Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Obd Bağlantı Kablosu / Aparatı

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Forumda arayıp bulamadım sorma gereği duydum.

Focus 3 için sorun çıkarmayan OBD kablosu/aparatı arıyorum yurtiçinden nereden bulabilirim?

Servet Özkan tarafından düzenlendi

• Yanıt 37
  • Görüntüleme 14,5k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• etis diagnostik programi degil, aracin tesisati ve isleyisi ile ilgili diagramlar ve bilgi var. Eski adi TIS idi (Technical information system) Daha sonra cevrimici versiyonu cikinca e-tis oldu adi.

• Peki bu cihazı alıp Etis ile beraber kullanabiliyor muyuz?   Konuya çok uzak olduğumdan saçma sorular soruyor olabilirim. Etis ile sanırım her türlü hareket yapılabiliyor.

• Farkındayım fakat şuan ekranda çerçevede bulmak zor benim için. O yüzden gördüğümde bırakmadım ekranı.     Etis'in sitesinden şöyle birşey indirdim, bu vatandaşda VCI denilen bir aygıt arıyor. Muht

Yanıtlama zamanı:

Ben sorunu tam anlamadım Aux kablosu mu arıyorsunuz ? Ne bağlayacaksınız ?

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Evet bende farkettim yanlış sormuşum sorumu. Aux değil, diag portundan bilgisayara bağlanan kısmı sormak istemiştim.

sorumuda düzelttim.

Yanıtlama zamanı:

OBD kabloları hatta wi-fi olanlar ebay da görmüştüm ama pek de ilgim olmadığı için bilgim yok maalesef :)

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

OBDII Protokolleri:

ISO15765-4 (CAN)

ISO14230-4 (KWP2000)

ISO9141-2

J1850 VPW

J1850 PWM

gibi protokolleri varmış F3 'e hangisi uyar bulursam biryerlerden sanırım eşlenen bişey bulabilirim.

Servet Özkan tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:

Forumda arayıp bulamadım sorma gereği duydum.

Focus 3 için sorun çıkarmayan OBD kablosu/aparatı arıyorum yurtiçinden nereden bulabilirim?

Program var mı elinde? Remap mi yapacaksın?

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Program var mı elinde? Remap mi yapacaksın?

Hayır yok, biryerlerden etis'i de bulmaya çalışıyorum.

Olay size çok yakın bir konu sanırım. Navigasyonlu ekranlardan buldum fakat herşeyi çalışırken park sensörlerini ekranda göstermiyor. Bende gördüğüm bildiğim ayarlara oynayıp ekran tipini sisteme tanıtmayı deneyeceğim.

Bu yüzden kablo ve etis'i ayarlayabilirsem kendimce deneyeceğim.

Bu konuda bilmediğim/yanlış bildiğim birçok ayrıntı vardır eminim. Aydınlatırsanız sevinirim.

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Peki bu cihazı alıp Etis ile beraber kullanabiliyor muyuz?

Konuya çok uzak olduğumdan saçma sorular soruyor olabilirim.

Etis'ten, VAGCOM'un VW'lerde yaptığı gibi her şeye ulaşıp değiştirebiliyor muyuz?

Etis ile sanırım her türlü hareket yapılabiliyor.

Yanıtlama zamanı:

Servislere özel yazılıma ulaşmak lazım, konuya uzak birisinin bu durumda yarardan çok zarar verme olasılığını da göz ardı etmemek lazım.

Ben cehaletimle ancak bu kadar yazabiliyorum...

Yanıtlama zamanı:
Etis'ten, VAGCOM'un VW'lerde yaptığı gibi her şeye ulaşıp değiştirebiliyor muyuz?

Etis internet üzerinden bağlanabildiğimiz site değil mi? Ayrıca bilgisayara kurulabilen bir versiyon mu var?  Varsa da oynamak cesaret ister. Servistekiler bile çok kurcalamamaya çalışıyor. VW'deki sistem daha keşfedilmiş ve kurcalanabilir durumda. 

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Evet bilgisayara kurulan versiyonuda var, yada ben işlemler yapılırken başka şeyler görüp karıştırdım. Pek bir cesaretliler ayrıca her tip değerle oynamaya benim gördüğüm kadarıyla.

Servislere özel yazılıma ulaşmak lazım, konuya uzak birisinin bu durumda yarardan çok zarar verme olasılığını da göz ardı etmemek lazım.

Ben cehaletimle ancak bu kadar yazabiliyorum...

Aynen riskin farkındayım fakat, gördüğüm kadarıyla yapılan işlem "iki tıka bir porche" modunda kolay bir iş gibi görünüyor. Tabi davulun sesi uzaktan hoş geliyor, orasıda ayrı.

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.