mehmet yüksel Oluşturma zamanı: Kasım 16, 2012 Raporla Share Oluşturma zamanı: Kasım 16, 2012 Arkadaşlar araba almayı düşünüyorum. Focus bölümünde de yazdım. Dizel Focus almak isterdim ancak bütcem el vermiyor. Aracı almak amacım şehiriçinde kullanmak. Genelde okula git gel hafta sonları piknik vs. Ayrıca yılda 2 defa memlekete gidip gelmek(300km) Birde yılda bir defaya mahsus olarak 2*3 bin km gezmek. fiesta full paket 45 bin pazarlık falan yapmadan. Focus titanıum aytozu gri +smart paket 50bin. arada 5*6 bin fark var. Siz olsanız hangisini alırsınız? Benzinli 8.1 fabrika verisi tahminim 8.7 falan şehiriçi ortalaması focus'un 4.9 fiesta şehiriçi ortalama tahminim 5.5 şehirçi ortalama. Hangisi mantıklı arkadaşlar? düne kadar aklım focusda idi. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Engin Uzunoğlu Yanıtlama zamanı: Kasım 16, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Kasım 16, 2012 Sizin yerinize karar vermek zor. Kullanım olarak Focus derim. Ama sürüş maliyeti dizele göre x2 olacaktır. Donanım yerine motora para vermeyi seçerseniz dizel Focus almanız da mümkün. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
mehmet yüksel Yanıtlama zamanı: Kasım 16, 2012 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Kasım 16, 2012 Sizin yerinize karar vermek zor. Kullanım olarak Focus derim. Ama sürüş maliyeti dizele göre x2 olacaktır. Donanım yerine motora para vermeyi seçerseniz dizel Focus almanız da mümkün. trend x focus dizel var ancak arabada pek bişey yok. style için dünya bir fiyat istiyorlar. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ozan Kar Yanıtlama zamanı: Kasım 16, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Kasım 16, 2012 Ben olsam focus alırdım. Hatta bütçeyi zorlayip ecoboost alırdım. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Serkan Önder Yanıtlama zamanı: Kasım 16, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Kasım 16, 2012 yerinizde olsam,1.0 trend x paket, focus alırdım hb olan 46.375 sedan olanı 47.170 tl.hem vergi avantajı var,hem 125 bg donanım ise yeterli düzeyde tüketim ise şehir içi 6.4lt olarak verilmiş Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yakup Ç. A. Yanıtlama zamanı: Kasım 16, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Kasım 16, 2012 Öncelikle 1.6 tdci fiesta buldunuz mu ? Bu araç makyajlanıyor 2013 ocak gibi satışta olacak. Sitede detaylar var. Bu 2 araç arasında ise Focus alırım 1.6 1.0 1.6d fark etmez. c>b Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
çağlar çetinkaya Yanıtlama zamanı: Kasım 16, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Kasım 16, 2012 focus ecoboost 1.0 araç en mantıklısı olur bence fiesta yerine nerdeyse aynı paraya 2-3 bin lira daha verip focus 1.0 style donanımlısını alabilirsiniz.focus eb 1.0 alın hem vergisi az hem yakıt tüketimi az hemde focus konforunu yaşarsınız..her 1000km de ise focus dizelden sadece ortalama kullanımda 50 tl fazla yakar... uzun yolda bu oran daha da düşer .ama yılda da 350 tl civarı vergi avantajı vardır fiesta ve 1.6 focusa göre ..bu 350 tl lik paraylada dizel focusla 7000 km ye kadar yıllık masrafınız aynı olur .her 1000km de dizele göre 50 tl fazla vermiş olursunuz ama vergiden sagladığınız 350 tl ile de yıllık 7000 km ye kadarda aynı parayı harcamış olursunuz dizele göre..ama dizel focusun keyfi ve performansı ise eb.1.0 kadar olmaz o da ayrı bir konu Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ozan Kar Yanıtlama zamanı: Kasım 16, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Kasım 16, 2012 focus ecoboost 1.0 araç en mantıklısı olur bence fiesta yerine nerdeyse aynı paraya 2-3 bin lira daha verip focus 1.0 style donanımlısını alabilirsiniz.focus eb 1.0 alın hem vergisi az hem yakıt tüketimi