Jump to content
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız ×
  • Welcome!

Register now to access all features. After registering, you can post topics, reply topics, like users content, send private messages.
    This message will be deleted after you register.

Teşhisi Konulamamış Bir Hastalık

Hakan Saraylı

Recommended Posts

Hakan geçmiş olsun...

Yeterince yorumlanmış, spekülatif pek çok sey daha yazılabilir ama doğru olmaz.

Ben başka bir konuya dikkat çekmek istiyorum:

Bu tür umuma açık paylaşımlarda hasta ve hastalık paylaşmayı sakıncalı buluyorum. 

Öncelikle hasta mahremiyeti açısından, hele çocuk olması işi daha da zorlaştırıyor, ebeveynin onamını bile yetersiz bulurum bu şartlarda.

İkincisi bilen bilmeyen yorumda bulunabilir ve bu hasta yakınlarını yanlış yönlendirerek tedavisini üstlenen doktorlarda huzursuzluk yaratabilir.

Gelişmiş bir hastanede hekimler tanı koymak için ellerinden geleni yaparlar, kendi imkanları yetmez ise sevk edebilir ya da konsülte edebilirler.

Yani bence doktorlara güvenmek lazım. 

• Like 2

42 dakika önce, Cem Boneval said:

Hakan geçmiş olsun...

Yeterince yorumlanmış, spekülatif pek çok sey daha yazılabilir ama doğru olmaz.

Ben başka bir konuya dikkat çekmek istiyorum:

Bu tür umuma açık paylaşımlarda hasta ve hastalık paylaşmayı sakıncalı buluyorum. 

Öncelikle hasta mahremiyeti açısından, hele çocuk olması işi daha da zorlaştırıyor, ebeveynin onamını bile yetersiz bulurum bu şartlarda.

İkincisi bilen bilmeyen yorumda bulunabilir ve bu hasta yakınlarını yanlış yönlendirerek tedavisini üstlenen doktorlarda huzursuzluk yaratabilir.

Gelişmiş bir hastanede hekimler tanı koymak için ellerinden geleni yaparlar, kendi imkanları yetmez ise sevk edebilir ya da konsülte edebilirler.

Yani bence doktorlara güvenmek lazım. 

Hocam durumun farkındayım, iyi bir hastanede yatıyor, iyi hocalar da var fakat her türlü imkana rağmen çaresiz kalmak çok kötü bir şey.

• Like 1