Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Focus 3 Powershift Titreme

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Ne yazık,ki arkadaşlar bu kavrama sorunuyla bende muzdaribim.Son bir hafta içinde belirgin kalkışlarda titreme hafif dik rampalarda stop edercesine

Kesik,kesik öksürme şeklinde otamatik şanzuman sanki kalkışlarda 1,ile deyilde 3,ile kalkıyormuş hissi veriyor.Rampalarda devir saati vites geçişlerinde zorlanıyor

Ben ise manuel vites artırmak zoruda kalıyorum.Bu sorunum 6500, Km civarlarında hafif hissetmeler şu an 6900,Km daha belirgin haldedir.Aracımla ilgili sorunumu

Srvise bildirdim bu sıkıntıyla ilgili yoğun bir talep olduğunu söylediler.1000,Km yapmış bir aracın şanzumanı sökülü bir halde 10 gündür sorunu çözmeye çalıştıklarını

Söylediler fabrika üretim tarihine göre sorunlu araçları takip ediyorlar.O,parti içinde üretilen araçların sorunlu olup olmadığı yönünde hoğun bir çalışma yapılıyormuş.

Bendende aracımın üretim tarihine bakılıyor.Neden kaynaklı bir sorun olup olmadığını tarafıma dönüş yapacaklarını ona göre aracıma servis randevusu vereceklerini

Söylediler sorunumu çözdüklerinde sizlerle paylaşırım.Umarım en kısa zamanda çözülür dileğimle.Saygılar.

• Yanıt 656
  • Görüntüleme 173k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Kaan Yagizer
    Kaan Yagizer

...evet, tabi ki. Sonuçta bununla ilgili TSB var. Tekrar gibi olacak ama işlem sırası şu şekilde icra ediliyor. - Şikayet varsa ... Servis "Öğretme" yani yazılım yüklemesi yapıyor, gerekirse -temiz

• Saruhan Özkan
    Saruhan Özkan

Arabayı yaklaşık 2 saat önce servisten aldım. Önce Tem'de hızlı sonra e-5'te düşük hızlarda daha sonra ilçe sınırlarına girerek sürekli durup kalkan trafikte test ettim. Hiçbir sorun kalmamış gibi göz

• Özer Öztürk
    Özer Öztürk

Arkadaşımın aracında da bu sorun uzun zamandır var. Defalarca servise gidildi. Bir defa komple şanzuman değişti. Defalarca keçe değişimi temizlik vs. yapıldı sorun düzelmedi.   Son olarak titreme öl

Posted Images

Yanıtlama zamanı:

mrb.aracım focus değil ama powershift kullanıcısıyım,benzer sorunları bende yaşıyorum ,sorunumla ilgili şikayetler için yetkili servise gittim araç iki gün serviste kaldı,sonucunda karekteristik özelliği olduğunu söylediler.otosana mail attım,onlarda servisin verdiği cevabın tekrarını verdi.

bu arada farklı ilde başka bir servise gittim,orada focus 3 ün kavramasını değiştirmişler araç 25000 km de idi.

Yanıtlama zamanı:

Aracin karakteri budur demek musteriyi başından salmaktan öteye gitmez. Tamam bu sorunlar ben aracimi aldigim ilk gunden beri var diyelim , peki aracı gelmis 40 bin km ye son 3000 km dir bu sorunu yasiyorum diyene ne cevap verecekler ?:rolleyes:

Yanıtlama zamanı:

Yücel beyin mesaji durumu özetliyor sanırım. Ne olduğunu ve hangi üretim partisinde olduğunu anlamaya çalışıyorlar. Saçma cevaplar veren servisleri şu an için değiştirip başka ilgili bir servise gitmek gerekli sanıyorum.

Yanıtlama zamanı:

Babam dsg yüzünden bir araç sattı. Biraz kumar bu çift kavramalılar.

Araç bakarken uzun dönem düşündüğüm için Golf için gittiğimde dsg istememiştim. Uzun dönem garanti sonrası korkutucu maliyetlerden bahsediliyordu.

Yanıtlama zamanı:

Okudukça kaygılanmamak elde değil.. Ancak Avrupa satışlarının büyük kısmı otm. olmasına rağmen, sadece bizdemi yaşanıyor acaba...hafızam beni yanıltmıyorsa Cem hocam Almanya' yı takip ediyordu bir duyumu var mı acaba?

