Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Neden Emniyet Kemeri Takmalıyım?


Kaan Yagizer

Önerilen Mesajlar

Soru : Neden Emniyet Kemeri Takmalıyım?

Yöntem : Emniyet Kemerini Koltuğun Arkasından Bağlar, uyarıyı susturur, aracı aldatırım.

Övünme : Türk Aklını seveyim.

Savunma : Bana bir şey olmaz...

Gerçek : N@h Olmaz!

 

Şu resme bir bakın ...

 

1.jpg

 

Kırık bir kapı camı, öyle değil mi? Securit cam olması gerektiği şekilde kırılmış.  Bu açı ile bakılınca malzeme işini doğru şekilde yapmış.

...ama ya bakış açısını değiştirirseniz? O zaman ne görüyorsunuz? 

 

2.jpg

 

aaa!!! cam içeriden dışarı doğru şişmiş.

...biraz daha yakından ve tam sıfır açıdan bakınca...

 

3.jpg

 

evet!...

bu gördüğünüz insan kafatasının sağ üst bölümünün kapı camı ile yaptığı karşılaşmanın direkt sonucu.

 

neymiş? toka takıp uyarıyı susturmuyor, em.kemerini sırttan bağlamıyormuşuz. 

 

yoksa ne olur?

 

...ben doktor değilim ... forumdaki üstatlarımız ne olacağını (eğer isterseniz) size detaylıca anlatır, onlar varken söz düşmez.

 

ama bir tek şeyi söyleyebilirim ... kötü olur! çok kötü olur!

Kaan Yagizer tarafından düzenlendi
  • Beğen 12
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Araç kullananlarda en çok sinir olduğum şeylerder biridir emniyet kemeri takmamak Yakup'un da dediği gibi şunada emniyet kemeri takmadan bir aracın içinde yoculuk yapamaz durumdayım ki eşimde çocukla arkada otururken de emniyet kemerini takıyor takmazsa ufaklık uyarıyor :) 

Diğer bir konu ise çocukları ön koltuğa almak deli oluyorum indirip ağzını burnunu kırasım geliyor.

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Pekmez akar, araba spin atarsa araçtaki diğer insanları ezebilirim, arka koltukta oturan çocukların kaza anında ön koltuktaki anne babalarına istemsiz kafa atarak öldürmesi gibi, bir çok örnek daha vardır da saymaya üşendim şimdi.

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

motorda kask ne kadar (daha can alıcı olsun, beynin pekmez kıvamı akılda kalır) etkili ve hayati önem taşıyorsa emniyet kemeri de odur, çok net! kimse sanmasın ki herkes kafadan çarpışıp motorla bagaj arasına sıkışıyor... millet birbirini eziyor arabanın içinde kaza esnasında allah korusun ya. emniyet kemeri takmamak nedir allasen.

 

bir tanıdığım basit bir lastik patlaması ya, hepimizin başına gelebilir... adamın boynu kırıldı ya, başka hiçbirşey yok yani vücudunda arabada da çok kritik bir hasar yok, hemen hemen kaan abinin örneği gibi. hiç aklımdan çıkmaz! 

 

aman diyim

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Arka koltukta otururken bile takmamız gerekir. Emniyet kemeri hayat kurtarır.

 

Bile değil, öncelik arka olmalı zaten; genelde önden çarpışma olur bilirsiniz haliyle, uzayan kuvvet mesafesi daha fazla etki eder. Yani öndeki 1 metre uçarken arkadaki 2 metre uçar.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

6-7 yaşlarındayım,ilk okula yeni başlamıştım. Bir gün okul çıkışı ailem beni aldı birlikte eve dönüyoruz,ben arka koltukta oturuyorum. Işıkta bekledik ve yeşil yandı biz geçerken bir fren sesi duydum nereden geldiğini kestirmeye çalışırken sağ taraftan gelen bir aracın duramayıp yol ortasındaki tabelaya çarptığını gördüm. Asıl korkunç olansa çarpmanın etkisiyle aracın ön camını parçalayıp yola fırlayan sürücünün taklalar atarak yolda sürüklendiğini görmekti. O yaşta o korkunç anı yaşamak hiçte iyi anılar bırakmıyor,bir insanın bir kazada ne hale gelebileceğini görmek ve buna tanık olmak gerçekten korkunç şeyler..

 

Olaydan sonra ben korkudan ve şoktan ağlarken dışarıdaki kalabalıktan yükselen  ''emniyet kemerini takmamış heralde yoksa fırlamazdı böyle'' sözü hala hafızamdadır. Aradan geçen onca yıla rağmen hiç çıkmaz ve ne zaman araca binsem mutlaka elim kemere ,bunu yapmayana ise sözüm gider. 

Çok zor olmasa gerek eli arkaya atıp kemeri çekip takmak. Keşke tüm sürücüler buna dikkat etse ve kendileride dahil araçlarındaki herkese bunu uygulatsa.

 

Birde bir şey geliyor aklıma ama,bu kemer tokaları var ya hani sesi kesmek için bunu engellemek adına asıl kemerlere ne bileyim bir immobilizer gibi bir sistem yapılsa asıl kemeri takmadan o ses kesilmese yada ne bileyim araç çalıştırılmasa v.s gibi bazı önlemler alınsa bir nebze çözüm olmaz mıydı?

Gerçi arkadan takanlar var onlara nasıl bir önlem alınır bilemiyorum ama !

Semih G. tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Birde bir şey geliyor aklıma ama,bu kemer tokaları var ya hani sesi kesmek için bunu engellemek adına asıl kemerlere ne bileyim bir immobilizer gibi bir sistem yapılsa asıl kemeri takmadan o ses kesilmese yada ne bileyim araç çalıştırılmasa v.s gibi bazı önlemler alınsa bir nebze çözüm olmaz mıydı? Gerçi arkadan takanlar var onlara nasıl bir önlem alınır bilemiyorum ama ! İleti Semih G. tarafından Bugün, 14:57 tarihinde düzenlenmiştir.

 

Kendini düşünmeyeni biz mi düşüneceğiz canım! Derim :) 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Kendini düşünmeyeni biz mi düşüneceğiz canım! Derim  

Biz kendimize önem vermesek bile  otomobil üreticileri güvenilir markaları adına bile olsa bize önem veriyor, bir yerler görmüştüm şimdi bulamadım. Alman premium markalardan birtanesi sanırım Mercedes, bu konuya çözüm getirmiş, emniyet kemerini takmadan araç harekete geçmiyor üstelik sistemi kandırmak imkansız, kemer kendini sıkıp bırakarak takılıp takılmadığını kontrol ediyordu,  umarım tüm araçlarda standart olur, zamanla olacağına eminim.

  • Beğen 5
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Mondeo'da arka emniyet kemerlerinde airbag var, elalem kemer takıp takmama noktasını geçmiş ... nasıl daha da güvenlik sağlarım peşinde, biz hala vatandaşlarımızı sırf emniyet kemeri takmaktan kaçındıkları için zamansız toprağa veriyoruz ...gel de kızma bu zihniyete.  :kızgın:

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.