az hemde focus konforunu yaşarsınız..her 1000km de ise focus dizelden sadece ortalama kullanımda 50 tl fazla yakar... uzun yolda bu oran daha da düşer .ama yılda da 350 tl civarı vergi avantajı vardır fiesta ve 1.6 focusa göre ..bu 350 tl lik paraylada dizel focusla 7000 km ye kadar yıllık masrafınız aynı olur .her 1000km de dizele göre 50 tl fazla vermiş olursunuz ama vergiden sagladığınız 350 tl ile de yıllık 7000 km ye kadarda aynı parayı harcamış olursunuz dizele göre..ama dizel focusun keyfi ve performansı ise eb.1.0 kadar olmaz o da ayrı bir konu Bence tam tersi. Ecoboost daha keyifli, performans konusunda ise en kötü ihtimalle kafa kafaya kalır. Bu konuda bi video filan varmı ki. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Aydın Baran Yanıtlama zamanı: Kasım 16, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Kasım 16, 2012 Kesinlikle 1.6 tdci fiesta alirdim. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
O. Fatih Yurter Yanıtlama zamanı: Kasım 16, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Kasım 16, 2012 1.0 ecoboost focus alın 2.el düşünürseniz daha tertemiz 2000 kmde arabalar var 5 bin tl de ucuz nerdeyse.. 1.0 ecoboost hem tdci'dan hemde atmosferik 1.6 125hp'dan daha başarılı 0-100 e 0,3 saniye geç çıkın nolacak ki Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Cem Boneval Yanıtlama zamanı: Kasım 17, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Kasım 17, 2012 Önceliğinizi belirlemeniz lazım. Ekonomi mi? Konfor ve güvenlik mi? Fiesta şehir içine daha kolay kullanılabilen ufak yapılı bir araç. Dizel yakıt açısından avantaj sağlar elbette. Focus ise sürüş konforu (daha geniş, daha iyi süspansiyon, daha sessiz) ve güvenliği (yola daha iyi oturma, daha fazla pasif deformasyon alanı) açılarından çok farklı ve bir üst sınıfta. Her iksini de kullanan bir kişi olarak aradaki bedel farkını düşünmeden verip Focus almanızı öneririm. Fiesta sadece sıkj ve sıkışık trafikte sürekli yol alıyorsanız ve park yeri sorunu yaşıyorsanız belki düşünülebilir. Diğer arkadaşlar çok güzel değerlendirmişler zaten, açıkcası benim de seçimim 1.0 EB Style yönünde olurdu. Bu arada orta yol olarak B-Max ve C-Max'lerde de ilginç seçenekler olabileceğini hatırlatmak isterim. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Bekir B. Yanıtlama zamanı: Kasım 17, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Kasım 17, 2012 Aşağı yukarı herşey yazılmış zaten...Tabi ki Focus........ Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
H. Cenk Yanıtlama zamanı: Kasım 17, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Kasım 17, 2012 Kesinlike eğer bayiilerde varsa Cmax 1.6 tdci trend Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
çağlar çetinkaya Yanıtlama zamanı: Kasım 17, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Kasım 17, 2012 0-100 aynı da 0-130 a bakın birde arada 3 saniye fark çıkar dizel yüksek torku sayesinde. E.b 1.0 a. Göre daha iyi performans verir arada 100 nm tork farkı var nasıl daha keyif ve performans verecek onu anlamiyorun. Motor sesi dışında her yönden keyif verir eb1.0 a göre. Hem keyif hem performans hem sessizlik isteyen 1,6 ecoboost alsın.1,0 e.b kesinlikle dızel in sürüş zevkini vermez aksini iddia eden ya dizele. Binmedi yada işi. Bilmiyor Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yakup Ç. A. Yanıtlama zamanı: Kasım 17, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Kasım 17, 2012 Hiç sürdünüzmü 1.0 ecoboost yoksa öyle konuşuyormuyuz ? Hiç sürmedinizse boşuna yorulmasın 1.0 diyen arkadaşlar çünkü ne desek boş, kişilerin arabadan anlayıp anlamadığını yargılamak burada hiç kimseye kalmamış umarım bir daha böyle itham olmaz. Son uyarımdır. Yönetim. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap