Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

24 Milyon Sürücüye Çipli Sürücü Belgesi....


Özer Öztürk

Önerilen Mesajlar

Karayolları Trafik Kanunu'nda yapılacak değişikliğin ardından 23 milyon 760 bin 346 sürücü belgesi çipli olarak değiştirilecek.

Bunun için Pasaport Daire Başkanlığı'na endüstriyel kart tanzim makineleri satın alınarak kurulumu yapıldı. İşler hale getirilen üretim tesisinde; çipli polis kimlikleri, sürücü belgesi, özel güvenlik kimlik kartı, araç tescil ve motorlu araç trafik belgeleri basılacak.

Kamil Elibol'un haberine göre ayrıca, Bakanlar Kurulu kararı ile Pasaport Dairesi bünyesinde Güvenli Kart İşlemleri adında yeni bir şube kuruldu. Polikarbon tabanlı bütün kartların tasarım, üretim gibi işlemleri pasaportta olduğu gibi tek merkezden yürütülecek.

Proje ile güvenli belge üretiminde standardizasyonun sağlanması, kaynakların daha etkin ve verimli kullanılması amaçlandı. Güvenli belge/kart projelerine ilişkin ödenek Pasaport Daire Başkanlığı'nın bütçesine aktarıldı.

 

(SABAH)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 ay sonra...
Karayolları Trafik Kanunu'nda yapılacak değişikliğin ardından 23 milyon 760 bin 346 sürücü belgesi çipli olarak değiştirilecek. Bunun için Pasaport Daire Başkanlığı'na endüstriyel kart tanzim makineleri satın alınarak kurulumu yapıldı. İşler hale getirilen üretim tesisinde; çipli polis kimlikleri, sürücü belgesi, özel güvenlik kimlik kartı, araç tescil ve motorlu araç trafik belgeleri basılacak. Kamil Elibol'un haberine göre ayrıca, Bakanlar Kurulu kararı ile Pasaport Dairesi bünyesinde Güvenli Kart İşlemleri adında yeni bir şube kuruldu. Polikarbon tabanlı bütün kartların tasarım, üretim gibi işlemleri pasaportta olduğu gibi tek merkezden yürütülecek. Proje ile güvenli belge üretiminde standardizasyonun sağlanması, kaynakların daha etkin ve verimli kullanılması amaçlandı. Güvenli belge/kart projelerine ilişkin ödenek Pasaport Daire Başkanlığı'nın bütçesine aktarıldı.

 

 

Dağıtım ne zaman başlayacak bilginiz varmı acaba?

Alparslan Kaplan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Yönetmelik daha yok ama sanırım çipli pasaport gibi olacaktır.

Gerçi bu daha yaygın bir sistem. Belki birkaç yerde imal edilebilir.

Sağlık raporunu alıp gerekli belgelerle trf.şb.ye başvurulacaktır. Önceden parmak izi alınmamış kişiler bunun için ayrıca bekletilir. 

Sonra PTT kargo adrese getirir veya bir süre sonra şb.den alınır.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 hafta sonra...

50aa034e-8812-4fcd-a0b1-6a476acfae7f.jpg

 

AB standartlarına uygun hale getirilen sürücü belgelerinin tasarımı belli oldu. Yeni ehliyetler pembe ağırlıklı, turkuvaz ve bej rengi dolgulu, çip değil karekodlu olacak.

Karekodun içinde sürücünün parmak izi, kimlik numarası ve kan grubu gibi bilgiler bulunacak. Yeni kartlarda sahteciliği önlemek için de 8 ayrı teknolojik özellik kullanıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), sürücü belgelerini AB kriterlerine uygun hale getirmek üzere başlattığı çalışmada sona yaklaştı. Bu kapsamda yeni sürücü belgelerinin tasarımı tamamlandı.

Sabah'ın haberine göre; Sürücü belgeleri Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde olduğu gibi ağırlıklı pembe renkten oluşacak. Yeni sürücü belgelerinin ayrıca PVC'den değil tanesi 3 dolara mal olan 24 milyon adet polikarbon karttan yapılmasına karar verildi.

