Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Anahtarsız çalıştırmada anahtarla araçtan inme


Mehmet oktay

Soru

Merhaba, merak ettiğim birşey var ben denedim olmadı. Araç çalışırken kısa bir süreliğine araçtan inersin, ekmek almak için mesela. Anahtarda üzerinde olur. anahtarla aracın kapılarını kilitlemek istedim ama kilitlemedi. Yani araç çalıştığında dışarıdan anahtar ile kilitlenmiyor. Tüm focuslar bu şekilde midir acaba? Kilitlenmesi iyi olurdu. 

 

Yeri burası olmayabilir özür dilerim. 

Bugün aracı bir tanıdığıma verdim. Anahtar cebimdeydi ve aracı verirken çalışıyordu. 100 km mesafeli bir yolculuğa çıkacaktı. yaklaşık 40 dakika sonra ben anahtarı cebimde farkettim. hemen aradım ne var ne yok diye :) sonra arabanın anahtarı bende araçtan indiğinde kapıları kilitleyemeyeceksin ve aracı durdurduğun için geri gelemeyeceksin dedim. :) Şaşırdı gülüştük.

Anahtarı şehirlerarası bir otobüs ile gönderdim az önce. 

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Önerilen Mesajlar

  • 0
51 dakika önce, Özer Aksu said:

Araç kitapçığındaki bilgiler şu şekilde; ''Aracınızı park ettiğinizde, pasif anahtar aracın dışına çıkarıldıktan sonra veya araç kısa bir süre kilitlendikten sonra direksiyon simidi kilidi otomatik olarak devreye girer'' anahtar olmadan bu araç uzun yola nasıl çıkmış çok şaşırdım açıkcası. Geçen gün benim araçta başıma gelen oalyı şöyle anlatayım, eşimle araçta iken markete girdim ve birşeyler alıp çıktım eşim araç içindeydi geldiğimde çalışan araç stop etmişti. Eşime sorduğumda aracın kendisinin stop ettiğini söylemişti . Belki de tesadüf eseri olmuş olabilir tamamen hayal görmüşte olabiliriz ama araca döndüğümde gerçekten çalışan araç durmuştu. 

Demek ki çalışan araçta anahtar yoksa bile direksiyon kilitlenmiyor. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Özellikle kış günleri hem arabanın içi soğumasın diye hem de motorun sıcak kalması için (örneğin para çekmek veya ekmek almak için) araçtan indiğimde çalışmasını istiyorum. Önceki aracımda (focus 2,5 titanium) anahtar cebimde motoru durdurmadan inerken camımı açıyor, araçtan iniyor, aracın dışından kolumu içeri sokup kapı üzerinden aracı kilitleyip cam kaldırma düğmesine basıyordum. Geri döndüğümde ise kumandayla açıyordum. Ne gerek var diye düşünülebilir ama burada (Muş) kışın -25 dereceleri gördüğümüz oluyor. şimdiki aracım focus 3 titanium. Malum yine havalar soğumaya başladı. Geçen hafta sigara almak için indim, nasıl olsa sistem aynıdır diye kapıları dışardan kilitledim. Geri döndüm, eyvah eyvah eyvah... Kumanda ile kapıları açamıyorum. Saat 19:00 idi ve servisi arama şansım da yoktu. Mecburen ya sabaha kadar öyle rolantide çalışacaktı ya da camlardan birini kıracaktım. Derken, anahtar ile manuel açmak aklıma geldi. Denedim, çok şükür açıldı. Bir daha mı tövbe :)

Hülasa,

En güzeli, motoru durdurup kapıları kilitlemek...

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0
10 saat önce, Yakup Çağatay said:

Abi araba gidiyor 100 ile :P , çocuk aldı anahtarı pencereden elini çıkardı :D  Napcaz

giderkende kapatmasın bi zahmet, el frenine bakması yeterli ki hareket durumunuda kontrol ediyor zaten. yani hareket halindeyken düğmeye bassanda stop etmiyor mesela, basılı tutarsan ediyor. corollada böyle.

 

birde motor çalışmıyor ama kontak açık bırakır inip kitlerseniz önce kontağı kapatıp sonra kilitliyor ama teyp açıksa açık kalıyor, onu atlamışlar :D

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0
19 saat önce, Kaan Yagizer said:

Daraldım, gidip diğerlerinde durum ne diye baktım. S ve E Class'ı biliyorum, onları pas geçtim ... BMW motoru kapatıyor mu diye baktım.

...ahanda video'su.

 

 

 

 

 

Hocam telefonu orta konsola koyup arabanın önünden ileri doğru yürüseydiniz. Bu şekilde hem uyarı vermediğini,hem çalışıp çalışmadığını o mesafeden nasıl anladınız? Belki siz uzaklaşınca uyarı verdi,siz yaklaşınca sustu geri ? Belki stop etti,siz yaklaşınca start etti ? :) Telefon içeride kalmalı ve  sizin mesafenizi de göreceğimiz şekilde ileri yürüyerek bakabilirdiniz buna :) Kar kış olsa egzoz dumanına falan bakardınız çalışıyor diye . Yani tam noktayı koymuş sayılmazsınız, ama virgül denebilir :) 

 

 

Okan Y. tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0
2 dakika önce, Semih O. said:

Valla benim bu konudan anladığım anahtarsız çalıştırmanın da, start-stop'un da lüzumlu olmadığı. Sözde hayatı kolaylaştıracak, bir sürü yeni dert...

 

Pehh...

Sende yok diye hemen çamur at tabi. 20sn ve üstü beklemelerde yakıt yakmaması gereksiz hemiii.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0
12 dakika önce, Doğan Kurban said:

Sende yok diye hemen çamur at tabi. 20sn ve üstü beklemelerde yakıt yakmaması gereksiz hemiii.

 

Yok kış geldi amper yetmedi, vay bastım çalışmadı. 20 saniye için dursam ne durmasam ne. Anahtarımın da yeri yurdu belli, arabadaysam kontak üzerinde.  Amma düğme sevdalısı çıktınız yav. :D

Semih O. tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0
Şimdi, Semih O. said:

 

Yok kış geldi amper yetmedi, vay bastım çalışmadı. 20 saniye için dursam ne durmasam ne. Anahtarımın da yeri yurdu belli, arabadaysam kontak üzerinde.  Amma üğme sevdalısı çıktınız yav. :D

Kim demiş Yav.ona göre akümüz var heralde.Kumabdamız cebimizde mis gibi.Yok efendim dalgındım marşa uzun basmışım marş motorunu yedim de deme şansımız yok oooh mis mis.Tek dokunuş hooop gürleyen 125 beygirin homurtusu

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0
Şimdi, Semih O. said:

 

Benim değil de forumun dili tutuldu :D Al sana düğme Alıntı'ya basıyorum basıyorum gelmiyor. Anahtar candır.

Ha ha foruma laf atma sayfayı yenile. @Yakup Çağatay a derim bak forumun dili tutulmuşmuş heeee

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

bizde İ30 var onda anahtar üzerinde arabadan indiğimizde, başlıyor ötmeye seslide ötüyor çevredeki insanlar dönüp bakacak şekilde. 

ama kesinlikle stop etmiyor.

anahtar araba yokkende gidiyor fakat burada uyarı tonları çok yüksek fark etmeme bu araba ne diyor dememek olmuyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.