Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Yerli otomobili Fiat yapacak..


Mert Erçetin

Önerilen Mesajlar

çok uçlara gideyim; "top gear" adlı bir program var, ingilterede bbc kanalında yayınlanmakta. jeremy clarkson diye bir adam ve iki arkadaşı ile yaptıkları magazinel bir otomobil programı. bu programın dünyada azımsanmayacak bir izleyici kitlesi var. yani adamların konuştuklarına inanan büyük bir kesimden bahsediyorum. bu jeremy denen arkadaş “neredeyse hiçbir programında” bir kore firmasını, çin firmasını, rus firmasını falan övmez. tamamen alaya ve gırgıra alır. o kadar milliyetçidir ki ülkesinde araba üreten firma kalmadığı halde halen jaguar, aston, land rover gibi markaları öve öve bitiremez. vw ve mercedes hayranlığı ise başka bir konu. yine bu adama opelin vectra modelini sattırmayan adam denir. ortadoğu turunda türkiye yede geldi bunlar; güneydoğuya gittiler, hiç de iyi laflar etmediler. şimdi bir düşünün; dünya üzerinde kendinden başka kimseyi düşünmeyen bir toplumdan olan bu vatandaş yapacağınız bir arabayı dünyaya nasıl anlatır??

Uç muç örnek aldığına göre söz hakkı düşer: Türk markasının geleceği Jeremy'nin iki dudağı arasında ise vay halimize, şu forumda bile kaç kişi tanıyor bu arkadaşı?

Ayrıca övdüğü Jaguar ve Land Rover Hintli Tata'nın malı şu anda, pek ala bir Türk firması da alabilrdi.

Tata beğendiğiniz bir marka mı? çoğumuz burun kıvırıyoruz değil mi?

Ama icraatına bak: Jeremy'nin oyuncaklarını toptan satın almışlar.

Bu ticaret dünyasıdır, bizim gibi fanilerin aklı çok ermez, bazen en sıkıntılı kriz dönemleri yeni bir atılımın başlangıcı olmuştur.

Onu beğenmem, bunu beğenmem, şu kötü, bu kötü, ya da MFö diliyle "Ondan şikayet, bundan şikayet"

Hayatta başarılar!

Ben kendi branşımda ulusal ve evrensel iş bölümü çerçevesinde elimden geldiğince daha iyisi için üretken olmaya çalışıyorum, yoluma çıkan engelleri de bu ilke çerçevesinde yenmeye çalışıyorum. Herkesin de kendi alanında yapması gereken budur.

Otomobil sanayii de gerekli teşviki bulursa bu işe girer.

Bu kriz ortamında da pek kimse patlayacak bir projeye balıklama dalmaz.

Ayıca Türkiye otomotiv sanayiinde, özellikle yan sanayi ve montajda bu kadar ileri iken kendi markasını oluşturmamış olması da bence ciddi bir eksiktir.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

İyide kimse üretmeyelim demiyor sanırsam.. Duygusal tepki veriyorsunuz. Araba gibi katma değeri ve teknoloji transferi içermeyen ve amelelikten başka birşey olmayan bir üretim yapacaklarına ne biliim uzay mekiği yapacağız diye yola çıksınlar eyvallah.. Ben kendi yıldız savaşları projemi geliştireceğim dese ona bile eyvallah. Ama "Araba" üretmek gibi 150 senedir hala aynı krangın etrafında dönen birkaç demir parçası için kaynak ayrılması gereksiz ve israftan başka birşey değil. Eğer amaç ego tatmini ise belki kendinizi eğlendirebilirsiniz o şekilde. (bknz: İmzam.)

Teşvikle olacaksa demekki orada karlılık yok demektir. Devlet benim paramı üç beş patrona peşkeş çekeceğine gerçek işini yapsın. Bu kriz ortamında da pek kimse patlayacak diye başlıyorsak neden patlayacak bir projeye senin benim vergim yatırılsınki?

Başka bir forumda yazdığım mesajı buraya da kopyalayayım.

Alıntı

Bugün dünyada otomobil üretmeye kalkmak tümüyle fantaziden ibaret. İnovasyon yaratmaksızın istediğiniz kadar iyi güzel harika araba yapın bi halta yaramaz. Herşeyden önce içten patlamalı motorlar ömrünü tamamlamak üzere. Katma değeri yüksek olan bir ürün ortaya koymanız lazım. E akülü elektrikli falan deseniz hala pil konusunda çin en büyük tedarikçi ve fiyatta tek belirleyici. Orta vadede en büyük rakibiniz olacak kişi neredeyse tek tedarikciniz olacaksa o iş yaş.