KIZIL ÖTESİ BOYA KULLANILDI

Böylece kartlar daha dayanıklı ve nem kapma oranı düşük olacak. Ehliyetlerde değişken lazer görüntüler, renk geçişli ve ultraviole floresan mürekkep, renk değiştiren baskı, arka planda dijital su izi, kızıl ötesi ya da fosforlu boya, kabartma harf, sembol ve şekiller kullanıldı.

EGM yeni sürücü belgelerini programda sorun çıkmazsa 2014 Nisan ayından itibaren dağıtmaya başlayacak. Sürücü belgelerinin ön yüzünde dikkat çekici şekilde ay yıldız bulunacak. Ehliyetin yine ön yüzünde yalnızca ultraviole (Mavi Renk) ışık ile görülebilecek 'TR ve Ayyıldız' basılacak. Ay yıldızın sol yanında ise ehliyetin yüksek güvenlikli olduğunu gösteren su izini andıran parmak izi siluetli 'sürücü belgesi' yazısı yer alacak. Ön kısımda lazer yazıyla sürücünün ad-soyaddoğum tarihi-TC. kimlik numarası, ehliyetin alındığı tarihe yer verilecek.



sürücü belgesi sahibinin fotoğrafı belgenin ön yüzünde bulunan yıldızın altında yer alacak. Eskisine göre daha küçük olacak fotoğraf, karta lazer baskı ile işlenecek ve üzerinde oynamaya veya kopyalamaya karşı özel hologram yer alacak. Kartın ön yüzünde yer alacak resmi makamlarca verildiğini belirten hologramın hemen yanında ise araç sahibinin hangi araçları kullanabileceğini gösteren sürücü sınıfları bulunacak.

Kartın arka kısmında ise sürücünün kişisel özelliklerinin yer aldığı çip değil karekod yer alacak. Karekodun içinde sürücünün parmak izi, kimlik numarası, kan grubu gibi bilgileri bulunacak. Ayrıca arka kasımda kişinin kan grubu, hangi tür ehliyetleri kullanabileceğine dair sınıflarda işaret bulunacak. Yeni ehliyetler basıldıktan sonra beş yıl içinde ehliyetlerin değişmesi gerekecek.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Yıllardır bekliyorum bunu :) Ehliyetim dağılmasın diye pvc içinde 20 parça. Çıkarsınlarda boşa ehliyet yenilemiyim

Aynen bende :) 11 yıl oldu daha 1 kere gösterdim polise... cüzdan içinde köşeden ayrılmaya başladı...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 ay sonra...

Kadın kimliğini çağrıştırdığı gerekçesiyle pembe renkli olanı beğenilmeyen AB standartlı ehliyetlere son şekli verildi. Yeni ehliyetlerde yüzde 60 oranında pembe, yüzde 40 oranında da mavi renk kullanıldı.


Ehliyetler 2014 Nisan'dan itibaren vatandaşla buluşacak. Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), 3 ay önce yeni ehliyetlerin tasarımını tamamladı ancak yoğun pembe renkten vatandaşlar şikâyetçi oldu. Çok sayıda vatandaş ehliyetlerin kadın kimliklerini andırdığı gerekçesiyle erkeklerin alay konusu olabileceğini bildirdi. Şikâyetleri dikkate alan EGM yeni tasarım yaptı.

EGM ve Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tasarım uzmanları ehliyette 5 ayrı şekil belirledi. Yeni tasarımlar İçişleri Bakanlığı üst yönetimine sunuldu. Yeni ehliyetlerde pembe rengin yüzde 40 oranında azaldığı yerine mavi rengin geldiği görüldü.

 

İçişleri Bakanı Muammer Güler, son tasarıma onay verdi.

Ehliyetin renginin dışında tasarımında AB standartları gereği herhangi bir oynama olmadı. Yeni sürücü belgeleri PVC'den değil dayanıklı, 24 milyon adet polikarbon karttan yapılacak.

Ehliyetlerde değişken lazer görüntüler, renk geçişli ve ultraviole floresan mürekkep, renk değiştiren baskı, arka planda dijital su izi, kızıl ötesi ya da fosforlu boya, kabartma harf, sembol ve şekiller kullanıldı. 

 

YENİ EHLİYETLER BÖYLE OLACAK: 

 

WAAoCQR.jpg

 

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.