Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Mehmet oktay

Üye
  • Toplam İleti

    125
  • Katılım

  • Son ziyaret

Mehmet oktay tarafından yazılan her şey

  1. Serviste çözdüler. Senin benim yapacağım birşey değil. Cihaza taktıklarında bir arıza kodu veriyor. Onu siliyorlar ve düzeliyor. Benim başıma iki kez geldi. İkincide servis sorun yok dedi. Anlattım daha önce çözdünüz. Hata kodunu silerek. Tekrar aldılar içeri. Dediğimi yaptılar düzeldi.
  2. Merhaba, 2012 focus tdci iki aks içinde fiyat alabilir miyim.
  3. Tüm yazıyı okudum fakat benim sorunumla ilgili titremeyi bulamadım. Bir fikriniz olabilir mi acaba ? Düz yolda ya da yokuş aşağı hiç bir problem yok gibi. Rampa ya da hafif rampa çıkarken 100-120 km hız ile giderken ve hızı korumak için gerekli gaza basarken araba titremeye başlıyor. Ama zangır zangır. Ne oluyor diyip korkarak gazdan çekince ayağı titreme duruyor. Tekrar basınca gaza yine başlıyor. Rampa bitip düze çıkınca aynı titreme olmuyor.
  4. Merhaba araştırmalarım sonucunda bu konuyu kendi sorunuma çok yakın buldum. Son 1 aydır uzun ve dik bir yolda 100-120-130 km hızlarda seyir ederken araba komple titremeye başlıyor. Ama zangır zangır. Ben alıştım ama Yanımda biri varsa korkuyor. O derece. 6 dan 5 e de düşsem aynı titreme oluyor. Düz yolda ya da yokuş aşağı da olmuyor. İnternetten çok aradım aks, aks lalesi, volan gibi cevaplar buldum. Bir sürü tespit var ama onları eledim. Mesela lastik, rot-balans, direksiyon durumunu düşünerek. Fikir verebilir misiniz.
  5. Hayır sadece fren balatalarını değiştirdim. Yağ ve herhangi bir filtre değiştirmedim. onlar yeniydi. Yanlış anlaşılma olmasın. Her serviste farklı fiyat çıkıyor. Ben de bu bakımdan hem bölge olarak fiyat anlamında fikir versin hemde 152.000 km de ve 6 yıllık aracımda triger değiştirdiğimi göstermek istedim.
  6. Amasya oruçlar servisinde yapıldı. Malesef şuan kullanılan malzemeleri paylaşamıyorum.
  7. aracım 2012 TDCI. 152.000 km de. Düşünen arkadaşlara fikir vermek açısından, triger kayışı ve devirdaim ayrıca tüm balatalar değişti. 1650 tl ödedim.
  8. Merhaba, aracım 145 binde. son 30.000 binde servise götürmedim. Ama 2 kez yağ ve filtresi, hava filtresi değişti. 1 kez yakıt filtresi ve polen değişti. Başka birşey yaptırmadım. çok şükür gerekte olmadı. Balata ve diskler 45 bin km önce değişmişti. Şimdi yağ ve filtresini, hava filtresini değiştireceğim. Tabi özelde ve henüz trigeri değiştirmedim. bu da zaten maddi durumdan dolayı. Merak ettiğim, başka önemli neye baktırmalıyım. Aracımdan şuan memnunum bir sıkıntım yok. Hani triger haricinde başka ne yaptırmalıyım dikkatimden kaçan. Teşekkürler.
  9. Merhaba altta ki linkte bulunan yağ filtresi aracım için uygun mudur. 2012 Focus 3 dizel aracın yağ filtresi açık ve kağıt tip midir. Özellikle zaman kaybı olmaması için sizlere sormak istedim. Yağ filtresi için tıklayınız
  10. Evet sadece triger seti. 1000 TL dediler ve devirdaim pompasını sordum. Ona bakacağız ondan sonra karar vereceğiz. Değişim söz konusu olursa 500 TL de o tutar dediler. Şimdi amasya servisi aradım, fiyatınızı gözden geçirir misiniz dedim. Telefon bekliyorum. --7 dakika sonra eklendi-- Şimdi konuştum tekrar amasya ile, fiyat doğru 1300 TL. Daha düşük fiyat aldığımı söylediğimde, onlar belki triger seti haricinde altarnatör kayışı ve bilyesini değiştirmiyorlardır dediler.
  11. Haklısın, şimdi Tokat'a sordum, 1000 TL dedi.
  12. Ne demek istediniz anlamadım. İyi mi, Kötü mü
  13. Triger için bugün amasya da fiyat sordum. Bana dönüş yapacaklarını söyleyince kapattım. Sonra aradılar, eksantrik için fiyat istemiştiniz değil mi dediler. Hayır triger için fiyat istedim dedim. O zaman da tamam ikisi aynı dediler. Ben aynı mı bilmiyorum araştırmadım da. Neyse 1350 TL fiyat verdiler. Devirdaim pompasını sordum ama bakarız durumuna göre değiştiririz dediler. Yalnızca triger değişimi için bu fiyat nasıl sizce. Daha araştırmalı mıyım. Yoksa macera aramadan ödeme seçeneklerini mi değerlendirmeliyim. Aracım 140 binde ve artık tedirgin olmaya başladım.
  14. Rakamlar aynı olduğu halde neden çap 4 cm küçülüyor acaba. Benim yazlıklar 215, kışlıklar 205. Değiştirdiğimde tek farkettiğim km sayacı ile gerçek hız arasında değişik farkların olması. Şöyle ki, yazlıklarda %5 fark varken, kışlıklarda yaklaşık %9 fark var.
  15. Lastikler UG 8 ve 2. yazını geçiriyor. Bazen sırtımı koltuğa yapıştırmak istiyorum ama olmuyor. Patiye geçiyor, esp devreye giriyor pati yapmayı kesiyor. Güç kesiliyor, tuhaf birşeyler oluyor. 1. viteste fazla basmıyorum zaten. Hemen 2 ye atıp dip gaz yapıyorum. Galiba lastik ve yol durumuna bağlı bir durum.
  16. Merhaba dün akşam ilk kez başıma geldi, benzer olduğu için paylaşmak istedim. 2 gb lık flash diskimi aylardır hiç sorun yaşamadan kullandım. Cumartesi sabah müzikleri güncellemek için yanıma aldım. Flash diskimde 4 tane klasör yapıyorum. Yerli tek, yabancı tek, Yerli mix ve Yabancı mix şeklinde. Ben sadece yerli ve yabancı mixleri silip yerine başka mixler koydum. Yaptığım işlem sadece buydu. Sonra flash diski taktım ilk tanımadı. Sonra bir iki kere çıkar tak yaptım çalıştı. Yeni müziklerden birini çaldım sorun yoktu. Sonra diğerlerini de denedim yine çaldı sorunsuz. Dün akşam arabaya bindiğimde de sorun çıkmadı. 1 saatlik bir yolculukta dinledim. Bir ara gözüm saate takıldı 1 saat ileri gösteriyordu. Yaz - kış saat uygulamasına göre aldandı mı acaba dedim. Önemsemedim hemen ayarladım. Sonra araba 2 saat kadar parkta kaldı. Bindiğimde saat yaklaşık 2,5 saat kadar ileri gösteriyordu. Ve ne usb çalışıyordu ne de bluetooth. Defalarca kapatıp açtım, motoru stop edip çalıştırdım. Ama nafile düzelmedi. Sonra yarım saat kadar yine araba parkta kaldı. Döndüğümde düzelmişti her ikisi de çalışıyordu. Bakalım yine olursa yine yazarım. Başına gelen var mı acaba, neden olmuş olabilir yine olabilir mi?
  17. Racechipin bağlantısını kendim yapamadım. Yakıt filtresi sökülmeden takılamadı. O yüzden ustaya götürdüm taktırdım. Gözlemime gelince; ilk başta hiç farklılık görmedim. Sonra kendim ayarları üzerinde oynadım. Ama yine memnun kalmayınca aldığım firmanın teknik destek bölümünü arayıp destek aldım. Bana tavsiye ettiği ayarı yapınca focus değişti. Daha zevkli hale geldi kullanmak. Şuan sıkıntım şu 1 ve 2. Vites de pati yapıyor esp devreye giriyor. Daha önce çok nadir gördüğüm esp ikaz ışığını hergün ve bir kaç kez görüyorum. Pati yaptığı için ivmelenme olmuyor. Lastiklerden mi kaynaklanıyor. Eğer öyleyse kışın beni zor zamanlar bekliyor. Bu konuda tavsiye verebilir misiniz. Kışın racechipi iptal edebilirim. Kutusuyla körtapa gibi bir parça gelmişti. Racechip yerine onu takarsam hiç takılmamış gibi olacağı söylendi.
  18. Evet benim ki de aynen öyleydi. Keyfim kaçtı. Nasıl alıştıysam artık her bindiğimde iki kere basıp çalıştırıyorum. Çünkü ilkinde çalışmıyor. Sonra tekrar uzun basıyorum çalışsın diye. Teşekkürler ilginiz için.
  19. Tırnaklıysa çalışma prensibi şu şekilde mi oluyor. Basçek yaptım çalıştığında düğme kendi bırakıyor mu?
  20. Hayır uzun zaman oldu son servise gireli. Bir günde değişti çalışma şekli.
  21. Evet bende iki yıldır o şekilde çalıştırıyordum. Bas çek yaptığımda kendisi çalışırdı. Hatta soğuk havalarda ben bas çek yapardım o 2 saniye sonra kendi çalışırdı. Ama şuan bas çek yapınca hırr diyip sadece gösterge ışıklarını yakıyor. 1,5 saniye kadar basılı tutarsam çalışıyor. Parmağımı çekiyorum.
  22. Başka konu başlığı bulamadım. Bu sebeple buraya yazıyorum. Aracımı düne kadar düğmeye basıp bıraktığımda çalışırdı. Ama artık alışkan olduğum tarzda bastığımda çalışmıyor. 1,5 saniye kadar basarsam çalışıyor. Bu bir sorun mudur. Neden böyle birşey yaptı.
  23. Merhaba, çok eski bir konu ama ben bir adet racechip edindim. bağlantı konusunda epey uğraştım ama nereye takacağımı bulamadım. Parçanın aşağı yukarı neye benzediğini biliyorum. Fakat yerini bulamıyorum. Bir çok adı var, common rail tüpü, rail sensor gibi. Bana tam olarak motorun neresinde olduğunu resim yada video gösterebilecek bir arkadaşım var mı acaba? Resimde ki parça gibi, soketli.
  24. Değerler şehir içi ise bursa gibi bir yerde bence hiç endişe etme. Gayet iyi bence. Ben hep eski tip yani kuruş hesabı yaparım. Şöyle ki; sen 5.8 yakıyorsan yakıtı da 4,50 TL den alıyorsan, km ye 26 kuruş yakıyorsun. Ben tokatta 24 kuruş yakıyorum. Ama yakıtı 4 TL den alıyorum. Demek oluyor ki ben de 6 lt civarı yakıyorum. Bu fiyatlarla ve trafik ile 20 kuruşun altına inileceğini ben pek sanmıyorum. Ancak uzun yolda sakin kullanımda 4 lt nin altına ineceğini sanıyorum.
  25. Yakıt filtresi, hava filtresi, yağ filtresi ve Yağ değişimi yaptırdım. Toplam da 310 TL verdim. Yakıt filtresi orj., 120 tl hava filtresi focus 2 yazıyordu. Yağ filtresi orj. Yağ Castrol. Boğuk bir ses farkettiğim için kontrol ettiğimde Hava filtresinin oturmadığını gördüm. Kendim biraz yardım alarak doğru taktım. Özel servis değildi. Sanayi de yağ değişim yapan bir firma.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.