş çapını) 

peki ama bunun direksiyona etkisi fotoğrafta ki kadar mıdır? Yani yukarıdaki fotoğrafa bakarak senin arabada evet bu parça var diyebilir miyiz?

O kadar farkın dönüş çapında 1 metre fark yarattığı tecrübe ile sabit ancak tekerlek açısında bariz bir fark yok, yani demek istediğim bu parçanın amacı geniş lastiğin davlumbaza sürtmesini önlemek (değil mi?) ise bu kadar küçük bir açıylamı hallediyor bunu?

ve son olarak eğer evet bu parça ozanda var diyorsak, ozan bu parçaya nasıl erişebilir, sökebilir mi?

Yanıtlama zamanı:

Usta senin kremayerin sonsuz dişlisini 2 tık az yapmışlar gibi geldi bariz fark var :)

Yanıtlama zamanı:
15 saat önce, Ozan Kar said:

peki ama bunun direksiyona etkisi fotoğrafta ki kadar mıdır? Yani yukarıdaki fotoğrafa bakarak senin arabada evet bu parça var diyebilir miyiz?

... fotoğraftan teşhis koyabilsem üüüüühüüü :) paraya para demem yahu ...

Stoperin amacı lastiğin davlumbaza vurmasını engellemek değil, direksiyon kutusunu korumak ... peki benim aracımda "stoper" var mı? ... bilmem? kaldırıp bakmak lazım ... "stoper"i sökebilir miyim? ...hayır, sen sökemezsin. Öyle iki dakikalık iş değil yani...

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.