Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Cms Ve 225/45-17

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:
  • Bu popüler bir ileti.

Sportif görünümü seven çoğu arkadaşımız Focus'un üzerinde gelen 16" jantları yetersiz buluyor ve daha büyük jantlara terfi etmek istiyor.

18" genelde en havalı görünen olsa da önerilen 235/40 lastikle yanak genişliği lastik ve jant sağlığı yanında konfor açısından da sakıncalı değerlere iniyor.

17" jantlarla da 215/50 lastik öneriliyor ki, çoğu kişi hazır jantı büyütmüş iken biraz daha fazla taban genişliği neden olmasın deyiveriyor.

Üstüne üstlük 215/55-16, 215/50-17 ve 235/40-18 lastikler oldukça özgün ebadlar olup pek ucuza satılmıyor.

Peki alternatif yok mu gerçekten?

Bence var ve denemeye karar verdim.

Hepsi orada olan malum sitede geçen hafta Goodyear Eagle F1 asymm 2'nin 225/45-17 ebadında indirime girdiğini fark ettim.

Lastik başına 240 TL hem de 9 taksit cazip görünüyordu.

Bunun üzerine hesap makinesini alıp bazı hesaplar yaptım, aşağıdaki tabloda ayrıntılar var, ve gördüm ki 225/45-17 aslında 205/55-16 ile 215/55-16 arasında bir yere gayet iyi oturuyor. Üstelik hem 235'ten taban genişliği 1 cm dar iken, ki bunun hem tüketim hem de suda kızaklamaya olumlu etkisi olacak, yanak genişliği de 7 mm fazla, bu da artı güvenlik ve konfor demek, göreceli haliyle.

225.JPG.a5b63789d95d132197d7c37b1cae682d

E güzel lastiği bulduk da jant ne olacak?

Focus Sport jantları iki açıdan sorunlu, birincisi 7" genişlikte ve 225 için 7,5" daha güvenli, ikincisi Otosan'dan bayi iskontolu bile alsam adedi 680 TL'ye geliyor, yuh yani.

Replika desen, Çinliler hafif ve ucuz olsun diye alaşıma bolca bakır katıyorlar, o da ilk ciddi darbede kırılmaya neden oluyor.

Sağolsun çok değerli bir lastik bayisi dostum var.

Aradı taradı ve dedi ki sana CMS 428 alacağız.

CMS'yi inceledim, 1985 yılından beri alaşım jant sektöründe, İzmir'deki yıllık 3 milyonun üzerindeki jant üretiminin %80'ini dış pazara veriyor, birçok önemli otomobil markasına OEM jant üretiyor ve Avrupa'da jant değişim pazarında önemli oyunculardan biri. Almanya ve Rusya'da kurulu satış şirketleri var. Almanya internet sitesi Türkiye'dekinden iyi. Ayrıca alaşım ve sağlamlık konusunda son derece titizler. 

Merak edenlere: http://www.cms.com.tr/ http://www.cms-wheels.de/en/home

Açıkcası jantların görünümüne pek itirazım olmadı. Hatta beğendim bile diyebilirim. 7,5x17" ve 45 ofsetle aslında cuk oturuyordu. Bana 8 taksitli maliyeti de jant başına 280 TL oldu. Jant ağırlık merkezini ofseti nedeniyle bir 5 mm kadar dışarı kaydırsa da bunun çok tedirgin edici olmadığını düşündüm. Tek endişem ağırlık idi. O konuda maalesef çok başarılı değil. Sanırım sağlamlığın bir bedeli var ve jant başına 11,5 kg ile hiç de hafif sayılmaz. Yine de @Serdar yamanın burada sunduğu ağırlık ölçümlerinden yola çıkarak Ford'un onayladığı lansman jant + 235/40-18 lastik kombinasyonundan azıcık hafif olduğunu görünce takmaya karar verdim. Ön takımlara yük elbette bir miktsr arttı, ama bunun pratikte sorun yaratacağını düşünmüyorum. Göreceğiz...

Bence fena olmadı. Lastiklerin rodajı bitsin raporlarım.

CMS0216_05.JPG.f2221bbc451433de3678098c3

CMS0216_07.JPG.337d67e9f20c9948c5675282c

CMS0216_01.thumb.JPG.18c3566ef62291f24bc

CMS0216_03.thumb.JPG.c2ba0b3e711acce81a4

CMS0216_02.thumb.JPG.1bbc1835e294dfa043d

Cem Boneval tarafından düzenlendi

• Yanıt 61
  • Görüntüleme 15,3k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Telefonla halledemedim, birebir görüşmem lazım, takipteyim... Konfor açısından F1 asymm 2'de 3'te bence ilk sırada yer alır.  Tabii XL modelinden uzak durmak koşulu ile. Lastiğin jant

• Şubat'tan beri kullanıyorum ama daha yeni yeni uzun yol tecrübesi edindim. Bolu ve Bozburun. İlkinde 200'lerdeki rahatlığını, ikincisinde de virajdaki hakimiyetini sınayabildim. Zaten X

• Lastiklerim dün geldi 2016 yılı 13. hafta üretimi, hemen montajını yaptırdım. ilk başta lastikçi 36 psi hava bastı bu hali ile bir gün dolaş dedi iyi dedim. Bu hali ile bile pamuk şekerdi. Bugün tekra

Posted Images

Yanıtlama zamanı:

Cem hocam hayırlı olsun...

Cms gerçekten kendini kanıtlamış bir firma güzel kaliteli ürünler üretiyorlar...

Yanıtlama zamanı:

Güle güle kullanın cok yakışmış

Yanıtlama zamanı:

Hayirli olsun... Jant tercihi kisisel tabi ancak lastige diyecek birsey yok, mukemmel bir lastik. Benimde bir sonraki lastik setim bu olcu ve model olacak.

tek tavsiyem jantin gobegini orjinal lastikteki mavi agirlikli gobek ile degismeniz, biraz daha mavi gorunumu guzellestirebilir.

guzel gunlerde kullanin.

Yanıtlama zamanı:

Çok yakışmış. Arabaya yapılan diğer dokunuşlar da mükemmel. Jantın kendisi de mat olunca, göbeğindeki parlak kapak olmamış, orjinal mavi kapak daha iyi durur muhtemelen..

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar
6 dakika önce, Murat Kavuk said:

Çok yakışmış. Arabaya yapılan diğer dokunuşlar da mükemmel. Jantın kendisi de mat olunca, göbeğindeki parlak kapak olmamış, orjinal mavi kapak daha iyi durur muhtemelen..

Sanırım 60 mm bu kapak vardı sadece ellerinde, üzerinde orijinal gelen parlak CMS idi.

Temin edebilen varsa seve seve değiştirebilirim. 

Yanıtlama zamanı:

Hayırlı uğurlu olsun. Yakışmış.

Cem bey; orijinal Jant ofset'i kaç acaba.

Yanıtlama zamanı:

yeni papuçlarınızı güle güle eskitin 

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.