Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Focus'un Görüş Açısından Memnun Musunuz?

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Hangi sütundan bahsettiğinizi tam anlamadım ama ön cam ile sürücü yan camı arasında kalan sütunun yalıtımı çok kalın oludğu için bana bazen sorun yaşatıyor.

• Yanıt 47
  • Görüntüleme 8,7k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Cem Boneval
    Cem Boneval

Hiç bir aracın görüş açısı kusursuz değildir. Tavanı taşıyan ve kaza anında deformasyona direnmesi gereken sütunlar özellikle aerodinamik gereksinimlerin dayattığı açılar nedeniyle hem görüş alanına

• Kaan Yagizer
    Kaan Yagizer

oturma pozisyonu ile alakalı olabilir mi?

• Doğan Kurban
    Doğan Kurban

Hee ben de öyle yapıyorum abi.Durup sağa sola bakıyorum.Ama bi de arkamdan korna çalanlara sinirlenmemeyi öğrensem keşkem.

Yanıtlama zamanı:

Sola virajda ben çok sıkıntı çekiyorum . Bazen soldan geleni görebilmek için öne eğiliyorum mecburen .

Direksiyonun sol tarafında kalan direğe ne deniyor bilmiyorum ama o çok kalın geldi bana

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Hele hele karanlık yollarda ilave viraj farının olmaması ile iyice görmekte zorlanıyorum.

Yanıtlama zamanı:

bazen sağ orta direk görüşte sıkıntı yapabiliyor.

Yanıtlama zamanı:

bazen sağ orta direk görüşte sıkıntı yapabiliyor.

Bazen değil,hep...hep... 

Yanıtlama zamanı:

Bazen değil,hep...hep...

Ama o kale direkleri çook gol kıurtardı[emoji4]

Yanıtlama zamanı:

Orta direk gözünüze girecek kadar geri yaslanmayın, dikleştirin koltukları. Hem çok yatırırsanız, uykunuz gelebilir :)

A sütünundaki görüş açısında genel olarak fransızlar daha iyi. Özellikle citroenin bazı tasarımları bunun üzerine kurulu gibi. Ama bu sorunu sıfırlamak mümkün değil, çünkü orada bir direk olmak zorunda. Belki tweeter falan oralara konulmaması gerekir ama çok detay konular. Köşeleri yavaş dönün derim.

Karanlık yollarda sisleri açmaktan çekinmeyin. Hatta güvenliğiniz için açın. Hızlı gidiyorsanız uzunları da açın. Focusda öyle yapardım, sorun olmazdı. (C-max'da hem köşe lambaları hem zenon var, sıkıntı olmuyor..)

Yanıtlama zamanı:

Hiç bir aracın görüş açısı kusursuz değildir.

Tavanı taşıyan ve kaza anında deformasyona direnmesi gereken sütunlar özellikle aerodinamik gereksinimlerin dayattığı açılar nedeniyle hem görüş alanına daha fazla giriyor hem de yük taşıyabilecek kalınlıkta imal edince görüşü olumsuz etkileyebiliyor.

Focus'ta da bu istisna değil. 

Öncelikle A sütunu ileri sola ve sağa dönüş yönünde engelleyici olabiliyor, küçük bir baş hareketi ile kör alanı görmek kolaylıkla mümkün olabiliyor, yani çok abartılacak bir yanı yok. 

B sütunu ise koltuğun durumuna göre özellikle sola çıkarken yan arka görüşü engelleyebiliyor ki bu bence öne olan engellemeden daha ciddi boyutta, en azından benim koltuk konumumda. Ben bu sorunu da uygun ayarlanmış yan ayna ile gidermeye çalışıyorum, şimdiye kadar da ciddi bir sorunum olmadı.

C sütunu da özellikle geri park manevralarında sıkıntı yaratbilir ama kamyoncu usulü yan aynalarla park edince bu da görmezden gelinebiliyor.

Bu sorunlar modern otomobillerin hepsinde var ve Focus'a özgün değil. 

Hatta A sütununun için OLED ekran dışına da kamera koyarak bunu çözmeye çalışan üreticiler var (mesela Jaguar)

A, B, C neyi temsil ediyor?

221px-Fahrzeug-saeulen.svg.png

Kameralı sistem

A-Plus-Pillar-640x904.jpg

Karanlık yollarda sisleri açmaktan çekinmeyin. Hatta güvenliğiniz için açın. Hızlı gidiyorsanız uzunları da açın.

Sis farlarının etki mesafesi çok kısa, hava şartlarının zorlaması dışında kullanılması anlamsız, hele ki karşıdan trafik varsa; uzun farı ise karşıdan trafik olmadığı takdirde DAİMA kullanın. 

Yanıtlama zamanı:

Hiç bir aracın görüş açısı kusursuz değildir.

Tavanı taşıyan ve kaza anında deformasyona direnmesi gereken sütunlar özellikle aerodinamik gereksinimlerin dayattığı açılar nedeniyle hem görüş alanına daha fazla giriyor hem de yük taşıyabilecek kalınlıkta imal edince görüşü olumsuz etkileyebiliyor.

Focus'ta da bu istisna değil.

Öncelikle A sütunu ileri sola ve sağa dönüş yönünde engelleyici olabiliyor, küçük bir baş hareketi ile kör alanı görmek kolaylıkla mümkün olabiliyor, yani çok abartılacak bir yanı yok.

B sütunu ise koltuğun durumuna göre özellikle sola çıkarken yan arka görüşü engelleyebiliyor ki bu bence öne olan engellemeden daha ciddi boyutta, en azından benim koltuk konumumda. Ben bu sorunu da uygun ayarlanmış yan ayna ile gidermeye çalışıyorum, şimdiye kadar da ciddi bir sorunum olmadı.

C sütunu da özellikle geri park manevralarında sıkıntı yaratbilir ama kamyoncu usulü yan aynalarla park edince bu da görmezden gelinebiliyor.

Bu sorunlar modern otomobillerin hepsinde var ve Focus'a özgün değil.

Hatta A sütununun için OLED ekran dışına da kamera koyarak bunu çözmeye çalışan üreticiler var (mesela Jaguar)

A, B, C neyi temsil ediyor?

221px-Fahrzeug-saeulen.svg.png

Kameralı sistem

A-Plus-Pillar-640x904.jpg

Sis farlarının etki mesafesi çok kısa, hava şartlarının zorlaması dışında kullanılması anlamsız, hele ki karşıdan trafik varsa; uzun farı ise karşıdan trafik olmadığı takdirde DAİMA kullanın.

Cem abiyi özlemişim. Birde diz mesafesine yorum alsak :)

volkan onder tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:

Astra j den focus3 geçince görüş açıları okadar muhteşemki anlatamam.

• 3 hafta sonra...
Yanıtlama zamanı:

açıkçası biraz görüş sorunu var,ama tehlike olabilecek seviyede değil. kardeşimde peugeot 308 var, açı harika,, sanki araç camsız ön taraf çıplak gibi cok ferah. 

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

açıkçası biraz görüş sorunu var,ama tehlike olabilecek seviyede değil. kardeşimde peugeot 308 var, açı harika,, sanki araç camsız ön taraf çıplak gibi cok ferah. 

Fransızlar bu konuda iyi Renault'da baya ferahtı.

• 4 hafta sonra...
Yanıtlama zamanı:

Evet özellikle sola keskin virajlarda biraz sıkıntı, yine b sütunu da F2 lere göre oldukça önde. sanırım aracın iç mekanı; göğüs arkaya doğru uzatılıp,koltuklar  geriye doğru çekilmiş gibi. Bir de o far anahtarı yok mu? İnsanın tam sol dizine geliyor. Onun mantığını hiç anlayamadım. Bu ara boyum 1.83 cm.

Yanıtlama zamanı:

Evet özellikle sola keskin virajlarda biraz sıkıntı, yine b sütunu da F2 lere göre oldukça önde. sanırım aracın iç mekanı; göğüs arkaya doğru uzatılıp,koltuklar  geriye doğru çekilmiş gibi. Bir de o far anahtarı yok mu? İnsanın tam sol dizine geliyor. Onun mantığını hiç anlayamadım. Bu ara boyum 1.83 cm.

koltuğu olması gerektiği kadar geri alırsanız far anahtarıyla işiniz kalmaz. yanlış pozisyonda kullanıyorsunuz...

Yanıtlama zamanı:

arkada oturanların inip binmesi konforları çok sıkıntı o zaman

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.