Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Oğuz Çevik

Üye
  • Toplam İleti

    225
  • Katılım

  • Son ziyaret

  • Kazandığı Gün

    1

Oğuz Çevik Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    Braunschweig
  • Arabam:
    Polo TDI
  • Meslek:
    Makine Müh.
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

1.141 profil görüntüleme

Oğuz Çevik's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

104

Toplam Beğeni

  1. Oğuz Çevik

    Turbo nedir ? nasıl çalışır ?

    --0 dakika sonra eklendi-- Başka bir forumda değerli bir insanın konusunda gördüm. Daha önce görmediğim bir çeşit. Serkan reis buyur. İlginç bir turbo. Turbolar daha doğrusu.
  2. Oğuz Çevik

    Turbo nedir ? nasıl çalışır ?

    Dogru yorum tesekkurler, yanlis yazmisim ? Flowu degistiriyor. --37 dakika sonra eklendi-- Tamam benzinliye geçince yazarsın bana ? alacam.
  3. Oğuz Çevik

    Turbo nedir ? nasıl çalışır ?

    https://www.rushlane.com/vw-1-5l-tsi-evo-petrol-motor-vgt-unveiled-12195255.html
  4. Oğuz Çevik

    Turbo nedir ? nasıl çalışır ?

    Ilk VNT turboyu benzinlide Porsche kullandi diye hatirliyorum. Hatta bu aralar yeniden gündemde olmasi lazim VW de.
  5. Oğuz Çevik

    Turbo nedir ? nasıl çalışır ?

    Onun adı aktüatör be adam AKTÜATÖR ? VNT kanat açılarıyla oynayarak basınç ayarlanması. Wastegate bildiğin bir kapağın açılarak egzoz gazının türbine çarpmadan direk çıkış yapması. Bir turbo hem VNT hem Wastegate olamaz. Aşağıdaki videoda hareket eden küçük kapağı bana lütfen kendi aracına taktığın gtd1449 turboda göster. --3 dakika sonra eklendi-- Kısa ve net : 1.6 tdci focus 2 turbosu 1544V mi 1544S mi? --13 dakika sonra eklendi-- Şunları Garrett kendi sitesinden aldım. Şimdi gelelim konuya madem VNT turbolarda da var wastegate. Bu adamlar neden ayrı ayrı yazmış ayrı ürünler gibi belirtmiş? Serkan hocam bir mail mi atsak Garrett'e "yav gardaşım siz nabıyonuz yanlış yazmışsınız" mı desek ne yapsak? --19 dakika sonra eklendi-- Derdimi anlatırsam alacam. İşine yaramaz ama. Benzinli turbo arabaya geçersen alacam sözüm olsun. --26 dakika sonra eklendi--
  6. Sorun çözülürse bir de soft yazılım yaptırın, hayata bir kere geliyoruz elimizdekilerin tadını çıkarmak lazım ?
  7. Rejenerasyon sırasında uyarı vermeyen arabalar yüzünden Türk milletinin ciğeri soldu yahu. VW de aynı şekilde sadece devir yükseliyor ses biraz artıyor. Bunu yarım bırakmanın zararı hiç düşünülmüyor egzoz zamanında yakıt sıkıyor enjektörler. Yarım bırakınca bu yakıt kartere süzülüyor. Uzun süreçte yağlama sorunları ve motor problemleri ortaya çıkıyor. Üreticilerin bilinçli yaptığı bir şey diye düşünüyorum.
  8. Megachips, rsa, dr.ecu vs var ise onlarla gidin bir konuşun. Yazılım işi de çiğköfteci dükkanı gibi olmuş. Her yerde var. İnşallah sorun çözülür, keyifli sürüşler dilerim ?
  9. Yazdıklarımı bir kontrol edin. Akabinde yetkili servise gidebilirsiniz tabiki size kalmış. Yetkili servislerden ben hiç verim alamadım. Benim için sanayideki umursamaz ustalardan farkı yok. Yazılım işiyle uğraşan birileri varsa kayseride o size daha fazla yardımcı olur. En azından turbo basıncı vs ölçülecek cihaz var vardır ellerinde.
  10. Ben Focus 3 1.6 tdci ile dediğiniz ürünleri kullandım. Yüksek devir olayını abartıp yaklaşık 100 kilometre yolu 180-200 kilometre hız arasında kat ettim. Hiç bir faydası olmadı. Aldığımız yakıtlar zaten şampuanlı yıkama özellikli katkılar var içerisinde. Ayrıca yakıt filtremiz var. Bu katkılar bana plasebo etkisi gibi geliyor. Siz n75 valfi ve enjektörleri kontrol edin. Öyle kullanmak ile turbo ötmüyor ile olmaz bu işler. Dediğim gibi kırık turbo kanatları büyük problem en başta bunları kontrol edin. n75 valfi dediğim cihazın fotoğrafını aşağıya ekiyorum.
  11. Ayrıca turbo pervanesindeki ufak tefek kırılmalar iyiye işaret değil zira bunlar direk olarak motor içine gider. Piston segman subap ne varsa zarar verir.
  12. Öncelikle turbo basıncını ölçün. Adam gibi marangoz olmayan bir usta bularak. Gerekli basıncı basabiliyor mu? Kaç bar bilmiyorum forumda bilenler vardır. Ondan sonra turboyu aradan çıkarabilirsiniz. İkincisi n75 valfi yani turbonun basıncını ayarlayan küçük parça bir sürü farklı ismi var. Vakumla çalışır. Onu kontrol edin sağlam mı. VNT kanat açılarını ayarlar araç ona göre yürür. Ardından enjektör değerlerinize bakın. Sanırım forscan ile püskürtülen miktarlar gözükür. (program gösterirmi bilmiyorum) En son dpf e bakın. Dolmuş ise temizletin. Temizlenmiyor ise çıkmasını arayın. En son çare iptal edin. --3 dakika sonra eklendi--
  13. Oğuz Çevik