Devrim olsa olurmuydu? Evet süper olurdu. Ama bilmem farkındamıyız 50 sene önceden bahsediyoruz. Artık otomobil üretmek amelelikten başka birşey değil. Onun yerine tek tabanca olacağımız ya da üç beş üreticiden biri olacağımız bir sektöre yatırım yapılsın. Savunma sanayi olur, havacılık sanayi olur, uzay bilimleri olur, alternatif enerji araştırmaları olur, olur oğlu olur. Otomobil gibi hem hammadde hemde teknoloji olarak dışa bağımlı olacağımız ve dahası iplerin petrolcülerin iki parmağındaki şıklamaya bağlı olduğu bir alanda yatırım yapmak gerzeklikten başka birşey değil.

Alsınlar önlerine ekonomistleri, biz en çok neye para veriyoruz onu araştırsınlar, o kalemde teşvik versinler. Yoksa sıfırdan marka yaratacağım, otomobil üretip satacağım falan gibi söylemler altı boş sandalye gibidir. Zaman kaybından başka birşey vermez.

Arkadaşlar Samsung örneği vermişde, Raks uzun zaman önce cep tel üretti kim aldı? Tüketim sektöründeki dominantların direncini kırmak neredeyse imkansız. Samsung ne yaparsa yapsın, ayfon malı götürüyor işte. üstelik onların tasarımı ile...

Mertol Kip tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

abi, elbet jeremy dedi diye biz bir araç yapsak satılmaz demiyorum. bir dünya gerçeği medyanın gücünden bahsettim sadece. satacaksan bile satışını etkileyecektir bu.

ayrıca bu iş aynen senin dediğin gibi bir firma alarak olmalıydı bence. yıllardır montajdan kaliteli parça üretmeye geldiysek üretmemiz lazımdı şimdiye kadar. en azından kendi çevremizde söz hakkına sahip olabilirdik. benim şikayet ettiğim nokta falan yok burada, kendimce gerçekleri yazıyorum sadece. çok markadan da iyi araba yapabiliriz. biz bunu sıfırdan yapmaya çalışırsak kime satacağız ve kimleri karşımıza alacağız?? var olan bir markanın ortağı veya sahibi olmak başka, bu başka bir durum...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hatta zamanında İmza diye bir otomobil Üretilmişti hatırlıyor musunuz, ki hatırlarsınız. Ben o aracı da çok desteklemiştim, (tabi o zaman bu tÜr konuları konuşabileceğimiz bir ortam yoktu, çocuktuk, kÜçÜktÜk, sadece beğenebiliyorduk,) keşke o da Üretilseydi, keşke onu da destekleseydik şimdi, keşke TÜrkiye yollarında İmza lar dolaşsaydı, Jet Fadıl iyiydi kötÜydÜ muhabbeti ayrı, o konu beni aşar, bilmediğim konuda yorum yapamam, Jet Fadıl konusunda destekli de atamıyorum :) Ama işin içinde otomobil varsa, hele de bu TÜrk Malı bir otomobilse ben desteklerim. Tabi Üreticiyi desteklemem şart değil, yoksa Koç (Koch) firmasının destekçisi zaten değilim,

Imza malesef bir otomobil hatta prototip bile degildi. Sadece elde uretilmis bir mock-up modeldi. (Yani ici tamamen bos). Dis kabugundan baska hic birseyi planlanamadigi icin de gerceklesemedi.

Eger kendi markamizla uretim yapacaksak, yeni bir konseptle ise baslamaliyiz ki, urunun bir degeri olsun. 25 bin TL' ye satilacak Albea - Logan kirmasi birsey yapmanin omru maksimum 5 senedir. Bunun yerine Murat Gunak' in Mio' su desteklense olmaz mi ? En azindan guncel bir yaklasim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Imza malesef bir otomobil hatta prototip bile degildi. Sadece elde uretilmis bir mock-up modeldi. (Yani ici tamamen bos). Dis kabugundan baska hic birseyi planlanamadigi icin de gerceklesemedi.

Eger kendi markamizla uretim yapacaksak, yeni bir konseptle ise baslamaliyiz ki, urunun bir degeri olsun. 25 bin TL' ye satilacak Albea - Logan kirmasi birsey yapmanin omru maksimum 5 senedir. Bunun yerine Murat Gunak' in Mio' su desteklense olmaz mi ? En azindan guncel bir yaklasim.

İmza konusunda elbette sizin kadar bilgim olmayabilir, ancak keşke mock-up dediğiniz şeyi geçip şimdi caddelerde boy gösteren bir marka olsaydı, ayrıca ismi de çok karizmatikti,

Sonra Murat GüNAK'ın mia sı, bu araç keşke üretilse, keşke o desteklense, keşke keşke, ama şu an gündemde albea bozması bir oto görünüyor. Olsun, ileride mia da üretiriz, başka bişeyde inşallah.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Canım sıkıldı filmi izliyordum aklıma bu konu geldi :) İzlemek isteyen varsa buyursun :)

http://videobb.com/w...?v=HV9h9upIddKj

üç kere izledim, ikisi uçakta,biri evde.

