Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Mehmet Ertekin

Üye
  • Toplam İleti

    25
  • Katılım

  • Son ziyaret

Mehmet Ertekin tarafından yazılan her şey

  1. mrb aslında servisler bunun farkında ve birçoğu neden kaynaklandığını biliyor ,şu anda yapacakları sorunu tamamı ile çözmeyecek,çünkü tam bir çözüm yok bilinmiyor.
  2. merhaba 2004 focus 1 hb kullanıcısıyım,2008 model trend benzinli otomatik araçla değiştirmeyi düşünüyorum,bu araçların otomatik vites ile ilgili sorunları varmı. bundan önce b-max otomatik kullanıyordum ve çok sorun yaşadım. bu konuda yardımcı olurmusunuz. iyi çalışmalar.....
  3. merhaba ön disk ve fren balatası markası tavsiye edebilirmisiniz. çok çabuk yamulmayan/disk yüksek hızda ani frenlemelerde uğultu yapmayan/balata markası teşekkürler....
  4. merhaba sorununuzla ilgili bir çözüm bulabildinizmi. ben henüz bulamadım,fakat şu aralar zonguldak çok soğuk,6 derecenin altında ortalama 500 km yaptım hiç bir sorun yok,anlaşılan belli bir sıcaklığın üzerinde powershifte bir şeyler oluyor..
  5. mrb. ford direk hattını aramanızda bir şeyleri değiştirmeyecek,ben defalarca aradım,geri dönüş oldu fakat servisin dediklerinin birebir aynısı...
  6. benim aracıma yazılım yüklendi,en azından bana yüklendiği söylendi,fakat hiç bir değişiklik yok. bazen araç mükemmel,bazen çözemediğim zamanlarda ,sebepsiz titremeler oluyor.sanki baskı kaçırıyor gibi..
  7. mrb. anladığım kadarı ile aracınız powershift otomatik vites,bende aynı araçtan kullanıyorum,aynı sorun bendede mevcut,bazen hiçbir şey yok,bazen kalkarken ve 1. vitesten 2. vitese geçerken titreme yapıyor,bununla ilgili bir kaç servise gittim,normal olduğunu söylediler fakat kendileri test sürüşü sırasında bu probleme rastlayamadılar.peki siz bu şikayetinizle ilgili servis hizmeti aldınızmı.
  8. merhaba yankı yapan bir yerden geçerken vites geçiş seslerini duymanız normal,(ayrıca düşük süratte stabilize yolda şıngırtı seside geliyor).aynı sorun benim aracımdada var tan otoya bir kaç defa bu sebepten dolayı aracımı getirdim,şanzımanın karekteristik özelliği olduğunu ,çözümünün olmadığını söylediler,fakat kugada kullanılan p/s lerde bu sorun yok.
  9. tabiri caizse kıl bir kullanıcıyım,problemleri bu kadar görmem ya bundan yada bu araçtan evvel otomatik bmw kullanmamdanmıdır bilmiyorum,biraz evvel bir arkadaşımla görüştüm,oda 2013 vw tsi dsg şanzımanlı bir araç satın almış,aracıyla yanıma yanaşırken durma esnasında araçtan benim sorunuma benzer sesler geliyordu,sordum memnunmusun diye gayet memnunum dedi,sesin farkında değil bende hiç söylemedim.
  10. mrb.aracım focus değil ama powershift kullanıcısıyım,benzer sorunları bende yaşıyorum ,sorunumla ilgili şikayetler için yetkili servise gittim araç iki gün serviste kaldı,sonucunda karekteristik özelliği olduğunu söylediler.otosana mail attım,onlarda servisin verdiği cevabın tekrarını verdi. bu arada farklı ilde başka bir servise gittim,orada focus 3 ün kavramasını değiştirmişler araç 25000 km de idi.
  11. Mehmet Ertekin

    Powershift

    vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederim.
  12. Mehmet Ertekin

    Powershift

    peki nelere dikkat etmem gerekiyor.
  13. Mehmet Ertekin

    Powershift

    diğer güzel avantajları ile idare edeceğim; çok yüksek hızlarda bile motor sesinin olmaması,geçişleri hissetmemem,yol tutuşu,ses sistemi gibi........
  14. Mehmet Ertekin

    Powershift

    yorumlarınız teşekkür, şikayetim ile otosan a mail attım,servisin vermiş olduğu cevaptan tatmin oladığım yönünde,bugün geri dönüş yaptılar,onlarda servisin vermiş olduğu cevabı tekrarladılar.(şanzımanın karekteristik özelliği) aracı satın alırken çok araştırdım,ilk başta aklımdan geçen fiesta idi,biraz daha büyük olsun diye b-max aldım,farklı illerde bulunan iki bayiye sordum,powershift bütün ford larda aynımı diye,her iki bayide aynı olduğunu söyledi.maalesef aynı değilmiş;fiesta/b-max/focus bu modellerde kuru tip,kuga diğer üst segmentteki araçlarda kullanılanlar yine aynı isimde fakat yapı itibari ile farklı,kuru tip/ıslak tip gibi,yani birebir dsg nin aynısı diyebiliriz. bu hata hem bana hemde satışı yapan kişiye aittir. benim hatam;bu tip forumlardan detaylı bir şekilde araştırmamam.
  15. Mehmet Ertekin

    Powershift

    servise gittim araç 2 gün kaldı,sonunda şanzımanın karekteristik özelliği olduğunu söylediler.
  16. Mehmet Ertekin

    Powershift

    özellikle düşük süratte yapıyor,arnavut kaldırımı,bozuk satıhlarda şıngırtı sesi birde;örneğin düz yolda 40 km süratte ,firene basmadan yavaşlayıp ,tekrar hızlanmak istediğimde vites küçültmeyi unutuyor,hırıltı şeklinde bir ses çıkıyor,çok kısa bir süreliğine ayağımı gazdan çekip tekrar hafifçe bastığımda hırıltı sesi kayboluyor.
  17. Mehmet Ertekin

    Powershift

    merhaba yaklaşık bir ay önce almış olduğum b-max te vites geçişlerinde ses problemi yaşıyorum. powershift şanzımanlı araç kullanıpta problem yaşayanınız varmı.(ses problemi)
  18. merhaba aranıza yeni katıldım. bir ay önce b-max p/s titanium modelini satın aldım,araçtan genel olarak memnunum,bundan önce otomatik olarak 99 model bmw 5.20 kullanıyordum,vites geçişlerini hissettirmesi bakımından hemen hemen aynı diyebilirim,fakat şöyle bir durum söz konusu;düşük süratte seyir halinde iken vites geçiş seslerini duyuyorsunuz,birde yine düşük süratte arnavut kaldırımı gibi yollarda şıngırtı sesi geliyor. bununla ilgili aracı satın almış olduğum yetkili servise gittim,aracımın iki gün kalması gerektiğini söylediler,bu sırada talebim üzerine emanet araç verdiler,testin sonucunda mekanikten çevrilme bir şanzıman olduğunu ve bu şanzımanın karekteristik özelliği olduğunu söylediler.powershift şanzımanlı araç kullanan varsa buna benzer problem yaşıyormusunuz. cevaplarınız ve görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.