Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Focus MK3 TI-VCT Powershift ön incelemesi - Focus 3

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Ford'u arasan; sana yakın yerdeki modelleri söyler aslında :P Son zamanlarda gitmediğimden ben bilmiyoreeee

kocaelindeki bayilerde yok :D hani istanbulda felan denk gelen var mı acaba dedim bayilerde.

Mustafa Tüfekçi tarafından düzenlendi

• Yanıt 64
  • Görüntüleme 32,7k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Mert Büyüksu
    Mert Büyüksu

Aracım iki haftalık oldu, artık biraz daha net görüşere sahibim ve ister istemez bir önceki aracım olan 2009 Jetta TSI 122 hp DSG ile kıyaslama yapıyorum. Artı yönleri : 1- Viraj tutuşu 2-

• Mert Büyüksu
    Mert Büyüksu

İmaj acısından şöyle bir fark var Jetta'yla yıkamacıya gidince : - Abi, Passat sizin mi ? - Evet ama Passat değil Jetta... - Evet Abi, ben çok beğeniyorum bu Passat' ları !!! Uçak g

• Mertol Kip
    Mertol Kip

Titaniumun kapıları daha iyi değil. Sadece kolunuzu dayadığınız yer ve sadece ön kapılarda vinleks kaplı. Onun dışında bir fark yok ki o da zaten pekte ehvem birşey değil. He oraya suet ya da alkantra

Yanıtlama zamanı:

bu süpriz POWERSHİFT arızasıda ne....yine akıllar karışacak tercih konusunda.. :P

Yanıtlama zamanı:

Osman aganın karşılaştırması bence gayet doğru.. Amerikanyalıların powershit dediği kadar var galiba.. :yeah:

Ben otomatik alacaksam tsi jettayı tercih ederdim.. Hem DSG oturdu artık hemde tüketim daha düşük. Ayrıca Jettanın tipi bence focustan daha güzel.

Yanıtlama zamanı:

İngiltere Volvo sitesinden 1.6 180lik modelin düz ve PS değerlerini aldım. Onlarda da benzer sayılır (1.6 dizel powershifti daha koymamışlar)

1.6 T düz vites : 0-100:8.3 sn Vmax: 225 kmh tüketim : 5.3/6.6/8.6

!.6 T powershift :0-100: 9.0 sn Vmax: 225 kmh tüketim: 5.5/7.2/10.1

Yanıtlama zamanı:

Zaten VW'nin DSG'si dışında performans kaybı yaşatmayan ve tüketimi arttırmayan otomatik vites duymadım daha.

VW kullanıcılarının görüşleri de bu yönde mi acaba?

Yanıtlama zamanı:

Zaten VW'nin DSG'si dışında performans kaybı yaşatmayan ve tüketimi arttırmayan otomatik vites duymadım daha.

VW kullanıcılarının görüşleri de bu yönde mi acaba?

Abicim Ben ticari araçta kullandım.

2006 model VW Caddy 1,9 TDI (105) DSG yaklaşık 150bin km kadar kullandım.

2005 model düz vitesinide 35-40bin km kadar kullandım.

Performans olarak şöyle söyliyim. Ben o kadar hızlı vites değiştiremem. O derece hızlı geçişler ve hızına görede konforlu sayılabilir. (ticari olmasınında dezavantajı var)

Yakıt tüketimi düz olan ile aynı yük yol hava koşullarında hemen hemen aynı.

Binek versiyonlardada DSG kullandım ama tüketim karşılaştıracak kadar çok değil.

Yanıtlama zamanı:

Powershift henüz yeni bir sistem, Dsg gibi zaman içerisinde defalarca geliştirilecektir.

• 3 ay sonra...
Yanıtlama zamanı:

125hp powershiftin vites oranları çok kısa (6.vites 100km/s 2650dd), vites geçişleri dsg kadar hızlı ve net değil,

vites seçimleri iyi değil (aşırı yüksek viteste gitmeye eğilimli) fazla yakıt tüketiminin bu sebeplerden kaynaklandığını düşünüyorum.

• 3 hafta sonra...
Yanıtlama zamanı:

bu sabah arabayla bir yere gittim yokuş çıkarken araba vites değiştirmedi 5bin devirlere yaklaştı bende ayagımı gaztan cektim hemen niye böyle oldu ki ...

Yanıtlama zamanı:

bu sabah arabayla bir yere gittim yokuş çıkarken araba vites değiştirmedi 5bin devirlere yaklaştı bende ayagımı gaztan cektim hemen niye böyle oldu ki ...

Yokuş çıkarken vites'i yükseltirse bayılır :) normal

• 1 yıl sonra...
Yanıtlama zamanı:

arkadaşlar yorumları okudum. şube müdürümüze bir araç alıcaz. focus style benzınlı ve ya style otomatik. ıkı aracıda buldum. kendısı cok fazla yol yapmıyor. ama cok kararsız kaldı. bende forumdakı arkadaşlara sorarım dedım ama yorumlardan kesın bır sonuc alamadım. bu powershıft nasıl sıkıntı yaratan var mı daha sonradan?  uzun zamandır kullanıp tekrar degerlendırebılcek olan bırısı var mı?

Yanıtlama zamanı:

arkadaşlar yorumları okudum. şube müdürümüze bir araç alıcaz. focus style benzınlı ve ya style otomatik. ıkı aracıda buldum. kendısı cok fazla yol yapmıyor. ama cok kararsız kaldı. bende forumdakı arkadaşlara sorarım dedım ama yorumlardan kesın bır sonuc alamadım. bu powershıft nasıl sıkıntı yaratan var mı daha sonradan?  uzun zamandır kullanıp tekrar degerlendırebılcek olan bırısı var mı?

Çift kavramalaı şanzımanların hemen hepsi manüel şanzımana gröe arıza çıkarma olasılığı göreceli yüksek olan şanzımanlardır. 

Ancak kullanım konforu nedeniyle bu göreceli risk göze alınır ve çoğu kullanıcı tarafından otomatik şanzıman tercih edilir.

Powershift VAG grubunun DSG'si kadar yüksek oranda olmasa bile kendine has sorunları zaman zaman olabilen bir şanzıman, ancak forumda gördüğüm kadarı ile 2 arkadaşta ciddi servis gereksinimi yaratan sorun olduğunu hatırlıyorum.

Şu konu incelenebilir: 

Sonuçta sayın müdürümün konfor merakı var ve otomatik vitesi beğeniyorsa bence alınabilir.

Yok yüzde yüz güvenli araç istiyorum diyorsa her ne kadar öyle bir araç yoksa da riske girmeyip manüel şanzımanı tercih eder, hele ki paranoyak eğilimleri varsa.

Yanıtlama zamanı:

Çift kavramalaı şanzımanların hemen hepsi manüel şanzımana gröe arıza çıkarma olasılığı göreceli yüksek olan şanzımanlardır. 

Ancak kullanım konforu nedeniyle bu göreceli risk göze alınır ve çoğu kullanıcı tarafından otomatik şanzıman tercih edilir.

Powershift VAG grubunun DSG'si kadar yüksek oranda olmasa bile kendine has sorunları zaman zaman olabilen bir şanzıman, ancak forumda gördüğüm kadarı ile 2 arkadaşta ciddi servis gereksinimi yaratan sorun olduğunu hatırlıyorum.

Şu konu incelenebilir: 

Sonuçta sayın müdürümün konfor merakı var ve otomatik vitesi beğeniyorsa bence alınabilir.

Yok yüzde yüz güvenli araç istiyorum diyorsa her ne kadar öyle bir araç yoksa da riske girmeyip manüel şanzımanı tercih eder, hele ki paranoyak eğilimleri varsa.

cok tesekkurler cem abı , lınke bakılırsa cok ıc acıcı degıl yazılanlar... bende manuel almasından yanayım. gercı cok km yapmıyor dun 2004 focusunu sattım mudurun 51 bındeydı , :)

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.