Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Debriyaj Dan Gelen Ses Normal Mi?

Featured Replies

Solved by Mehmet Demir

Yanıtlama zamanı:

Eğer hızlı kalkış yapıyorsanız devamlı, balatalar erken bitecektir. Özellikle yokuşlarda kalkışın sakince yapılmasında fayda var.

• Yanıt 47
  • Görüntüleme 33,1k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• ufuk özdemir
    ufuk özdemir

Ben de aracın kalkışında enteresan sesler duyuyorum,hatta şimdi sağ taraftan konsol içinden geldiğini düşündüğüm bir trim sesi de başladı.Sunroofun perdesini tam kapattığımda tavandan da ses geliyor t

• Aracım 2013 tit tdci alalı 4-5 gün olmadı şu an 500 km de aynı ses bendede var ama kalkışta değil 1.den 2ye atarken özellikle ayağımı çok yavaş çekersem sıkıntı yok fakat normal çekersem tuk diye bi s

• Merhabalar, Bu ilk kalkışta gelen vuuu diye gürültülü dışarıdan duyulan ses benim aracımdan da son zamanlarda gelmeye başladı. herzaman değil fakat araç genelde soğukken her on kalkışta bir geliyor. s

Yanıtlama zamanı:

hayır sürekli hızlı kalkış yaptığım söylenemez. bu durum sadece yokuş gibi kavislerde kalkmak için zorladığımda başıma geliyor.

Yanıtlama zamanı:

Balata kaçırma yapıyodur muhtemelen.Aynı sorun önceki aracım reno meganda da mevcuttu.Yokuş kalkışlarında dediğiniz gibi belirgin bir uğultu sesi geliyodu onda da.Ben sorunsuz bi kaç yıl kullandım aracı.

Yanıtlama zamanı:

ses çıkarması bile başlı başına büyük bir sorun bence :)

Yanıtlama zamanı:

Aracımı Mart ayında aldım, şu anda 15 bin kilometreyi geçti. Son bir kaç gündür bir kaç defa, yokuşta kalkış yaparken, bende de aynı uğultu oldu. Zannedersin ki aracın bütün kavrama aksamı sıyrılıyor. Arkasından da bir kavrama balatası kokusu doluyor arabanın içine. Doğa koruma adına parça ömründen taviz verilmesine diyeceğim bir şey yok, ancak bu durum  bariz bir sorun oluşturuyor kanımca. Bakalım 15 bin bakımında ne diyecekler.

Yanıtlama zamanı:

Yahu daha yukarıda "lok lok" sesi bende de var demişken, kavrama esnasında çıkan metal sıyrılması gibi acayip uğultu benim arabada da başladı. Lanet şey bulaşıcı mıdır nedir?

Konu ayrıca şurada da inceleniyor, belki başlıklar birleştirilebilir :

Aykut Dizdar tarafından düzenlendi

• 3 ay sonra...
Yanıtlama zamanı:

Benim araçtada kalkışlarda yarım debriyajdan ugultu geltiyor. Sanki biri bagırıyor gibi ama. Servise kontrol ettirdim herhangi bi sıkıntı yok deliler. Kışın soğukta yapıyor sadece.

• 6 ay sonra...
Yanıtlama zamanı:

merhaba, ben de bu sıkıntıyı aramak için foruma girmiştim. böyle sıkıntıların benim haricimde de yaşanıyor olması biraz içimi rahatlattı :D

benim aracımda da debriyaja basında veya vites değiştirmelerde tak diye inceden bir ses geliyor. son zamanlarda iyice takılmaya başlamıştım. bazı internet sitelerinde de yok motor kulağı, debriyaj bilyası gibi durumlardan bahsediliyordu. garantiyi de uzatmak istemedim düğün öncesi olduğundan. garanti süresi bu hafta sonu bitiyor. ciddi sorun oluşturabilecek bir durum mudur bilmiyorum ama garantiye götürmem gerekir mi diye sormak istedim.

• 2 hafta sonra...
Yanıtlama zamanı:

merhaba, ben de bu sıkıntıyı aramak için foruma girmiştim. böyle sıkıntıların benim haricimde de yaşanıyor olması biraz içimi rahatlattı :D

benim aracımda da debriyaja basında veya vites değiştirmelerde tak diye inceden bir ses geliyor. son zamanlarda iyice takılmaya başlamıştım. bazı internet sitelerinde de yok motor kulağı, debriyaj bilyası gibi durumlardan bahsediliyordu. garantiyi de uzatmak istemedim düğün öncesi olduğundan. garanti süresi bu hafta sonu bitiyor. ciddi sorun oluşturabilecek bir durum mudur bilmiyorum ama garantiye götürmem gerekir mi diye sormak istedim.

Ben garantiyi uzattım ve bu sorundan her bakıma gittiğimde bahsettim. Cevap normal olduğu yönünde.

Boşuna garantiye para vermeyin, şanzıman kulağı 90 lira sanırım. Sorun orası diye düşünüyorum.

Oğuz Çevik tarafından düzenlendi

• 2 yıl sonra...
Yanıtlama zamanı:

Ilk mesajdakine benzer bir sorun dünden bu yana bende de var. Sadece ilk çalıştırmadan sonraki kalkışlarda debriyajı bırakıp gaza bastığım sırada sürtünme sesine (uğultu sesi değil) benzer bir ses geliyor. Isikta veya trafikte durduktan sonraki kalkışlarda bu ses yok. Kalkışlarda titreme veya aracın çekisinde de bir sorun yok. Arac 75 binde, 1.6 dizel

@Mehmet Demir ilk mesaj cok eski ama ileriki zamanlarda sizin için bir probleme yol açtı mı acaba bu ses?

Yanıtlama zamanı:

Bu bahsedilen seslerin hiçbiri bende de yoktu ilk aldığımda. Kuzenin nişanı vardı 5 kişi + bagaj yüklü 80 km yol gittik, debriyaj sesi ve ön takımdan gelen ses duyulmaya başladı.. ben sevmem böyle işleri sıfır araba en nihayetinde. Açık açık konuşacam.. bu problemleri çözün, yoksa garanti maranti işi biter, ford a daha 5 kuruş para kazandırmam. Herkeze de yayarım diyecem. Yapacam da! Sanayide ki eski arabamın ustasıyla yarım saat dolandık, arabayı da usta kullandı. On Amortisorler, takoz ve bilyalarıyla değişmeli, debriyaj bilyası değişmeli, ve aks mili boşlukları gözden geçirilmeli dedi.. ve araç garantili olduğu için dokunmadı.. eğer bu seferde çözmezlerse önlere monroe amortisör alacam ve debriyaj bilyasını da değiştircecem. Sonra da aracı iyi bir rotçuya getircem incelemesi için!

Yanıtlama zamanı:

Ses debriyaj balatasından geliyor. Uğultu sesi gibi gelir. Yeni debtiyaj taksanız dahi bu ses kesilmez. Mekanik olarak hiçbir problem yok eğer baskı balatanız bitmemiş ise. Sadece ses yapar. 

Yanıtlama zamanı:

Benim bahsettiğim ses dururken ve düşük devirlerde daha belirgin hışır hışır ses yapıyor. Tofaşlarda vardı ya hani debriyaja basınca keser, bırakınca öterdi. Aynı öyle ses..

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.