Hepsinde de çok keyif aldım.

Ekip ruhu, fedakarlık, sorumluluk duygusu, dayanışma, dostluk, örnek alınacak çok şey var.

Ben de izlememiş olanlara tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

üç kere izledim, ikisi uçakta,biri evde.

Hepsinde de çok keyif aldım.

Ekip ruhu, fedakarlık, sorumluluk duygusu, dayanışma, dostluk, örnek alınacak çok şey var.

Ben de izlememiş olanlara tavsiye ederim.

Bende 5-6 defa izledim bu akşam çekilişten bu film çıktı konunun üzerinede iyi geldi :) Harika bir film

İlk izlediğimde gözlerim dolmuştu.

Ahh Cem abi o ekipten biri olmak için neler vermezdim :) Ne büyük bir gururdur o imkanlar ile o üretimi yapmak

İzlemek bir türlü nasip olmamıştı şimdi seyrediyorum. :)

Paylaşım için teşekkürler. :)

Keyifli seyirler dilerim :)
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

o arabayi fiat yapiyorsa binilmez isterse 16 hava yastigi koysun yine binilmez isin sakati simdi maddi gucu olmayan eski kasa ama avrupa menseyli yada japon yine saglam bir araba aliyordu simdi milletin canina da goz dikti demek bizimki

olumlerden vergi alacak olabilir

Efe Ergüz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

O kadar komik bir ülkeyiz ki...yabancı bir markanın doğuş hikayesi olsa kapalı gişe oynardı...ama bizde vizyona girdiğinde hiç kimse gitmemiş boş salonlara oynamıştı...nihayet değeri festivallerde anlaşılıp ödül alınca tekrar vizyona girmişti...

Araba doğuş hikayelerinden hoşlananlar için bende bir film önereyim oda aynı ilgiyi görememişti...

Tucker, 1988 ABD yapımı biyografik filmdir. özgün adı Tucker: The Man and His Dream olan film eleştirmenlerden övgüler almasına rağmen gişede beklenen başarıyı gösteremedi.

Francis Ford Coppola'nın yönettiği filmin başlıca rollerinde Jeff Bridges, Joan Allen, Martin Landau, Frederic Forrest, Elias Koteas ve Christian Slater oynamıştır. Jeff Bridges'ın babası aktör Lloyd Bridges'ın da filmde görece küçük bir rolü vardır: Senatör Homer Ferguson'u canlandırmaktadır. Coppola, dostu George Lucas'ın da yapımcı olarak projeye dahil olmasından sonra filmini tamamlayabilmiştir. Filmin özgün müzikleri Joe Jackson'a aittir. Bu müziklerin yer aldığı bir soundtrack albümü aynı yıl piyasaya verilmiş ve Grammy ödülüne aday gösterilmişti.

2. Dünya Savaşı'nın hemen sonrasında geçen bu dönem filmi gerçek olaylara dayanmaktadır. Preston Tucker adlı bağımsız bir otomobil tasarımcısının, endüstride tekel oluşturmuş 'üç büyükler'e ("Ford", "General Motors" ve "Chrysler") rağmen çağının oldukça ilerisinde bir otomobil üretmek için giriştiği çabalar anlatılmaktadır. Tüm engellemelere rağmen bir yıl içerisinde sadece 51 adet üretebildiği ve endüstride ancak onlarca sene sonra kullanılmaya başlanan bazı devrimci yenilikler (emniyet kemeri, yakıt enjeksiyonu, disk frenler, tubeless lastikler vb)'e sahip bu otomobillerden bugün 47 tanesi çalışır haldedir. Bu otomobilin adı 1948 Tucker Sedan'dır.

özgün senaryosunu Arnold Schulman ve David Seidler'ın birlikte yazdıkları filmden uyarlanan bir de roman yazıldı. Robert Tine'ın yazdığı ve filmle aynı adı taşıyan bu roman Pocket Books'tan çıktı ve filmle aynı yıl piyasaya verildi.

Filmdeki unutulmaz performansıyla Martin Landau "en iyi yardımcı oyuncu" dalında Altın Küre ödülünü kazandı, aynı dalda Oscar'a aday gösterildi. Film iki dalda daha Oscar adayı oldu, bunlar sanat tasarımı, dekor ve kostüm dallarındaydı. Filme ayrıca "En iyi yapım tasarımı" dalında BAFTA ödülü verildi.[2]

francis ford coppolanın gerçek bir öyküden yola cıkarak çektiği bir filmdir..1988 yılında seyredin her ülkenin kendine ait bir devrim arabası olmuştur mutlaka..

Tevfik tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.