Yanıtlama zamanı: Aralık 9, 201312 yıl comment_203743 Bu sabah izmirde arabaya bindim dış ortam sıcaklığı -1 derece. Aracım herzaman olduğu gibi 3-4 km. sonra motor sıcaklığı göstermeye başladı. Yasizde bir sorun var 10km. sonra ısınıyor yada bende bir sorun var 3-4km. sonra ısınıyor. (Şimdi yazarken aklıma geldi aktif ön ızgara var mı sizde?) -1 ile -5 arasında çok fark var. Bir de İzmir'de caddeler kısa sürede ısınır, Isparta'da zor. Dizellerde aktif ızgara yok, sadece EB'larda var. Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 9, 201312 yıl comment_203748 -1 ile -5 arasında çok fark var. Bir de İzmir'de caddeler kısa sürede ısınır, Isparta'da zor. Dizellerde aktif ızgara yok, sadece EB'larda var. Benim arabada var abi aktif ön ızgara, hatta fotosunu çekip eklemiştim bir yerlere. Sokağın sonundan otobana çıkıyorum ben bilmiyorum +/- bir etkisi olur mu. Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 9, 201312 yıl comment_203751 Benim sattığım Focusta bozukta olsa aktif ızgara vardı.Dizel Style+ PP araçtı. 2011 üretimli idi. Aralık 9, 201312 yıl Çağlar Kasımoğlu tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 9, 201312 yıl comment_203755 Benim arabada var abi aktif ön ızgara Benim sattığım Focusta bozukta olsa aktif ızgara vardı.Dizel Style Hımmm, acaba bendeki bu bilginin kaynağı ne idi? Ya da sonradan programdan çıkardılar da öyle mi aklımda kaldı? Neyse.... Bilgilendirme için teşekkürler! Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 9, 201312 yıl comment_203760 Sonra bazı modellerden çıkarttılar Cem Abi bu ızgarayı ; bende o yüzden sordum arkadaşa onda yoksa fark oluyodur ısınmada mutlaka. Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 9, 201312 yıl comment_203768 Sonra bazı modellerden çıkarttılar Cem Abi bu ızgarayı ; bende o yüzden sordum arkadaşa onda yoksa fark oluyodur ısınmada mutlaka. Kesinlikle, bence zaten öncelikle dizellerde kullanılmalı. Eh panjura dışarıdan bir muşamba bağlamak da bir çözüm olabilir Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 9, 201312 yıl comment_203784 Bu sabah izmirde arabaya bindim dış ortam sıcaklığı -1 derece. Aracım herzaman olduğu gibi 3-4 km. sonra motor sıcaklığı göstermeye başladı. Yasizde bir sorun var 10km. sonra ısınıyor yada bende bir sorun var 3-4km. sonra ısınıyor. (Şimdi yazarken aklıma geldi aktif ön ızgara var mı sizde?) otoyola çıkınca hemen ısınıyor, neden bilmiyorum Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 9, 201312 yıl Yazar comment_203807 Bana sorduysaniz aktif ızgara yok sanırım. aracımda 2013 model 1.6 tdci titanium Sedan araç. Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 9, 201312 yıl comment_203812 Her dizelde olmuyor zaten. 2012'nin belirli bir ayından sonra üretilen dizellerde yoktu sanırsam. Bence güzel bir sistem. Olması faydalı. Bendeki bozulmuştu yani kitlenmişti açık vaziyette. -10 derecede bile kapanmadı. Serviste bilgisayara bağlayınca arıza gözükmüyor diye ilgilenmedi. Yeni nesil araçlarda birim yakıtın yanması ile elde edilen ısı, eski nesil araçlara göre daha az. Efektif verim daha yüksek çünkü. Dolayısı ile daha zor ısınıyor. Eskiden yoğun trafikte birçok araç hararet yapardı,fan falan yetmezdi. Şimdiki araçların birçoğu fan bile açmıyor extrem bir durum olmadıktan sonra dpf yakma,klima açık olması gibi. Benim Focusta da rampa aşağı gaz basmadan tekerleklerin hareketi ile motoru çevirerek inerken kaloriferi açtığında hararet tabana oturuyordu. Motorda yanan yakıt yani ısı yok, devirdaim yüksek çünkü rampa aşağı kompresyon ile motor yüksek devirde dönüyor, rüzgar yiyor radyatöre ve soğutma suyu soğuyor birde o sıcak su ile aracın içini ısıtıyorum soğutma radyatörü gibi iş görüyor. Doğal olarak oturuyor Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 9, 201312 yıl comment_203856 Bugün -5 derecedeki bilkent 3'te 4-5 saat durduktan sonra okula doğru giderken ibre yükseldi, ne güzel çabuk ısındı derken okula girip arkadaşı bırakırken tekrar inmişti. Antifrizi az koyduğumdan silecek suyu da donmuştu zaten. @, Ben mi yanlış hatırlıyorum arabayı stop edince bu aktif ızgara kendini açık mı bırakıyordu? Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 9, 201312 yıl comment_203861 Bugün -5 derecedeki bilkent 3'te 4-5 saat durduktan sonra okula doğru giderken ibre yükseldi, ne güzel çabuk ısındı derken okula girip arkadaşı bırakırken tekrar inmişti. Antifrizi az koyduğumdan silecek suyu da donmuştu zaten. @, Ben mi yanlış hatırlıyorum arabayı stop edince bu aktif ızgara kendini açık mı bırakıyordu? arabadan bir şey almaya gittim...aklıma geldi.. bu konudaydı sanırım aktif ön ızgara geçti...bi denedim çalıştırdım arabayı kapandı...stop edince açıldı.. Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 9, 201312 yıl comment_203868 Şu aktif ön ızgaraya bakıp geliyorum. :D Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 9, 201312 yıl comment_203871 arabadan bir şey almaya gittim...aklıma geldi.. bu konudaydı sanırım aktif ön ızgara geçti...bi denedim çalıştırdım arabayı kapandı...stop edince açıldı.. Bunu çok mantıksız bulmuştuk biz de, sonra motor soğusun diyedir diyerekten boşvermiştik yanlış hatırlamıyorsam. Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 9, 201312 yıl comment_203873 Bunu çok mantıksız bulmuştuk biz de, sonra motor soğusun diyedir diyerekten boşvermiştik yanlış hatırlamıyorsam. benim için sıkıntı yok nasıl durmak istiyorsa öyle dursun Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 9, 201312 yıl comment_203878 benim için sıkıntı yok nasıl durmak istiyorsa öyle dursun Soğukta durduğu yerde açık ya da kapalı durması bizde ne kadar farkettirir ben meraklardayım Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın