Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Serkan Sümer

Üye
  • Toplam İleti

    198
  • Katılım

  • Son ziyaret

  • Kazandığı Gün

    1

Serkan Sümer tarafından yazılan her şey

  1. Kırmızıya boya, logoyu kaldır bildiğin Alfa Romeo. 1500 beygir devasa olmuş, amaç Veyronları "eskiterek" Chiron ile gösteriş meraklısı araplara hitap ettiği kesin. Böylece piyasada bisürü Veyron bulabiliriz.
  2. Aracımdaki android sistemden sonra SYNC 3, malesef çok da teknolojik gelmiyor, kusura bakma FORD.
  3. Ben de listenin geri kalanını merak ettim doğrusu
  4. Focus 3 gerçekten kaliteli ve sürüşü keyif verici. Madem bin kere düşünüp bir kere hareket etmek istiyorsanız. (ki para kolay kazanılmıyo, tabiki öyle yapmalı) F3'ün en aşağı trend x veya style donanımında karar kılmalısınız. Bunun için de daha detaylı araştırma yapmak gerek. Yoksa insanın gözü, ne biliyim Mercekli Xenon farlarda, ön cam ısıtmasında, direksiyon kumandalarında, sislerde, koltuk ısıtmasında vs. vs. kalabilir. Şimdiden hayırlı olsun ..
  5. @Servet Özkan değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. @Mehmet Demir paylaşmış olduğunuz parçayı bu ileti içerisinde buldum. aklımda olsun, yardımlarınız için teşekkür ederim.
  6. Televizyonda izlediğim haberde aracı çalarken kameralara yakalanan hırsızlardan biri Jetta'nın arka camını kırıyordu. Sanırım bu olay sadece Audilerle sınırlı olmasa gerek. Düşüncem, bu yeni bir WV grubu skandalı.
  7. @Servet Özkan Servis de zaten öyle yaptı. Kafa yormamın sebebi, belki daha büyük bir soruna neden olmasında çekindiğim içindi, yoksa gıcırtının yerini tespit edebilsem kendim de yapardım. @Mehmet Demir Tekrar olursa ne diye başladığım soruya, yine getirin aracınızı. diye karşılık verdiler. Denedim şimdi bir ses gelmiyor. Bir ücret de talep etmediler. Gitmişken debriyajda bir boşluk hissediyordum, onun da havasını almışlar. O da şimdi iyi oldu.
  8. @Mehmet Demir Peki bu ses Garanti kapsamında giderilebiliniyor mu? Çünkü F3 lerde kronik gibi görünen bu sorun için aracı götürdüğümde bana servis "Garanti kapsamına giremeyebileceği"nin sinyalini verdi. Daha kötüsü ise servis, bu gıcırtı sesinin çözümü garanti kapsamına girmezse ve parçanın onarımı veya değişimini kendi cebimden karşılamazsam, durumun nedenini teşhis ettileri için 80 TL gibi bir ücret talep edeceklerini söylediler. İnşallah sorun garantiden çözülür diye dua ediyorum ama; sorunun çözülememe ve çözülemediği gibi ekstra masrafa yok açmak gibi de bir ihtimali var.
  9. Burada eskiyen kasisleri daha büyükleriyle değiştirdiklerin beri, bu ses (yaklaşık 1 haftadır) benim araçtan da gelmeye başladı. Kasislere öyle sert girmek gibi alışkanlığım da yok ama ben de soğuğun etkisinin olduğunu düşünüyorum. Vaktim olduğunda bi servise uğrayıp baktırmak istiyorum.
  10. Öncelikle hayırlı olsun, Focusların renk yelpazesinin özenilerek hazırlandığı belli. Kimi asil, kimi sportif, kimi kararlı duruyo derken, işin en güzel tarafı bence. Renkler ve zevkler belki tartışılmaz ama HB kasaya şeker kırmızı rengi yakıştırıyorum, Sedan ise aytozu gri ve buz beyazı çok tutan renkler.
  11. Adamı bacaklarından tutup da arabanın altından çekmeleri çok güzel
  12. Bu konu açıldığında Cem hocamın daha önce de paylaştığı ADAC çizelgesi gelmişti. (tekrar paylaşıp hatırlattı için teşekkürler) Yakın zamanda Peugeot'in 308 1.6 BlueHDi EAT6 dokunmatik ekranlı Full+Full aracını test etme şansını buldum. Şanzıman ve özellikle dış tasarımını çok beğenmeme rağmen, motor performansı bana yetersiz geldi. Yine fransızlarda hep dikkatimi çeken tasarım harikası(ymış) gibi gösterdikleri iç mekanda garipsediğim şeyleri hemen buldum. (Direksiyon simidinin içinden değil üzerinden görünen, biri sağdan diğeri soldan kalkan ibreler gibi) Kısa göğüs iç mekanda ferah bir hava verse de yine iç mekandaki plastik hissiyatı insanın içini ürpertici nitelikte. Eskilerine de bindiğimde genelde zamanla kapılarının garip kapandığını gördüğüm, En kalitelilerinin Citroen olduğunu düşündüğüm Fransız markası. Citroen'in de DS serisi bana janjanlı cips paketi gibi geliyor doğrusu. ( Tadı güzel ama paketin yarısı hava olabilir )
  13. Kasko mevsimimiz geldi çattı yine, ben de dün gidip yaptırdım yeni kaskomu. Rayiç Bedeli: 57.000 TL Kasko (Güneş Sigorta) : 684,00 TL (Kamu personeli indirimi + 2. kademe hasarsızlık dahil + Bi de Bonus karta %10 indirim var dediler) --------- Geçen Sene -> 760,18 TL (Güneş Sigorta) Trafik ( AXA Sigorta) : 381 TL Ne olmuş bu Trafik sigortasına yahu ------ Geçen Sene -> 245,68 TL (AXA Sigorta) Durum böyle olunca yine de geçen seneye kıyasla 60 lira pahalıya gelmiş oldu. Sonuçta yine devlet yaptı yapacağını.
  14. Peki abi, Tit X farına yine de Xenon kit (ampul+balast) uyguladınız mı? yoksa zaten Aldığınız fara bu dahil miydi ?
  15. Sabri kardeşim, öncelikle hayırlı olsun, çünkü ben de bir grafik tasarımcı olarak imac air almaya gidip onun yerine Asus N56-VZ alıp çıkanlardan biriyim. Çünkü nedeni bu makinede her türlü Oyun, 3D, Grafik çalışmalarım ve multimedya işlemlerimi sorunsuz bir şekilde çözebiliyorum. Tüm programlar Windows ile uyumlu ama iş yerinde kulladığım iMac ile aynı şeyi söyleyemeyecem. Mesela çalıştığımız bazı matbaalar bizden dosyaları Corel formatında isterlerken Mac lere Corel kurulamadığından illaki Windows'a mahkum olmaktayız ve bunu gibi birkaç anekdot da mevcut. Mac lerin tek avantajı Color correction u windows ekranlarına göre daha düzgün olması, ekranda çalışılan tasarıma çok yakın baskı elde edebiliyoruz (gözü alışkın bir tasarımcı için bu da dert değil) onun haricinde, Mac'ciler virüs bulaşmama avantajını söyleceklerdir ama o da çok önemli değil ki bir Eset antivirüs programıyla çözülebilen birşey. Windows 8 e çok kolaylıkla alışabileceğini söyleyebilirim ki aslında çok da farklı değil, hatta Microsoft'un şimdiye kadarki en sağlam işletim sistemi olduğu konusunda da iddia ediyorum, bunu 4 farklı bilgisayarda denedim 1,5 yıl boyunca hiç işletim sistemi sıfırlamadan kullanıldı