Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Focus'un Görüş Açısından Memnun Musunuz?

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Çözümü buna uygun tasarlanmış araç almak ve önceden kontrol etmek.

Artıları eksilerinden çok olduğu için bazı şeyleri görmezden gelmeye çalışıyoruz ama bu sıkıntıyı sadece ben mi çekiyorum acaba deyip konu açma gereksinimi duydum.

• Yanıt 47
  • Görüntüleme 8,7k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Cem Boneval
    Cem Boneval

Hiç bir aracın görüş açısı kusursuz değildir. Tavanı taşıyan ve kaza anında deformasyona direnmesi gereken sütunlar özellikle aerodinamik gereksinimlerin dayattığı açılar nedeniyle hem görüş alanına

• Kaan Yagizer
    Kaan Yagizer

oturma pozisyonu ile alakalı olabilir mi?

• Doğan Kurban
    Doğan Kurban

Hee ben de öyle yapıyorum abi.Durup sağa sola bakıyorum.Ama bi de arkamdan korna çalanlara sinirlenmemeyi öğrensem keşkem.

Yanıtlama zamanı:

Artıları eksilerinden çok olduğu için bazı şeyleri görmezden gelmeye çalışıyoruz ama bu sıkıntıyı sadece ben mi çekiyorum acaba deyip konu açma gereksinimi duydum.

Mutlaka :) Detaylı bir konu direkler.

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Mutlaka :) Detaylı bir konu direkler.

Focus IV'de bu sorunu çözerler umarım.

Yanıtlama zamanı:

Dediğim gibi bu çok yönlü bir konu size eksik gelmesi çok doğaldır bu sebeple Ford veya tüm firmalar aynı şasi ve görüş açısı ile araba üretemiyorlar yine başa dönüyorum buna uygun tasarımlı araç düşünmelisiniz eğer bu yönde ihtiyaç duyuyorsanız.

Bir direği hareket ettirmek demek gerekirse tüm malzemeyi değiştirmeyi gerektiriyor eğer firma gerek duymazsa bunu yapmaz.

Yanıtlama zamanı:

Dediğim gibi bu çok yönlü bir konu size eksik gelmesi çok doğaldır bu sebeple Ford veya tüm firmalar aynı şasi ve görüş açısı ile araba üretemiyorlar yine başa dönüyorum buna uygun tasarımlı araç düşünmelisiniz eğer bu yönde ihtiyaç duyuyorsanız.

Bir direği hareket ettirmek demek gerekirse tüm malzemeyi değiştirmeyi gerektiriyor eğer firma gerek duymazsa bunu yapmaz.

opel gibi olamaz ahahauahah :D

Şaka şaka  :öp::kıhkıh:  :kıhkıh:  :kıhkıh: 

Yanıtlama zamanı:

Geçen sağ direkten ben de göremedim bi araba ya da dikkatsizliğimden.. Sokak arasıydı hızımız azdı.. Son anda görünce durdum.. Özür dileyip geçmesini beklemiştim...

Yanıtlama zamanı:

Geçen sağ direkten ben de göremedim bi araba ya da dikkatsizliğimden.. Sokak arasıydı hızımız azdı.. Son anda görünce durdum.. Özür dileyip geçmesini beklemiştim...

Seninkine koymayı unutmamışlar mı direkleri
Yanıtlama zamanı:

Seninkine koymayı unutmamışlar mı direkleri

Büyük ihtimalle ben sağıma bakmayı unuttum arabayı bahane ediyorum [emoji2]

Yanıtlama zamanı:

Sanmıyorum. Çünkü sorun değil. En azından ford tasarımcıları için.

Tasarım girdileri.

1- Takla attığında müşterimizin boynu kirilmasin.

2- Kavşaklar için daha iyi görüş alanı.

Madde 1 için gerekli olan A direği mukavemetinden ödün vermeden görüş acısını max etmeye çalışırlar.

Temel kanunlar kavşaktan durarak geçmeyi şart koştuğu için durduğunuzda görüş sağlayacak A direği dizaynı ok alır.

Bunun tersine önem veren yada oturma pozisyonu sunan araçlar tercih meselesidir.

Not: Bende 1.80 boyundayım. Bacaklarım sığmıyor. O tasarımcı bıdık arkadaşı bulursam diz boyumu ölçtürecem. Evet oturma pozisyonu 1.70 göre tasarlanmış.

volkan onder tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:
Sağdaki kapıların arasındaki direkten sanırım

Doğan, senin görüşüne katılıyorum. Ben de aynı sıkıntıyı yaşıyorum,koltuğu nereye çekersem çekeyim olmadı.

Tam da ortadaki direkten kaynaklandığını düşünüyorum. Eski aracım olan C4 de böyle bir sıkıntı yoktu. 

A.Coşar tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:

Sanmıyorum. Çünkü sorun değil. En azından ford tasarımcıları için.

Tasarım girdileri.

1- Takla attığında müşterimizin boynu kirilmasin.

2- Kavşaklar için daha iyi görüş alanı.

Madde 1 için gerekli olan A direği mukavemetinden ödün vermeden görüş acısını max etmeye çalışırlar.

Temel kanunlar kavşaktan durarak geçmeyi şart koştuğu için durduğunuzda görüş sağlayacak A direği dizaynı ok alır.

Bunun tersine önem veren yada oturma pozisyonu sunan araçlar tercih meselesidir.

Not: Bende 1.80 boyundayım. Bacaklarım sığmıyor. O tasarımcı bıdık arkadaşı bulursam diz boyumu ölçturecem. Evet oturma pozisyonu 1.70 göre tasarlanmış.

Yazıyı bıdık a gelene kadar okudum sonra olay kotu[emoji3][emoji3][emoji3][emoji3]

Yanıtlama zamanı:

Görüş açısı sadece kavşaklarda sorun yaratmıyor ki, virajlı yollarda özellikle karadenizin denizden iç kesimlere çıkarken kullanılan yollar gibi sürekli sağlı sollu viraj olan yollarda başımı bir ileri bir geri uzatıp çekmem gerekiyor, özellikle sola dönüşlerde soldaki sütun benim de görüş açımı çok daraltıyor. Ama sütunu kaldıramayız, kaldı ki diğer arabalarda da bu sütundan var. Belki kimisinin ki daha incedir. 1-2 cm lik incelik aman aman görüş ferahlığı yaratmaz herhalde. O nedenle çok da kafaya takmamak gerek ya da yakup'un dediği gibi araç almadan bunları düşünmek gerek.

Yanıtlama zamanı:

Bi huzurla şu arabalara binemediniz ya ne diyim...bırakın şu eksik bu eksik millet nelere biniyor ya...

Yanıtlama zamanı:

Ford tasarımcısı Alex Bıdık Bey'in açıklamasını yayinliyorum.

Focus kullanıcılarında boyun kireçlenmesini önlemek adına geliştirdiğimiz culuk (Sivas şivesiyle yıl başında mideye indirdiğiniz kuş ) sisteminin Türk kullanıcılar tarafından keşfedilmiştir. Viraj kavşak ve özelikle dar sokaklarda boynun öne uzatılıp geri çekilmesi esasıyla çalışan sistemimiz.....

Gerisi reklam :)

volkan onder tarafından düzenlendi

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.