Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Twitter'a Erişim Resmen Kapandı


Önerilen Mesajlar

Mahkemeye talimat veriliyor Twitter için kapatma emri çıkartın diye, emir hazırlanıyor, hazretlerine iletiliyor "tamamdır efendim" diye, hazret Bursa'da gümbür gümbür ilan ediyor "göreceksiniz kökünü kurutacağız" diye, sonra senaryo gereği gece şalteri kapatıyorlar, halkım da aval aval "vay bee adama bak, dedi, anında yaptı, dünyadan korkmuyor, ne güç" diye hayranlıktan ne yapacağını şaşırıyor.

Ne tuhaf bir ülke oldu burası...

Nyese galiba siyasete giriyoruz.

Tadında bırakalım.

Ford Sync2 tvit alıyor muydu?

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, Twitter'a erişimin engellenmesi kararının yok hükmünde olduğunu belirterek, 'Kararı verenler ve uygulayanlar suç işlemiştir' dedi

 

Türkiye Barolar Birliği, Twitter’a erişimin engellenmesine dair kararın kaldırılması talebiyle İstanbul Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi’ne itiraz başvurusunda bulundu.

Doğan Haber Ajansı’nda yer alan habere göre, Türkiye Barolar Birliği Başkanı adına basın açıklamasında bulunan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Avukat Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, "TMK 10. maddesi ile görevli olup, söz konusu maddenin yürürlükten kaldırılmasıyla birlikte, dosya devri dışında hiçbir işlem yapma yetkisi bulunmayan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın internet sitelerine erişimin engellenmesine ilişkin kararı yok hükmündedir. Söz konusu yasaklama kararıyla Türkiye Barolar Birliği ve milyonlarca yurttaşımız kendileriyle hiçbir ilgisi olmayan, ne olduğunu dahi bilmediğimiz bir sebeple Twitter'a erişememekte ve mağdur olmaktadır. Twitter'a genel bir erişim yasağı konulması, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne, Anayasa'ya ve inernet düzenlemelerini de içeren 5651 sayılı Kanun'a aykırıdır" dedi.

Feyzioğlu açıklamasının devamında, Türkiye Barolar Birliği'nin, Twitter'a erişimin engellenmesine dair kararın acilen kaldırılması talebiyle İstanbul Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'na itiraz başvurusunda bulunduğunu belirtti. Feyzioğlu, "Ayrıca yok hükmündeki bu kararı veren ilgili savcılar ve on milyonlarca insanımızın insan haklarını ihlal eden sorumlu hakimler hakkında HSYK'ya; yine yok hükmündeki bu kararı uygulayan TİB yetkilileri hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmuştur. Kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunarız" dedi.

 

Kaynak: http://t24.com.tr/haber/tbb-twittera-erisimin-engellenmesi-karari-yok-hukmundedir/253966

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Twitter'ı hayatıım boyunca hiç  kullanmadım hatta arkadaşlarım arasında tek kullanmayan  benim bile diyebilirim.. Her zaman saçma bir  site olarak  gelmiştir bana. Ama yasaklanması, insanlar özgürce iletişime geçmesi hakkının elinden alınması, malum durumlar için karartma uygulanması kabullenilemez bir şey. Ben her zaman için vpn yada ıp yanıltıcı programlar kullanmanızı öneririm. Hızınız yavaşlayabilir ama en azından güvende hissedersiniz. Ayrıca bu kapatılma işleminin halkı sokaklara dökmek için yapılan bir eylem olduğunu seçimlerden sonra açılacağına da eminim. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

herkes ayrı telden çalıyor...

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Twitter'ın kapatılması ile ilgili, "Sosyal medya platformlarının tamamen kapatılması tasvip edilemez" dedi.

Kapatma kararını, kapatılan Twitter üzerinden eleştiren Gül, şunları yazdı:

"Sosyal medya platformlarının tamamen kapatılması tasvip edilemez. Ayrıca, daha önce defalarca belirttiğim gibi iletişim teknolojilerinin bugün ulaştığı noktada Twitter gibi bütün dünyada kullanılan platformlara erişimin topyekün engellenmesi teknik olarak zaten mümkün degil. Kişilerin özel hayatının gizliliğini ihlal gibi suç oluşturan hususlar varsa, ancak mahkeme kararıyla sadece ilgili sayfalar kapatılabilir. Umarım bu uygulama uzun sürmez."

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Zaten haberler geldikçe, aslında yetkisiz bir mahkemenin, kişi veya bağlantıya yönelik kısıtlama kararının yanlış ve keyfi uygulaması olduğu ortaya çıkmaya başladı.

Tipik "ben yaptım oldu" mantığıyla hak ve özgürlükleri hiçe sayarak gerçekleştirilen bir uygulama. 

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Şu saat itibariyle; mahkeme kararı yok, savcı tutanağı var; bağlı olduğu mahkeme 5 Mart itibariyle fesih edildi yani yetki de yok zaten takan da yok; dns-vpn-hotspot ıvır-zıvır millet bu dram mı komik mi yoksa aptallık mı olduğu anlaşılamayan durumla ilgili twit atıyor ve hatta 7 milyon olan kullanıcı sayısı artmış 10 milyona dayanmış...

Her şeyden biraz; milleti sokağa dökmek isterkene, "ben yaparım be" karizması üstünde nevruz da var sokağa çıkanlar yakar-yıkar ile beraber gündemi değiştiririz yaklaşımını sabote eden kendi partilimiz veyahut dns-vpn değiştiren Cumhurbaşkanı tarafından yapıldığı; ya kardeşim! tümden fuat avni/haramzadeler/bascalan/hırsıza oy yok yüzünden işte!

#Diren Türkiye

 

Ha! Unutmadan, Gezi Parkı açık...

Ahmet Dursun tarafından düzenlendi
  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

herkes ayrı telden çalıyor...

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Twitter'ın kapatılması ile ilgili, "Sosyal medya platformlarının tamamen kapatılması tasvip edilemez" dedi.

Kapatma kararını, kapatılan Twitter üzerinden eleştiren Gül, şunları yazdı:

 

Çankaya noteri de ikiyüzlülüğün kitabını yazıyor. Daha geçen ay twitter'ın kapatılmasını sağlayan yasayı jet hızıyla onaylamamış mıydı ?  Şimdi niye tasvip edemiyormuş geçen ay etti ya.. 

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Çankaya noteri de ikiyüzlülüğün kitabını yazıyor. Daha geçen ay twitter'ın kapatılmasını sağlayan yasayı jet hızıyla onaylamamış mıydı ? Şimdi niye tasvip edemiyormuş geçen ay etti ya..

Ne konuştuğunu biliyor mu acaba

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.