Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Şanzıman Takozu Değişimi

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Konu eskiymiş ama ilgimi çekti bu vibrasyon bizde hep vardı acaba bizim takoz sert mi kalmış demek acaba 95 lik focuslarda daha mı yumuşak kullandılar ?

Aynı takozdur muhtemelen. Dizelin titremesi için baya bir etken var :)

• 1 yıl sonra...
  • Yanıt 59
  • Görüntüleme 33k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ara hızlanmalardan cıkardığım sonuç Ford focus icin 0-100 de değisiklik olmalı, ama video cekebilirsem daha anlamli olur.

• Ne olursa olsun şurada paylaşılanların oto konusunda bilgilenmemize ( yeni yeni bilgiler) neden olduğu için paylaşımcılara teşekkürler...

• Aydın Baran
    Aydın Baran

Gel de geçen seferki gibi kadranı devirelim  Neyse focus konforu yaşamak istersen gel benimkiyle bir tur at 

Yanıtlama zamanı:

Nasıl sipariş verebiliriz bu takozdan aracın garanti durumunu etkilermi peki

Yanıtlama zamanı:
Nasıl sipariş verebiliriz bu takozdan aracın garanti durumunu etkilermi peki

Servise gidip kontrol ettirin, değişmesi gerekiyorsa sipariş edip montajını yaparlar.

Yanıtlama zamanı:

Aynı takoz dan radyatör su haznesinin yanında bulunuyor bu takoz Yanal sarsintilar için mi acaba? 

Yanıtlama zamanı:
20 saat önce, Özer Aksu said:

Aynı takoz dan radyatör su haznesinin yanında bulunuyor bu takoz Yanal sarsintilar için mi acaba? 

Ayni degil benzer. Cevap ise evet

• 8 ay sonra...
Yanıtlama zamanı:

Aracı biraz fazla gaz vererek kaldırdığımda kalkışta titreme oluyor, yavaş kaşktığımda olmuyor. Ancak rampalarda mecburen fazla gaz vermek gerektiğinden titreme kaçınılmaz. Titreme dedim ama sarsıntı gibi de aslında. 1 senedir az çok vardı gittikçe artıyor gibi. Sakin kalkışta yapmadığı için debriyajdan değildir diye düşünüyorum. Motor yada şanzıman takozlarından şüpheleniyorum. Benzer sorun yaşayan var mı? Ya da bu sorunu çözen?

Yanıtlama zamanı:
1 dakika önce, Fatih Mehmet USLU said:

Aracı biraz fazla gaz vererek kaldırdığımda kalkışta titreme oluyor, yavaş kaşktığımda olmuyor. Ancak rampalarda mecburen fazla gaz vermek gerektiğinden titreme kaçınılmaz. Titreme dedim ama sarsıntı gibi de aslında. 1 senedir az çok vardı gittikçe artıyor gibi. Sakin kalkışta yapmadığı için debriyajdan değildir diye düşünüyorum. Motor yada şanzıman takozlarından şüpheleniyorum. Benzer sorun yaşayan var mı? Ya da bu sorunu çözen?

Şüphe duyuyorsan servise görün söküp baksınlar, atla deve bi işlem değil. Aklında kalmaz en azından.

Yanıtlama zamanı:
6 dakika önce, Servet Ö. said:

Şüphe duyuyorsan servise görün söküp baksınlar, atla deve bi işlem değil. Aklında kalmaz en azından.

İşin aslı servisteki ustaların eline düşmeden ön bilgi sahibi olmak istiyorum. Deneme yanılmayla parça değişimi yapmayalım. Benim araçta varsa birçoğunda da vardır diye düşündüm. Çok fazla sert kullanmam çünkü genelde.

Yanıtlama zamanı:
1 dakika önce, Fatih Mehmet USLU said:

İşin aslı servisteki ustaların eline düşmeden ön bilgi sahibi olmak istiyorum. Deneme yanılmayla parça değişimi yapmayalım. Benim araçta varsa birçoğunda da vardır diye düşündüm. Çok fazla sert kullanmam çünkü genelde.

Deneme yanılma yaparak takozun bozuk olduğunu anlıyorlarsa zaten o servise gitme bence. Yetkili servisten bahsetmiyorsun umarım. Öyleyse senin durum vahim.

Takozu çıkarsınlar, yeni takozu getirsinler, yeni takozun içene tornavida sokup esnet, ne kadar esnekliğine bak, sonra eski takozu esnet ne kadar esnekliğine bak, eğer aralarında dağlar kadar fark varsa senin takoz nanay. Değiştirirler, titreme sorunu tamamen düzelmesede arabandaki bir sorun daha hallolmuş olur. Bunu en fason usta da bilir herhalde. 

Yanıtlama zamanı:

Yetkili servise gidecem. Hatta yarın fırsat bulursam giderim sonucu da yazarım. Korkum aslında şundan. İnternette çok araştırdım ama 'şundan olur' gibi genel bir cevap bulamadım. Bakalım ustalar ne diyecekler.

Yanıtlama zamanı:
Bir saat önce, Fatih Mehmet USLU said:

Yetkili servise gidecem. Hatta yarın fırsat bulursam giderim sonucu da yazarım. Korkum aslında şundan. İnternette çok araştırdım ama 'şundan olur' gibi genel bir cevap bulamadım. Bakalım ustalar ne diyecekler.

Korkunun ecele faydası yok :)

Yanıtlama zamanı:

Gittim bugün servise, korktuğum gibi olmadı hakkaten. Takozları kontrol ettiler. Ben başında duramadım. Kontrolden sonra takozlardan birinin içine taş girmiş onu çıkarttık dediler. Teste çıktık. Sarsıntı yapmadı kalkarken. Ustaya dedim sen yapamıyosun. Ben geçtim direksiyona yine yapmadı. Velhasılı takoza para yerine taş sıkışmış. Ücret ödemeden eve geldim ama içimde yine de acaba kaldığından gelene kadar defalarca denedim. Herhangi bir sıkıntı yok. Kayıtlara böyle geçsin. Bu sorunu yaşayan başka birisi olursa faydalansın.

Yanıtlama zamanı:
24 dakika önce, Fatih Mehmet USLU said:

Gittim bugün servise, korktuğum gibi olmadı hakkaten. Takozları kontrol ettiler. Ben başında duramadım. Kontrolden sonra takozlardan birinin içine taş girmiş onu çıkarttık dediler. Teste çıktık. Sarsıntı yapmadı kalkarken. Ustaya dedim sen yapamıyosun. Ben geçtim direksiyona yine yapmadı. Velhasılı takoza para yerine taş sıkışmış. Ücret ödemeden eve geldim ama içimde yine de acaba kaldığından gelene kadar defalarca denedim. Herhangi bir sıkıntı yok. Kayıtlara böyle geçsin. Bu sorunu yaşayan başka birisi olursa faydalansın.

Takoz arasina tas sikisacak bir sey miymis? Enteresan :)

Yanıtlama zamanı:

Taşı çok iyi sektirmişsin [emoji2]

Yanıtlama zamanı:
1 saat önce, Servet Ö. said:

Takoz arasina tas sikisacak bir sey miymis? Enteresan :)

Görmediğim için inandım. Belki de okuyup üfledi :) ama bariz sarsıntı bir şekilde geçti. 

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.