Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Lastik Seçimi (Genel Sorular ve Yorumlar Burada)

Featured Replies

• Yanıt 1,3k
  • Görüntüleme 243,6k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Cem Boneval
    Cem Boneval

Yeni lastik takanların mutlu olmasına sevindim. Ancak bu mutluluğu lastiğin tipinin değil de yeniliğinin bir sonucu olduğunu da unutmayalım. Üç sene ve 30.000 km ve üzerinde yapmış herhangi 

• Yahya Akman
    Yahya Akman

Sipariş verdigim lastikler geldi. Hepsi 2016 50. Hafta üretimi.

• Cem Boneval
    Cem Boneval

Son sayfalara bakınca konuyla alakasız, ama heyecan için (sanırım) gerekli ve kaçınılmaz itiş kakışları bir kenara bırakırsak nesnel cevap arayan şu sorular ve tartışmaya açık şu tespitler çıkıyor:

Posted Images

Yanıtlama zamanı:
9 saat önce, Yakup Çağatay yazdı:

Sayın hocam bu başlığı kontrol edebilirsiniz. 

önler 4.4 arkalar 3.7 ye inmiş (ön arka yaptırmıştım o yüzden böyle)... ömrümüzün sonuna geliyoruz sanırım dimi? :) yol tutuşta sorun yok ama ufak ufak bakınsam bende fena olmayacak. kış lastiğinden sonra yazlıkları sıfırlamak gerekebilir.

Yanıtlama zamanı:
8 dakika önce, Mert Yürüyen yazdı:

ufak ufak bakınsam bende fena olmayacak

satmayı düşünmüyor muydun? en son öle kalmış aklımda

Yanıtlama zamanı:

Selamlar üstadlar,

Lastik konusu açılmışken bende araya gireyim dedim :) Focus  MK3 TDCI  aracımda 215 55 R16 Michelin p. HP lastik var (orjinal lastikleri) araç 40 bin (Kışın kış lastiği kullanıyorum.)  Düşük hızlarda gaza yüklenince sarı kayan araba ışığı  (ESP+TCS) yanıp sönüyor ve aşırı sert olmayan frende Abs devreye giriyor. 

Acaba Lastikler değiştir mi diyor ? Tahminim  25bin km civarı yol yapmıştır. Lastikte iz derinliği yarıdan fazla, gözle görünen bir deformasyonda da yok.    215 55 R16 modelleri gereksiz pahalı. 205 55 R16  daha uygun gibi gözüküyor. Fiyat neredeyse yarı yarıya.   Önce Güvenlik sonra konfor öncelikli tercihim. Marka mode ve ebat konusunda ne tavsiye edersiniz ? 

Yanıtlama zamanı:
5 dakika önce, Hakan Yüce yazdı:

Selamlar üstadlar,

Lastik konusu açılmışken bende araya gireyim dedim :) Focus  MK3 TDCI  aracımda 215 55 R16 Michelin p. HP lastik var (orjinal lastikleri) araç 40 bin (Kışın kış lastiği kullanıyorum.)  Düşük hızlarda gaza yüklenince sarı kayan araba ışığı  (ESP+TCS) yanıp sönüyor ve aşırı sert olmayan frende Abs devreye giriyor. 

Acaba Lastikler değiştir mi diyor ? Tahminim  25bin km civarı yol yapmıştır. Lastikte iz derinliği yarıdan fazla, gözle görünen bir deformasyonda da yok.    215 55 R16 modelleri gereksiz pahalı. 205 55 R16  daha uygun gibi gözüküyor. Fiyat neredeyse yarı yarıya.   Önce Güvenlik sonra konfor öncelikli tercihim. Marka mode ve ebat konusunda ne tavsiye edersiniz ? 

25.000 km'lik lastiğin o kadar tutuş kaybı yaşamaması lazım ancak başına nelerde geldi bilemeyiz tabi. Ama alınan sinyaller "beni değiştir" diyor. 