ki öteki iMac kullanan iş arkadaşlarım bile Mac OS'larını birkaç kez yenilemek zorunda kalmışlardı Uzun lafın kısası iyi bir tercih yaptığına inanıyorum, iyi günlerde kullan Aşağıdaki fotolar da benim evdeki canavar Ayrıca belirteyim, alüminyum alaşımlı metal kasaya sahip ve ekranın arka tarafı Mac'ler gibi ışıklı ve burası da alüminyum alaşımlı malzemeden üretilmedir. Bilgisayarını düşürürsen kırılmak yerine yamuluyormuş. Donanım Haber'de bi örneğini görmüştüm. Detaylı bilgi için http://incelemeler.enpedi.com/2013/02/asus-n56vz-incelemesi-i-kasa-ve-donanm.html
  16. Herzaman bu şekilde hitap etmem ama yine de ismi Beyaz Melek Bu konuyu açanı da ayrıca tebrik ederim, forumda farklılık olmuş
  17. 1,5 yıldır Asus N56VZ kullanıcısıyım, intel i7 işlemci, 12 GB ram, 4 GB Nvidia ekran kartı ve 1TB Seagate HDD özellikli, gayet sessiz, süper performanslı, uzun batarya ömrü ve ısınma problemi olmayan bir makine olarak size tavsiyemdir. Daha önce Dell, HP ve Sony laptoplardan sonra neler çekmişim meğer diyerek eski günleri arada bir yâd ediyorum Dell sorun çıkarıyodu, HP ısınıyodu ve pili dayanmıyodu, Sony ise performanssız ve çok fazla bağırıyodu, Sonunda Asus ile tüm bu sorunlardan kurtulduk şükür
  18. Ozan bence de söylediğin mantıklı, zaten bu yüzden dolayı ispatlayamıyorum ve Ford'tan da bundan dolayı red geldiğini düşünüyorum. En kısa zamanda bir de sanayide oto camcılarına göstermeyi planlıyorum. İlerleyen zamanlarda daha fazla gözüme takılırsa ya çıkma ya da uygun bir orijinal ayna camı bulursam taktırırım napalım. Belki de bakarsın katlanan ve ışıklı olanlardan taktırırız. Aynanın camı dışındaki yerlerde bir sorun yok, servis bunun spiral çapağı olmadığını söyledi.
  19. Hayır, pas giderici vb. gibi herhangi bir temizleyici aynanın yüzeyini çizmemek ve "Kullanıcı Hatası" dememeleri için kullanmadım. İşte bence de böyle bişey mümkün olmadığı için hiç ihtimal vermediğimden ayna üzerindeki lekeleri hep su ve herhangi çamur vb. leke sanmıştım. Taa ki en son aracımı yıkattıktan sonra yıkamacıya sordum heryerin iyi olup da, aynanın lekelerinin neden çıkmadığını ama onların çıkmadığını ve pas lekesi gibi olduğunu söyleyince gerçek anlaşıldı. Yıkamacının suçu olduğunu sanmıyorum bu durumda. Aynı model başka Focusların aynalarını inceledim ama onlarda böyle bir hata yok, hatta benim sağ aynamda da yok Evet ele takılıyor, fotoğrafta o kadar küçük lekeleri çekebilmem için macro lens kullanmam gerek ama bu şekilde de yeteri kadar belli oluyor. Servis, Ford Merkezin kullanıcı hatası nedeniyle red verdiğini söyledi. Cem abinin dediği gibi gerçekten de garanti için başvurulduğundan emin olmam gerek, ama nasıl? Sanırım Ford'a kendim sormalıyım. Böyle birşeye ihtimal vermeyen herkes, aynalarının yüzeyini bir kere de dikkatlice incelerlerse daha iyi olur, sonuçta kul yapısı birşey, hatalar olabilir ama telafi edebilmek müşteri memnuniyeti açısından önemli. Pası gidermek amacıyla bile, hiçbir temizlik maddesiyle gidermeye çalışmadım. Bu lekeler aynanın her yerinde küçük noktalar şeklinde yayılmış durumda. Ben de aynen eski Renoların aynalarına benzettim İnsan kendi aracının aynasına zarar vermek tabiiki istemez. Herkes aynasını nasıl kullanıyorsa, biz de öyle kullandık. Mesela sağ aynamıza şevkat gösterirken, sol aynamızı dışlamadık. Hatta sol aynamıza bile daha çok bakmış olabiliriz. Evet önceden, kalitesiz banyo aynalarının kenarlarında görülen bu durum, benim aynamın tüm kısmında küçük noktalar şeklinde karşımıza çıktı. Servisimin gerçekten başvuru yapıp yapmadığını tam bilmiyorum, zira verdikleri "Kullanıcı hatasıymış, siz yine de, bir de kendiniz Ford'a başvuru yapın, değişimi onaylarlarsa getirdiğinizde biz değiştiririz" cevabı da bana geçiştirme amaçlı olduğunu hissettirdi. Isıtma özellikli aynalarda bu tür olayların meydana gelip gelmediğini internette bile bulamadığıma göre ve öteki aynanın da sorunsuz olduğuna göre ben de bir şekilde imalat hatası olduğunu düşünüyorum. Bunu Ford'a, söylediğiniz şekilde anlatmayı planlıyorum. Bakalım ne olacak ? Teşekkür ederim ..
  20. Aracımın aynasındaki lekeleri kir sanıyordum, çok da dikkat etmemiştim ancak yıkattıktan sonra anladım ki bunlar meğerse pasmış. Bu pas durumu sol aynamda var ve sağ aynamda şu anda yok. Daha 16 aylık olan aracımın garantisi devam ettiği için Çorum Ford Evlüce Otomotiv'e değişimi için başvurdum ancak, merkezden Ret geldiği söylendi, mağduriyetimi giderebilmem için bundan sonra nasıl bir yol izlememi tavsiye edersiniz ?
  21. valla kardeşim ben elektriğin o kadar da ince detayından anlamıyorum ama, Ozan sana yardımcı olur, bildiğim kadarıyla bu konularda abay haşır neşir
  22. Çok talihsiz bi durum olmuş, siz de o anın heyecanından büyük ihtimal gözden kaçırmışsınız.Pütürler haricinde boyada dalga şeklinde lekeler de görüyorum. (belki de kir lekesi de olabilir bunlar) Bayi de belli ki aracın bu kısmındaki kusuru size söylemediyse (çünkü araç tırdan inerken etrafında 4 dönüp inceliyolar, görmemeleri imkansız) ben bu işte resmen kasıt ararım. Para öyle kolay kazanılmıyo, bir araba alınacak diye bi kamyon para dökülüyo neden bu kadar kolay harcansın ki? Neden bu kadar para verildikten sonra ayıplı/kusurlu mal alınsın ki? Siz yine de olaya iyi niyetli olarak yaklaşarak hakkınızı incitmeden arayın, yok zor ederlerse yasal haklarınızı devreye sokun derim. Forumdan başka bir arkadaşın aracında da yanlış hatırlamıyosam verniğin altında siyah boya sprey lekeri vardı ama sonradan o nasıl bir yol izledi bilemiyorum. Söylediklerimi lütfen yanlış anlamayın, laflarım üzülesiniz diye değil, bilakis mağdur olduğunuzu düşündüğümden dolayı, kendim üzüldüğümdendir.
  23. Benim de aklıma takılan soru aslında buydu. "Denemeden nasıl bilecez?" sprintbooster için de deneme şansı olur muydu ki acaba? Ben dahil herkes için not: Benzin azıcık ucuzladı ya hemen performans meraklıları kendini belli etmeye başladı.
  24. focusa çok benzeyen yönleri olduğu kesin
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.