Yanıtlama zamanı:

Cem hocam Almanya' yı takip ediyordu bir duyumu var mı acaba?

Yok, yani birincisi 1.6 Atmosferik PS kullanan sayısı çok ama çok az, PS genellikle 2.0 TDCi motorla tercih ediliyor, ikincisi sürüş karakteristiği açısından öznel tercihler tartışılsa da arıza bildirimi hiç gözüme çarpmadı küçük motorla...

Yanıtlama zamanı:

bu ps test aşamasında mı acaba, ucuz atmosferik motorla insanların alabileceği fiyatla satılarak.

neden eb ve dizel e koymuyorlar.  1.5 dizel otomatik gelecek deniyor, taa ne zamana. o zamana kadar düzeltiriz diyorlardır belkide.

komplo teorisi gibi ama olmaz diye bir şey yok. vw düzenli servise aracını getiripte dsg si bozulana iyi niyet garantisi ile değiştirdiği olmuş.

ama her bozulana mı yaptılar yoksa kısmına mı bilmiyorum.

hayırlısı diyelim. belki sorunları sıfırlanmış bir şanzıman çıkarsa gelecek 7-10 yılda belki bu aracımdan sonra otomatik düşünürüm.

Yanıtlama zamanı:

tabiri caizse kıl bir kullanıcıyım,problemleri bu kadar görmem ya bundan  yada bu araçtan evvel otomatik bmw kullanmamdanmıdır bilmiyorum,biraz evvel bir arkadaşımla görüştüm,oda 2013 vw tsi dsg şanzımanlı bir araç satın almış,aracıyla yanıma yanaşırken durma esnasında araçtan benim sorunuma benzer sesler geliyordu,sordum memnunmusun diye gayet memnunum dedi,sesin farkında değil bende hiç söylemedim. 

Yanıtlama zamanı:

Araca yazılım güncellemesi yapıldı bir problem görünmüyor. Titreme ortadan kalktı hatta seri bir araç oldu. Fakat bu önümüzdeki dönemde olmayacak anlamına gelmiyor. Zaman içinde göreceğiz. 

Benim bundan önceki aracım Getz otomatik vites, kavraması ve geçişlerinden çok memnundum. Hiç sorun yaşamadım. Ama Ford yıllardır araç üretiyor ve otomatik vites araçları da var. Neden bir maceraya girip ne olduğu belli olmayan bir vites sistemine geçiyor. Yada madem geçiyor otomatik viteste opsiyon yapsın. Tam otomatik veya PowerShift diye seçenek sunsun. Biraz konforlu olsun dedik Ford aldık ama hata mı ettik acaba. Aynı fiyata Honda Civic Sedan almadım pişmanım açıkcası.... En azından otomatik viteste maceraya gitmiyor Japonlar. 

Yanıtlama zamanı:

Soner Bey umarım sorun kökünden hal olmuştur. Bizdeki problemler de umarım basit bir güncelleştirme ile çözülecektir. :rolleyes:

• 4 hafta sonra...
Yanıtlama zamanı:

Araca yazılım güncellemesi yapıldı bir problem görünmüyor. Titreme ortadan kalktı hatta seri bir araç oldu. Fakat bu önümüzdeki dönemde olmayacak anlamına gelmiyor. Zaman içinde göreceğiz. 

Benim bundan önceki aracım Getz otomatik vites, kavraması ve geçişlerinden çok memnundum. Hiç sorun yaşamadım. Ama Ford yıllardır araç üretiyor ve otomatik vites araçları da var. Neden bir maceraya girip ne olduğu belli olmayan bir vites sistemine geçiyor. Yada madem geçiyor otomatik viteste opsiyon yapsın. Tam otomatik veya PowerShift diye seçenek sunsun. Biraz konforlu olsun dedik Ford aldık ama hata mı ettik acaba. Aynı fiyata Honda Civic Sedan almadım pişmanım açıkcası.... En azından otomatik viteste maceraya gitmiyor Japonlar. 

Herkese merhaba;

Konuyu canlandırmak istedim.  :) 15 mayıs araca yazılım güncellemesi yapılmıştı. Fakat aynı problemi tekrarlamaya başladı. Diğer arkadaşlarda da tekrarlıyorsa yazabilirler mi? Önümüzdeki haftalarda tekrar servise götürüp baktıracağım.

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.