Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Neden Peugot Alınmaz

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Forumda araştırdım ama bulamadım. Netten baktığımda da çok sağlıklı cevaplar göremedim, genelde fanatizm dolu yorumlar okudum. Bir türlü cevabını bulamadığım bir sorudur. Neden "peugot alınmaz" derler. Sanayide ki usatasından tutunda çevremdeki herkes aynı görüşte ama sebebini tam olarak bana anlatabilene rastlamadım. 

Hatta, son 6 aydır araç bakıyorum. Ankara'da gezmediğim yetkili satıcı kalmadı diyebiliriz. Konuştuğum satış temsilcilerinin tamamı peugot alma diyor. Fakat 90%'ı peugot sahibi :) 

Ben bu işi anlamadım gitti.

• Yanıt 72
  • Görüntüleme 13,2k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Yıllarca ve hala Şahin'i baş tacı etmiş bir milletin kalkıp da Peugeot, Citroen ya da Renault'ya laf etmesinde mantık aramak ne kadar anlamlı bilemiyorum.  Avrupa'da ve

• Kaan Yagizer
    Kaan Yagizer

1,0EB+Otomatik getiriyoruz ... az yakar / çok kaçar tanımının beden bulmuş hali olcek   2016 model bu kuZu Mart'ta Showroom'da ....

• içten içe bu başlığı kınıyorum...  bu şekilde olumsuz takılı bir başlık değilde "neden alınır" diyerek diğer noktalara dikkat çekilebilirdi. Pejo sahibi olsam kasıpkavururdum bu başlığı. sanki pe

Posted Images

Yanıtlama zamanı:

Araba az yaksın diye hafif yapıyorlar. Hafif mal kalitesiz maldır. Klasik Fransız felsefesi... Sadece Peogeot mu? Renault da öyle, Citroen de öyle.

Yanıtlama zamanı:
1 dakika önce, Bedirhan Doğan said:

Araba az yaksın diye hafif yapıyorlar. Hafif mal kalitesiz maldır. Klasik Fransız felsefesi... Sadece Peogeot mu? Renault da öyle, Citroen de öyle.

Hafif mal kalitesiz mal değildir hocam, aman :) 

Yanıtlama zamanı:

Evet Yakupun da yazdığı gibi şikayetler, arıza konusunda en azından ortada dolaşan söylentinin ortak buluşma noktası..

Yanıtlama zamanı:

Önyargı çok, hor kullanılmaya fazla gelmiyor, düzgün şanzıman yapmaya son yıllarda başladılar, ama motor deseniz PSA motoru, garantisi diğer araçlar gibi, 308, 3008, 5008 filan euro ncap'ten 5 yıldızı almış, güvenlik olarak da çok sıkıntılı değiller demekki.

Ben fransız sevmem, mümkünse almam, citroen'den çok bile çektim lanet pislik araba hayattan soğuttu beni ama en iyi arabanın en sorunsuz ve tabiki yolda bırakmayan araba olduğunu anlamamı da sağladı.

Yanıtlama zamanı:
20 dakika önce, Yakup Çağatay said:

Hafif mal kalitesiz mal değildir hocam, aman :)

Elbette öyle ama, hafifliğin bir alt sınırı olmalıdır diye düşünüyorum Yakup Bey :)

Yanıtlama zamanı:

Fransızlar çok makyajcı kalitesiz malzeme kullanıyorlar bir anda parlayıp hemen yok oluyorlar bana göre

Yanıtlama zamanı:

Fransızlar kötü kokuları parfüm ile bastırırlar. Bu karakteristik özelliklerini otomobil tasarımına da yansıtıyorlar bence. O kaporta, altındaki kötü kokunun parfümü...

Yanıtlama zamanı:
13 dakika önce, Adem Kazıl said:

Fransızlar çok makyajcı kalitesiz malzeme kullanıyorlar bir anda parlayıp hemen yok oluyorlar bana göre

:claps:

Yanıtlama zamanı:

Peugeot 207 1.4 HDi arabam vardı çok memnundum, evlenince eşiminde kullanabilmesi için otomatik araba almak için sattım, bir sıkıntısını görmedim, bana göre yeni arabaları özellikle 308 son derece güzel bir araba, kullandığı şanzıman Aisin firmasından ve şuan kullandığım MK4 MCA Mondeo'nun şanzımanın geliştirilmiş versiyonu, aynı firmanın malı olduğuna göre iyidir diye düşünüyorum.

Çevremde bir çok arkadaşımda iş amaçlı kullandıkları Bipper 1.4 HDi var hepside memnun hele biri var ki 367.000 km. ye geldi arabada sadece bugüne kadar 225 binde turbo değişti, enjektörlere bakım yapıldı hepsi o kadar arabada dökülme falan yok halen mis gibi biniyor. 

Yanıtlama zamanı:

İyi kullanılırsa her araba dayanır, hor kullanmayı karşılaştırmak lazım, şirket arabası olarak, kiralama aracı olarak bakılmalı.

Tabi bu da tek başına kriter sayılamaz, çünkü yanlış hatırlamıyorsam sürekli soğukken zorlanan Porsche motorları da cortluyor.

Yanıtlama zamanı:

Yıllarca ve hala Şahin'i baş tacı etmiş bir milletin kalkıp da Peugeot, Citroen ya da Renault'ya laf etmesinde mantık aramak ne kadar anlamlı bilemiyorum. 

Avrupa'da ve belki de dünyada otomobil teknolojisinde Almanlar başı çekiyor ve standartı belirliyor. Ergonomiden ekonomiye, motor verimliliğinden sürüş özelliklerine özenli ve planlanmış bir denge var bu araçlarda.

Fransızlar kendi yollarında gitmek konusunda oldukça inatçılar. Taklitçiliğe soyunmadıkları gibi iyileştirme konusunda yeterince özenli de değiller. 

Sonuçta ergonomisi sınırda, konforu genelde iyi ama sürüş dinamikleri orta halli üretimleri var. Ne kullanrıken ne de dayanıklılık ve bakımda Alman standartını yakalayamıyorlar. Pek çok yaratıcı teknolojiye imza atmış olmalarına rağmen bütününde bakınca aynı tadı vermiyor tüketiciye.

Ve evet daha fazla arıza çıkarıyorlar. Ama lütfen sorunu kasa ağırlığına indirgeme hatasına da düşmeyelim.  

Aşağıda bağlantısını veriyorum, ADAC (Alman otomobil kulübünün) 2015 yılında arıza nedeniyle yolda kalma istatistikleri var.  

Marka, ortalama yıllık 1000 km, model yılına göre her 1000 araçtaki arıza adedi tablo olarak verilmiş. Koyu yeşil çok iyi, açık yeşil iyi, sarı, vasat, kırmızı kötü. Renkler yıllara göre arıza oranlarından hesaplanyıor. 

İncelerseniz uzak durulacak arabaları görmek mümkün. 

İlginç olan forum konusu Focus'un da eskilerde karnesi pek iyi değil hani...

https://www.adac.de/infotestrat/unfall-schaeden-und-panne/pannenstatistik/pannenstatistik_detailergebnisse_2015/pannenstatistik_untere_mittelklasse.aspx?ComponentId=235102&SourcePageId=47921

Yanıtlama zamanı:

Focus 2008 den sonra yeşil tonlarını görmüştür diye umuyorum :)

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.