Yanıtlama zamanı: Aralık 20, 201312 yıl comment_206348 merhabalar abiler, kardeşler.. hayırlı cumalar:) arabanın diskte şöyle bir durum var.. sadece sağ arkada..frende sanki balatayla disk arasına küçük çakıl taşı girmişte onu frende hissediyorum gibi oluyorum. bunun nedeni diskin bu şekilde olması mıdır ? tamirci diskleri tornoya verelim demişti gerek varmıdır falan dedim bakarız sökünce. verirsek yeni balata için iyidir demişti vermemiş tornoya.. buda orjinal balatamıdır? gerçi kutudan ne kadar belli olursa motorcraftın sahteleri falan oluyormuşta... hayırlı günler. Aralık 20, 201312 yıl Osman Dilek tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 20, 201312 yıl comment_206350 Diskeri değiştirin. Torna 40 ise değişim 100. Pahalı bir disk değil ki torna yöntemine kaçılsın? Torna da olur hatta bazı yetkili servisler yapıyor araç üstünde. Fakat fabrikasyon olarak kalınlığı sabit olan, ağırlığı belli olan parçayı neden zayıflatasınız ki. 50 hatta 100 lira için bile gerek yok. Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 20, 201312 yıl comment_206361 resimden anlaşıldığı kadarı ile fren babuçları bitmiş ve mekanizması diski çizmiş. yüzeysel ise 1-2 mm tornada işlenebilir. Ancak yeniside pek pahalı değil. bu arada zaman kaybetmeden bütün diskleri kontrol ettirip tamiratınızı yaptırın. diğer balatalarda bittiyse bütün diskleriniz elden çıkabilir. Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 20, 201312 yıl comment_206366 Diskeri değiştirin. Torna 40 ise değişim 100. Pahalı bir disk değil ki torna yöntemine kaçılsın? Torna da olur hatta bazı yetkili servisler yapıyor araç üstünde. Fakat fabrikasyon olarak kalınlığı sabit olan, ağırlığı belli olan parçayı neden zayıflatasınız ki. 50 hatta 100 lira için bile gerek yok. +1 Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 20, 201312 yıl comment_206369 Bir kereye mahsus tornalatabilirsiniz diyorlar ama bence de gerek yok, değiştirin kafanız rahat etsin. Fren önemlidir. Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 20, 201312 yıl Yazar comment_206372 37 binde 40 binde bakımı var o zaman kadar idare eder mi bu diskler? Aralık 20, 201312 yıl Osman Dilek tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 20, 201312 yıl comment_206419 Aman serviste değiştireyim demeyin. Parçacılardan fiyat alın,dışarda değiştirin. Dışarda 150 TL 'ye mal oluyorsa serviste 300 TL'ye mal olacak. Nasılsa garantiyi etkilemiyor. http://www.yedekparcaford.com/?urun-9026-focus-on-fren-diski-takim--2011-2013-ithal Montaja da 40 lira verirsiniz maximum. Site sponsoru Er-Ol Ford'tan fiyat almayı ihmal etmeyiniz. Arkaları için ise : http://www.otomert.com.tr/focus-arka-fren-disk-ayna-takimi-2-adet-2011-2012-pmu3394 Aralık 20, 201312 yıl Çağlar Kasımoğlu tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 21, 201312 yıl comment_206493 evet bir arkadaşımın başınada aynı durum geldi tamiri mümkün fakat forumdaşlar bahsetmişler tamiri ile değişimi arasındaki farkı... 3000 km sizin için risk oluşturacak bir rakam bakımdan önce işlem görmesi elzem bir durumdur.. ne yazık ki eşit fren performansı için ve fren dengesi için diğer taraftaki tekerin de fren sistemini yenilemeniz lazım aksi takdirde balataların diske olan uzaklığı farklı olduğu için fren pistonlarının uyguladığı basınç eşit olsada bir teker diğerinden önce frenleme sağlar fiziksel olarak böyle bir durumla karşılaşırsınız fakat bu durumun etkisini hissetmeniz belki % 5 bile değildir Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 21, 201312 yıl comment_206502 Diskeri değiştirin. Torna 40 ise değişim 100. Pahalı bir disk değil ki torna yöntemine kaçılsın? Torna da olur hatta bazı yetkili servisler yapıyor araç üstünde. Fakat fabrikasyon olarak kalınlığı sabit olan, ağırlığı belli olan parçayı neden zayıflatasınız ki. 50 hatta 100 lira için bile gerek yok. Çok ince bi üstündeki pürüzü tırtıklığı alsa hiç problem olmaz Ben mondeonunkini tornalattım mis gibi oldu sert frende yaptım bi problem yoktu. Geçen ki değişimde tornalatmadım 100 km boyunca rodaj bekledim frenlerim tuttmadı çünkü balatanın o yenmiş kısımları doldurması anca zaman aldı Bidahakinde torna değil direk değiştirmeyi düşünüyorum ama pek takıntı yoksa tornacıda eğer amcanız dayınız ne biliyim iyi bi dostunuzsa verebilirsiniz ben öyle yapmıştım Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 21, 201312 yıl comment_206559 Balatalar yenikse bakımı beklemeyin, yeterli et kalınlığı varsa beklenebilir. Torna yaptırmayın, doğrudan değiştirin. Frende ucuza kaçmak, "idare eder"le yetinmek olmaz. Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 16, 201412 yıl comment_248997 merhaba ön disk ve fren balatası markası tavsiye edebilirmisiniz. çok çabuk yamulmayan/disk yüksek hızda ani frenlemelerde uğultu yapmayan/balata markası teşekkürler.... Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın