Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Neden Peugot Alınmaz


volkan sonmez

Önerilen Mesajlar

Forumda araştırdım ama bulamadım. Netten baktığımda da çok sağlıklı cevaplar göremedim, genelde fanatizm dolu yorumlar okudum. Bir türlü cevabını bulamadığım bir sorudur. Neden "peugot alınmaz" derler. Sanayide ki usatasından tutunda çevremdeki herkes aynı görüşte ama sebebini tam olarak bana anlatabilene rastlamadım. 

 

Hatta, son 6 aydır araç bakıyorum. Ankara'da gezmediğim yetkili satıcı kalmadı diyebiliriz. Konuştuğum satış temsilcilerinin tamamı peugot alma diyor. Fakat 90%'ı peugot sahibi :) 

 

Ben bu işi anlamadım gitti.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

1 dakika önce, Bedirhan Doğan said:

Araba az yaksın diye hafif yapıyorlar. Hafif mal kalitesiz maldır. Klasik Fransız felsefesi... Sadece Peogeot mu? Renault da öyle, Citroen de öyle.

 

Hafif mal kalitesiz mal değildir hocam, aman :) 

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Önyargı çok, hor kullanılmaya fazla gelmiyor, düzgün şanzıman yapmaya son yıllarda başladılar, ama motor deseniz PSA motoru, garantisi diğer araçlar gibi, 308, 3008, 5008 filan euro ncap'ten 5 yıldızı almış, güvenlik olarak da çok sıkıntılı değiller demekki.

 

Ben fransız sevmem, mümkünse almam, citroen'den çok bile çektim lanet pislik araba hayattan soğuttu beni ama en iyi arabanın en sorunsuz ve tabiki yolda bırakmayan araba olduğunu anlamamı da sağladı.

 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Peugeot 207 1.4 HDi arabam vardı çok memnundum, evlenince eşiminde kullanabilmesi için otomatik araba almak için sattım, bir sıkıntısını görmedim, bana göre yeni arabaları özellikle 308 son derece güzel bir araba, kullandığı şanzıman Aisin firmasından ve şuan kullandığım MK4 MCA Mondeo'nun şanzımanın geliştirilmiş versiyonu, aynı firmanın malı olduğuna göre iyidir diye düşünüyorum.

Çevremde bir çok arkadaşımda iş amaçlı kullandıkları Bipper 1.4 HDi var hepside memnun hele biri var ki 367.000 km. ye geldi arabada sadece bugüne kadar 225 binde turbo değişti, enjektörlere bakım yapıldı hepsi o kadar arabada dökülme falan yok halen mis gibi biniyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

İyi kullanılırsa her araba dayanır, hor kullanmayı karşılaştırmak lazım, şirket arabası olarak, kiralama aracı olarak bakılmalı.

Tabi bu da tek başına kriter sayılamaz, çünkü yanlış hatırlamıyorsam sürekli soğukken zorlanan Porsche motorları da cortluyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Yıllarca ve hala Şahin'i baş tacı etmiş bir milletin kalkıp da Peugeot, Citroen ya da Renault'ya laf etmesinde mantık aramak ne kadar anlamlı bilemiyorum. 

Avrupa'da ve belki de dünyada otomobil teknolojisinde Almanlar başı çekiyor ve standartı belirliyor. Ergonomiden ekonomiye, motor verimliliğinden sürüş özelliklerine özenli ve planlanmış bir denge var bu araçlarda.

Fransızlar kendi yollarında gitmek konusunda oldukça inatçılar. Taklitçiliğe soyunmadıkları gibi iyileştirme konusunda yeterince özenli de değiller. 

Sonuçta ergonomisi sınırda, konforu genelde iyi ama sürüş dinamikleri orta halli üretimleri var. Ne kullanrıken ne de dayanıklılık ve bakımda Alman standartını yakalayamıyorlar. Pek çok yaratıcı teknolojiye imza atmış olmalarına rağmen bütününde bakınca aynı tadı vermiyor tüketiciye.

Ve evet daha fazla arıza çıkarıyorlar. Ama lütfen sorunu kasa ağırlığına indirgeme hatasına da düşmeyelim.  

Aşağıda bağlantısını veriyorum, ADAC (Alman otomobil kulübünün) 2015 yılında arıza nedeniyle yolda kalma istatistikleri var.  

Marka, ortalama yıllık 1000 km, model yılına göre her 1000 araçtaki arıza adedi tablo olarak verilmiş. Koyu yeşil çok iyi, açık yeşil iyi, sarı, vasat, kırmızı kötü. Renkler yıllara göre arıza oranlarından hesaplanyıor. 

İncelerseniz uzak durulacak arabaları görmek mümkün. 

İlginç olan forum konusu Focus'un da eskilerde karnesi pek iyi değil hani...

https://www.adac.de/infotestrat/unfall-schaeden-und-panne/pannenstatistik/pannenstatistik_detailergebnisse_2015/pannenstatistik_untere_mittelklasse.aspx?ComponentId=235102&SourcePageId=47921

 

  • Beğen 5
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.