Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Focus 3 Sağ Aks Keçesinden Yağ Kaçağı


Kubilay Yıldırımbayazıt

Soru

aracımda aldığım günden beri devam eden bir sıkıntı bu. sağ aks in şanzımana takıldığı yerden sürekli yağ kaçağı var damlatma şeklinde.şanzıman yağı eksiltecek seviyede.yetkili serviste 5 kez aks keçesi 1 kez sağ aks komple 1 kezde aks bilyasını tutan köprü değişti. en son 15000 bakımında işlem gördü halen devam etmekte yetkili servise başvurdum ve şu an aracın iş kartı açık durumda.tekay diye yardım bölümüne yazı yazıldı form gönderildi gerekli tsb uygulandı sonuç yine olumsuz maalesef.

otosandan ya sorunumun giderilmesini yada aracın yenisini talep ettim bekliyorum. garanti şartlarına göre yasal yollardan yeni araç yada bedel iadesi alma hakkım varmış avukat arkadaşlar bu şekilde söylüyor. bu sorunu yaşayan ve çözüm bulan arkadaşlar varmı? merak ediyorum. birde bbenim araçtan başka 4 tane f3 de 1 de cmax de gördüm aynı sorunu sadece gittiğim serviste. eminim herkes benim gibi aracın altını da kontrol etmiyordur. bana özel bir durum mu yoksa genel bir sorun mu onuda bilmiyorum. 0 km araçtan yararlanamaz duruma geldim. araçtan soğudum. 0 km aracın şanzıman yağına bakarak binmek çok acı benim için. yardımcı olanalara şimdiden teşekkürler.araç 2011 model 11 aylık ve 16 000 km de.

saygılarımla...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Önerilen Mesajlar

  • 0

Arkadaşlar şu anda Konya Otokoçtayim, kış girerken bir bakım yaptırayım istedim (yağ , filtreler felan) biraz önce servis elemanı gelip aracınızın aks keçesi yağ kaçırıyor onu garantiden değiştireceğiz biraz uzun surebilir haberiniz olsun deyip gitti, hemen Kubilay beyin durumunu hatırladım, acaba sonuc alabildiniz mı? Bana bu durumda tavsiye edebileceğiniz birseyler var mı?

kusura bakmayın konuya uzun süredir bakmıyordum aynen yukarıda yazdığım gibi durum

rafet bey eğer sorunuz olursa özelden den mesaj atın yanıtlamaya çalışırım

Kubilay Yıldırımbayazıt tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

benim araç için konuşuyorum. usta arkadaşlar keçeyi takarken etrafını sıvı conta ile güçlendirip öyle taktılar sanırım sorun şu arkadaşlar:keçeyi taktıkları şanzıman bloğu keçe için geniş gelmekte. biz ustalarla hep aks ile keçe arasından yağ geliyor diye değerlendirmiştik ama öyle değilmiş. bunu tesadüfen keşfettik çünkü benim keçe başka arabada sorunsuz çalışıyordu.meğer keçenin etrafından yağ kaçağı varmış 16 000 de keçe sıvı conta ile güçlendirerek takıldı 19300 km de şu an daha hiçbir sızıntı yok. önceki hali olsa arabanın altını yağ götürürdü. tavsiyem usta arkadaşlara şunu söyleyin keçe takılan yer geniş deyin sıvı conta ile kenarları doldursunlar. yada o bloğu değiştirsinler çünkü keçe hareket ediyor.buda yağ kaçağına sebep oluyor.

kusura bakmayın konuya uzun süredir bakmıyordum aynen yukarıda yazdığım gibi durum

rafet bey eğer sorunuz olursa özelden den mesaj atın yanıtlamaya çalışırım

Teşekkür ederim sorun tekrar ederse bu bilgi yeterli sanırım.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Ben hic baktirmadim buna ya 15.000 bakimindada birsey demediler. Nasil anlayabilirim kacak olup olmadigini ?

Sabri ben kendim kontrol etmek amaçlı bakmıştım fakat yanlış yere bakmışım :) Serviste bugün kontrol etmelerini istedim öylelikle gördük.Uygun biryerde doğru yere bakıldığında görülmemesi için sebep yok.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Değiştirenler ya da değiştirecek olanlar yeni nesil keçe gelmiş ondan taktırın...

Daha önce keçenin etrafına sıvı conta yapılmasını söyledim, sağlıklı oluyor diye burda okumuştum ama servis pek yanaşmadı normal keçe takalım sorun çıkarsa birdahaki sefere bakarız demişti,Haftaya değişim için gittiğimde yeni nesil contadan isterim umarım ondan takarlar ve terkrarlamaz.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Ben serviste özellikle söyledim bunu. Baktık dediler ama ne yaptılar, nereye baktılar ya da gerçekten baktılar mı bilemiyorum ama bana sorun olmadığını söylediler.

Bir de o keçeden yağ kaçırıyorsa, Kaçan yağ tam olarak nerenin yağıdır ve seviyesinin azalması durumunda ne tür sorunlar çıkar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.