215 taban ölçüsü pahalı, hiç gerek yok. 205-55-16 alabilirsiniz. goodyear tavsiyemdir.

--0 dakika sonra eklendi--
8 dakika önce, Olcay Sert yazdı:

satmayı düşünmüyor muydun? en son öle kalmış aklımda

o hep aklımda ama en az 1 sene daha bende araba... bakalım kasımda kışlıkları takıcam. nisanda bu yazlıklara tekrar geçsem acaba bir yaz daha beni götürür mü durumunu düşünüyorum. sanırsam götürür :) 

Yanıtlama zamanı:
1 dakika önce, Mert Yürüyen yazdı:

sanırsam götürür

bi sene daha götürür o vakit

Yanıtlama zamanı:

Tavsiye için teşekkürler. Genel olarak Michelinden memnumum. Belki primacy Hp modelinde bir sıkıntı vardır. 

Araç genelde uzun yol yapıyor. Bursa- Altınoluk. Birde günlük 25km eşim işe gidip geliyor. Sürekli asfaltta toprak yol görmedi. 

--46 minutes later eklendi--

Son olarak lastik basıncı olarak sol kapı içinde bulunan etikette  belirtilen değerleri dikkate alıyorum. Bunun dışında farklı bir görüşü olan varmıdır ?

Yanıtlama zamanı:
2 saat önce, Hakan Yüce yazdı:

Tavsiye için teşekkürler. Genel olarak Michelinden memnumum. Belki primacy Hp modelinde bir sıkıntı vardır. 

Araç genelde uzun yol yapıyor. Bursa- Altınoluk. Birde günlük 25km eşim işe gidip geliyor. Sürekli asfaltta toprak yol görmedi. 

Son olarak lastik basıncı olarak sol kapı içinde bulunan etikette  belirtilen değerleri dikkate alıyorum. Bunun dışında farklı bir görüşü olan varmıdır ?

Primacy hp ler böyle ben dahil aynı şikayeti çok duydum. 

Yanıtlama zamanı:
2 saat önce, Hakan Yüce yazdı:

bende de primacy var. ölçüler aynı değil ancak hafif gaza yüklenildiğinde sürekli patinaja dolayısıyla tcs ye kalıyorum. pata küte yapıp duruyor.

Yanıtlama zamanı:

Michelin bizim yollarımıza pek uygun değil, benim arabada da fabrika çıkışı primacy var hiç memnun değilim. 

Son 18 yıldır para verip Michelin almadım, fransız sevmiim :)

Yanıtlama zamanı:

Son 18 yıldır para verip Michelin almadım, fransız sevmiim

Sonra niye ehtiyarrrr diyolar diyon :D

Yanıtlama zamanı:
1 dakika önce, Teoman Saraç yazdı:

Son 18 yıldır para verip Michelin almadım, fransız sevmiim

Sonra niye ehtiyarrrr diyolar diyon :D

Herşeyi görüp söylemen mi lazım :)

--0 dakika sonra eklendi--

Allah Allah...

Yanıtlama zamanı:
5 saat önce, Mert Yürüyen yazdı:

bende de primacy var. ölçüler aynı değil ancak hafif gaza yüklenildiğinde sürekli patinaja dolayısıyla tcs ye kalıyorum. pata küte yapıp duruyor.

Çok takılmayın. 

Bu Michelin'e özgü bir durum değil maalesef.

20.000 km'yi geçen hemen her marka ve model lastik asfalt niteliğine de bağlı olmak kaydı ile bu hareketleri çekiyor (bkn. Antalya kaymak asfaltı ve daha 10K olmamış F1 Asymm 2). 

• 2 hafta sonra...
Yanıtlama zamanı:
32 dakika önce, Adem Kazıl yazdı:

lastik vergileri artıyormuş hadi hayırlısı.

Yahu saka gibi :(

Memlekette hic bir sey iyiye gitmiyor ama para harcayacak yer bulabiliyor devlet.

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.