Yanıtlama zamanı: Nisan 13, 201610 yıl Yazar comment_357312 34 dakika önce, Mert Yürüyen said: hocam elinize sağlık.. özellikle bu kısmı çok merak ediyorum, takipteyiz Teşekkürler. Işık dağılımı konusunda reflektörde iyileştirme yapmak şu an ilk hedefim, çünkü bütün ışık aracın ön kısmında benim görmediğim alanda toplanıyor, ışığın dikey açısını daraltmam gerek. Sonrasında otomatik yükseklik ayarına başlayacağım, gerekli malzemeleri temin ettim. Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 14, 201610 yıl comment_357400 17 saat önce, Necati Ustundağ said: Evet bu sistemi otomatik uzun far içinde kullanabiliriz. Servo motor kontrolü yerine 5V role ile uzun farların açık/kapalı konumu tetiklenebilir. En önemli soru ise sistemin ne kadar hassas çalışacağı. Photo resistor'ler ile teoride çalışır ama muhtemelen gerekli gereksiz çalışır. Orjinalinde olduğu gibi ön camda kamera ve nesne tanıma yazılımı kullanmak gerek. Şu sıralar araç bilgisayarına göz kestirdim. Oradan güzel projeler çıkabilir. Mesela bu proje cep telefonu kamerası + bluetooth obd adaptörü sayesinde hazırlanabilir. DRL konusu çok ilgimi çekmiyor fakat şöyle bir sistem var. http://www.aliexpress.com/item/Car-bifocal-fog-lens-Front-bumper-lights-bifocal-lens-assembly-COB-Angel-eye-rings-DRL-case/32256660168.html takipteyim bende ama şöyle bir soru geldi aklıma cep telefonunu kamerasını kullanmak için telefonu ön cama taktık diyelim wifi ile yada bluettoh obd aparatı ile ecuya bağlandık burasıda tamam bundan sonraki işleyiş çok zor araç sürekli yolu izlemesi lazım ön cama ledar kamera koyup oem şekilde modülünü vs tespit ederek uygulamak daha doğru olabilir bence sağlıklı çalışması açısından Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 14, 201610 yıl Yazar comment_357417 53 dakika önce, Serkan Karakoca said: cep telefonunu kamerasını kullanmak için telefonu ön cama taktık diyelim wifi ile yada bluettoh obd aparatı ile ecuya bağlandık burasıda tamam bundan sonraki işleyiş çok zor araç sürekli yolu izlemesi lazım ön cama ledar kamera koyup oem şekilde modülünü vs tespit ederek uygulamak daha doğru olabilir bence sağlıklı çalışması açısından Aslında cep telefonu ile olan temel sıkıntı araca her bindiğimizde telefonu çıkartıp uygun açıda yerleştirmemiz gerekliliği ve telefonu başka bir şey için kullanmamız gerektiğinde otomatik uzun farın kullanım dışı kalması olacaktır. Cep telefonu ile yapılan bu uygulamayı, ecu kontrolünü sağlamam durumunda yapılabilecek bir uygulama örneği olarak söylemiştim. teorik bir durum yani, pratikte kullanışlı olacağının garantisi yok Otomatik uzun far konusunda google da "otomatik uzun far modülü" diye aratırsanız daha önce yapılmış projeleri görebilirsiniz. Sonradan takılan hazır sistemlerin tat vereceğini sanmıyorum ama eğlence amaçlı kurcalanabilir Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 14, 201610 yıl comment_357458 Bütün modülleri parçaları tesisatları bulup (yada uygun kendi tesisatınızı oluşturup)düzgün bağlantı yapıp elmden aktif hale getirince valla hepsi çatır çatır sorunsuz çalışıyor burda en önemlisi eksik malzemeleri doğru tespit edip emek vererek uğraşmak örnek olsun Oem sony çerçeve oem navili ekran oem geri görüş kamerası oem anahtarsız giriş oem yokuş kalkış desteği şu ana kadar kendi aracımda çalıştırdıklarım bu otomatik uzun farda zaten şerit takip kamerası ile ortak çalışıyor muhtemelen ledar kamera şerit takip sinyalli kol ve Modülü bulunursa şemadan tesisatı inceleyip doğru bağlantılar yapılırsa çalışmaması için bir neden yok bence Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 14, 201610 yıl Yazar comment_357470 Şimdi burada maksat önemli. Eğer maksadınız üzüm yemekse en mantıklısı oem parça takmaktır. Yok ben bağcıyı döveceğim diyorsan kendi uydurduğun parçaları takarsın. Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 14, 201610 yıl comment_357477 21 dakika önce, Necati Ustundağ said: Şimdi burada maksat önemli. Eğer maksadınız üzüm yemekse en mantıklısı oem parça takmaktır. Yok ben bağcıyı döveceğim diyorsan kendi uydurduğun parçaları takarsın. Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 14, 201610 yıl comment_357482 On 13.04.2016 at 16:25, Necati Ustundağ said: bir ışık sensörü ve arduino kontrolü ile Öncelikle ilgin alakan ve elini kirletme hevesin için tebrik ederim. bahsettiğin sistem gayet mantıklı ve iyi duruyor. şahsi görüşüm sistemi arduino can bus shield ve photocell ile yapabilirsin. mk3 focus için bi forumda okunan değerde ışık açma kapama vardı uzun kısa da tersine mühendislikle bulunabilir. ayrıca zamanın varsa openxc apilerine bi göz gezdirebilirsin derya deniz herşey yapılabilir. Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 14, 201610 yıl Yazar comment_357483 Teşekkürler Olcay Bey. Aslında canbus shield şu aşamada gerekmiyor. Yani photocell i bir boru içine yerleştirip belli bir açıdan ışık geldiğinde oluşan değerleri arduino ile okuyup servo motorları hareket ettirmek yeterli. OpenXC apisini incelemiştim verdiği yetenekler çok kısıtlı ve çin malı elm cihazlarının çok ötesine gitmiyor. ayrıca gereksinim duyduğu en makul hardware olan chipkit'i temin etmek sorunlu ve pahalı. Ben bunu yerine obdlink mx bluetooth aldım. forscan android apk ile park sensörlerinden far yükseklik ayarına kadar bir çok veriye eriştim. Şimdi sıra forscanın kullandığı pid numaralarını kullanarak bir apk oluşturmak var. Sonra tutmayın beni Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 5, 201610 yıl comment_366543 Ben biraz eskici olduğum için eski arabadakinin aynısını aldım. Philips DRL 12825 WLEDX1 Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 5, 201610 yıl comment_366548 Daha kötü nasıl olabilir diye düşünmüyor değilim! (düşünmüyorum tabii ki) Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 5, 201610 yıl comment_366568 10 dakika önce, Yakup Çağatay said: Daha kötü nasıl olabilir diye düşünmüyor değilim! (düşünmüyorum tabii ki) Beklenen hareketler bunlar Sıkıntı yok kardeşim. Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 5, 201610 yıl comment_366571 Şimdi, Gürkan Çakıroğlu said: Beklenen hareketler bunlar Sıkıntı yok kardeşim. Bir de sıkıntı mı olacaktı canım Kötü işte, zevksizlik abidesi. Avrupa'nın güzel şeylerini getirin artık bu ne böyle Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 5, 201610 yıl comment_366573 1 dakika önce, Yakup Çağatay said: Bir de sıkıntı mı olacaktı canım Kötü işte, zevksizlik abidesi. Avrupa'nın güzel şeylerini getirin artık bu ne böyle Getireceğim merak etme Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 5, 201610 yıl comment_366575 Şimdi, Gürkan Çakıroğlu said: Getireceğim merak etme Ve elin hırsızlarına prim vermeyin, Polonya molonya... Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 5, 201610 yıl comment_366576 Şimdi, Yakup Çağatay said: Ve elin hırsızlarına prim vermeyin, Polonya molonya... Ne alaka şimdi? Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın