Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

1.0 Ecoboost'mu 1.6L Duratec 125Ps'mi


Ali Y.

Soru

 Bu iki motor arasında kararsız kaldım kağıt üzerinde bakarsanız kesinlikle 1.0 ecoboost fiyatıda şuanda çok iyi nerdeyse arasındaki fark lpg fiyatı ama tereddüt ettiğim 3 silindir olması, motor ömrünün internetten araştırdığım kadarıyla kısa tutulması ford'un açıklamasında 240.000 km gibi ve sonuncusu performans tabi 1.5 ecoboost'la kıyaslamıyorum 1.6 benzinli ile kıyaslıyorum şu ana kadar focus'da her iki motoruda mutlaka kullananlar vardır onların ve 1.0 ecoboost'u kullanan arkadaşların fikirlerine ihtiyacım var.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 13 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0

forumda yorum çok,

en önemli yanlışta motor ömrünün 240.000 km bilgisizliği..

ford un bültenlerine bakarsanız 1.6 eb içinde 1.6 tdci içinde 240.000 km yazar çünkü bu abd için yılda 15.000 mil den 10 yıllık arabanın ömrüne eşittir. bizim kılavuzlarda da sanayi itc bakanlığının arabalarımıza biçtiği ömür çamaşır makinası gibi 10 yıldır..

 

15.000 mil x 1.6 =  24.000 km x  10 yıl = 240.000 km..

 

kıyas yapılırken derki bu motor 240.000 km de eş değeri 1.6 atmosferik motordan doğaya şu kadar kg veya ton daha az CO salar yazar..

 

başlıktaki motordan 1.5 lt az yakar 1.0 haberiniz olsun.. bu da yaklaşık - %20 ye denk gelir

Mehmet Demir tarafından düzenlendi
  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Ben olsam 1.0ecoboost alırım kesinlikle.hem vergi avantaji var hemde lpg taktirirsaniz atmosferik motora lpg sorunları bagaj küçülmesi yok tupe geçti geçmedi yok arıza ışığı yandı vs. .... Bu gibi olumsuz etkilerden kurtulursunuz.1.0 ecoboost kullanmadım ama önceki aracın 1.6ecoboostu .yakıt konusunda performansına göre çok başarılı bir araç.yeni 1.0lar daha da az yakıyor.ben suan sıfır focus alacak olayım eger aşırı performans beklemiyorsam aractan kesinlikle 1.0alırım.çünkü dizele 10bin tl fazla vermem ama ikinci el focus alacak olayım az km de dizel focus alırım..çünkü ikinci el de dizel daha çok değer kaybediyor..1.0 motorlarda gayet perfomansli kullanıcılar çok memnun..ama halk arasında yok çekmez yok gitmez.bazı bayi elemanları bile ellerinde 1.0araç olmadığı için müşteri çalmak için bu tarz benzetmeler yapiyorlar

çağlar çetinkaya tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Tamam ekonomik bi araç ama performansı nasıl bundan hiç bahseden yok şu an 1.6 115 bg atmosferik kullanıyorum memnunumda bunu aramayalım sonra

Nasıl yok ? Siteyi incelediniz hiç sanırım. Teknik verileri bile ortada.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Tamam ekonomik bi araç ama performansı nasıl bundan hiç bahseden yok şu an 1.6 115 bg atmosferik kullanıyorum memnunumda bunu aramayalım sonra

Bir test et, 1.6 atmosferik motoru aratmadığını göreceksin zaten.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Top gear dı yanlış hatırlamıyorsam test etmişti iki aracı 1.0 ecoboost daha iyiydi.Motor hacmini geleneksel atmosferik motor olarak düşünmeyin araç turbo destekli  torku yüksek hem de torkunu atmosferik araçtan daha düşük devirde veriyor ben kullanmadım ama kullananların yorumları ve teknik verilerine  bakıldığında 1.0 motorun üzeceğini sanmam.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

performansı nasıl bundan hiç bahseden yok şu an 1.6 115 bg atmosferik kullanıyorum memnunumda bunu aramayalım sonra

 

hocam sizin arabanın 3. vitese düşüp 90 la çıksam mı diye bağırdığı rampada, (çünkü 3. viteste 5 vitesli araba, 90 yapması için herhalde 4000 devir falan çevirir) bizim 1.0 4. ve belkide 5. vitesle kaçla gider artık bilemiyorum. yukarıdaki başlığı ve benzerlerini inceleyebilirsiniz; aratırsanız.

 

ben ankara-gerede arasında sadece 2-3 yerde 5. vitese düşüyorum onun dışında hep 6 ile tırmanıyorum 5 yolcu ful bagajla..

ara hızlanmada ise 1.6 dan iyi olduğu teknik verilerinde zaten yazıyor.

 

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

.@Mehmet Demir Bey her iki gönderisinde de net bir şekilde özetlemiş zaten ama nacizane; 2 senelik atmosferik 1.6 sahibi ve 1.0 Eb ile de test sürüşü yapmış birisi olarak, Eb öneriyorum. Hem ekonomi hem de performans olarak tatmin edecektir. Neden 1.0 tercih etmediniz sorunuza ise aldığım dönemde 1.6 fiyatına ancak yetişebilmiştim ve style plus donanımın oyuncakları hoşuma gitmişti olur cevabım. Makyajlı bir titanium 1.0 Eb sizi çok mutlu edecektir.

 

Not: youtube da Eb motor için ( gerçi F150 2.3 kamyonet ama; fikir olması açısından ) torture test

isterseniz bir göz atın
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Akşam işyerinden arkadaşlar bindi arabama. 1.0 ecoobost motor varmış dediler. 1.0 neymiş araba dediğin 1.6 olacak böyle performanslı dedim inandirdim arkadaşları 1.6 olduğuna yaklaşık 5 km sonra 1.0 olduğun söyleyince ağızları açık kaldi...

Kesinlikle 1.0 al derim yakitta şehir içi 7 nin üstüne çıkmaz 6.5 gibi seyreder. Benden bu kadar

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.