    Turbo nedir ? nasıl çalışır ?

    Madde madde yazayim ben de daha afilli oluyor sanirim. 1 - wastegate ve vnt bambaska seyler. Ustalariniza danisin kac mg ufluyoruz diye sorarken. 2 - WASTEGATE diye yaziliyor, belirtmistim. 3 - google arastirmacisi degilim makina muhendisiyim. 4 - wastegate diye bildiginiz sey AKTUATOR kimi pozisyon sensorlu olur kimi vakumlu kimi elektrikli. Anlamamak da bu kadar israr eden baska insan gormedim. Wastegate in kelime anlami kullanilmaz, atik, gereksiz cikis kapisi demek. Vnt turboda nerede cikis icin bir kapi kapak var? 5 - ben o turboda V yaziyor diye iddia etmedim. O kadar sanayilere gitmissiniz ulkede peynir ekmek gibi satilan 1.6 tdci 109 un turbosundan haberiniz yok. 1.6 tdci focus 2 turbosu1544 V. 1544S degil. Yolladigin linkte 1.9 tdi yaziyor yahu. 6 - konumuzun hybrid turbo ile alakasi nedir? Hybrid yapilan bir turbonun kendisinden eser kaliyor mu? --6 dakika sonra eklendi-- Burada ne yazmissiniz. Focus 2 turbosu demissiniz. Tamam o turbo focus 2 turbosu degil. O kadar yazi yazdim bir kere sorgulamamis adam acaba yanlis link mi attim diye. Ben V oldugunu degil sizin yanlis gonderdiginiz iddia ettim. Ben ne anlatiyorum siz ne cevap veriyorsunuz. Tamam abi sen haklisin. Ben sanayilere gidemedim o kadar ustalara soramadim. Yeter canim cikti biseyler anlatmaya calisirken ? Kapatalim konuyu da kirlettik. Butun turbolar senin olsun, sana hediye external wastegate alicam bi tane hatira olur.
  14. Oğuz Çevik

    Turbo nedir ? nasıl çalışır ?

    Abi fauve ilgimi çekmiyor artık Clio RS almayı planlıyorum. Bana uyar buluşma yeri ? --10 dakika sonra eklendi-- Gönderdiğiniz linkteki GT1544S vnt mnt yok dümdüz kara düzen eski nesil bir fön makinası. Neyini anlamıyorsunuz anlamıyorum plakette de S okunuyor? Diğerinin neyini yorumlayayım? Turbo falcısı mıyım ben? GTC1244VZ işte siz de görüyorsunuz? Ölçüleri sormadım ne yapayım ölçüyü? Aşağıya bir kaç görsel bırakıyorum. Kendimi daha iyi ifade edemem. Elimden başka şey de gelmiyor. Bu da bonusunuz lütfen es geçmeyiniz. http://lmgtfy.com/?q=garrett+gt1554v İyi akşamlar.
  15. Oğuz Çevik

    Turbo nedir ? nasıl çalışır ?

    Turbo diye kafa ütüledik ama Yakup şunun turbosunu bir fotoğraflar mısın sana zahmet? Plaketi olacak modeli neymiş görelim ?
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.