Yanıtlama zamanı: Ağustos 11, 20179 yıl comment_433859 2013 model hb focus sahibiyim. Bilgisayara göre ortalama 5.8 lt yakıt yakıyor. Anlık tüketimde ise 5 lt altına inemedim. Aşırı agresif kullanan birisi değilim. Sağda solda görüyorum bir depoyla klima acik 1000 km yol yapanlar nasil yapıyor anlamadım. 132 bin km de araç. Bana fazla geliyor önceki arabama göre. Bir sikinti mi var acaba araçta ? (Fabrika verilerine göre 4.5lt / 100 km bende 5.8lt / 100 km) Ağustos 11, 20179 yıl Ozan Çakal tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 11, 20179 yıl comment_433864 Yakıt konusundan bir sürü etken var. En basiti hava kışın soguklarda artar yakıt.. yazın 5,3 se kışın 5,6 - 5,7 yakar.. Bakımlarınız tamam mı ? genel olarak araçın bi sorunu var mı ? Bu değerler şehir içi normal dur kalk trafikte.. şehir dişina göre biraz çok.. Son olarak değer bence kötü değil.. Depoyu fulleyip.. yakıt tüketimini sıfırlayıp bi otobana çıkın. 20 - 30 km.. sonra tekrar depoyu fulleyin.. bu şekilde her 2sinide hesaplama şansınız olur.. 5.0 5.2 arası bi değer yakalarsaniz ( sakin kullanımda ) bence normal.. Ağustos 11, 20179 yıl okan ali tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 11, 20179 yıl Yazar comment_433868 Aracı alalı bir ay bile olmadı daha 19 temmuzda aldım baskı balata daha gider yağ değişimine 7 bin km var triger muamma ama onu da en yakin zamanda degistiricem Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 11, 20179 yıl Yazar comment_433893 56 dakika önce, Ozan Kar yazdı: keşke 5.8 yakabilsem Sizin ne kadar ? Benzinli dizel ? Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 11, 20179 yıl comment_433894 aynen bende 5.8 yakabilsem. Benim ki 11-12 ama az bir şey agresif. Birde bir şey sormak istiyorum ben tüp takdırdım ekranda gösteren değerler tüp içinde geçerlimi? Mesela viteste gidince yakıt 0 oluyor ama lpg de durum öylemi ? Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 11, 20179 yıl comment_433895 3 saat önce, Ozan Çakal yazdı: 2013 model hb focus sahibiyim. Bilgisayara göre ortalama 5.8 lt yakıt yakıyor. Anlık tüketimde ise 5 lt altına inemedim. Aşırı agresif kullanan birisi değilim. Sağda solda görüyorum bir depoyla klima acik 1000 km yol yapanlar nasil yapıyor anlamadım. 132 bin km de araç. Bana fazla geliyor önceki arabama göre. Bir sikinti mi var acaba araçta ? (Fabrika verilerine göre 4.5lt / 100 km bende 5.8lt / 100 km) Fabrika verilerini pek dikkate almayın. Çünkü aynı koşullarda araba kullanmıyoruz. Yakıt ortalamanız gayet iyi, hatta baya iyi. Yani uzun süre şehir içi ortalamada o değeri tutturan pek fazla yok. Benim şehir içi verim genel de 6 lt civarında geziyor. Bir depoyla 1000 km gidebilmek için uzun yolda ya da trafiğin olmadığı yerlerde sürüyor olmanız lazım. O da 5 lt civarında bir tüketim değerine denk geliyor. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 11, 20179 yıl comment_433899 51 dakika önce, Ozan Çakal yazdı: Sizin ne kadar ? Benzinli dizel ? dizel. 6.5 7 yakıyor Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 11, 20179 yıl Yazar comment_433902 Bir saat önce, Furkan İlker Özmen yazdı: aynen bende 5.8 yakabilsem. Benim ki 11-12 ama az bir şey agresif. Birde bir şey sormak istiyorum ben tüp takdırdım ekranda gösteren değerler tüp içinde geçerlimi? Mesela viteste gidince yakıt 0 oluyor ama lpg de durum öylemi ? Benzinli araç hakkında bilgiye sahip degilim malesef. Benim aracım dizel --0 dakika sonra eklendi-- 59 dakika önce, Süleyman Ünal yazdı: Fabrika verilerini pek dikkate almayın. Çünkü aynı koşullarda araba kullanmıyoruz. Yakıt ortalamanız gayet iyi, hatta baya iyi. Yani uzun süre şehir içi ortalamada o değeri tutturan pek fazla yok. Benim şehir içi verim genel de 6 lt civarında geziyor. Bir depoyla 1000 km gidebilmek için uzun yolda ya da trafiğin olmadığı yerlerde sürüyor olmanız lazım. O da 5 lt civarında bir tüketim değerine denk geliyor. O zaman normal kabul etmeli miyim ? Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 12, 20179 yıl comment_433917 8 saat önce, Furkan İlker Özmen yazdı: aynen bende 5.8 yakabilsem. Benim ki 11-12 ama az bir şey agresif. Birde bir şey sormak istiyorum ben tüp takdırdım ekranda gösteren değerler tüp içinde geçerlimi? Mesela viteste gidince yakıt 0 oluyor ama lpg de durum öylemi ? Yol bilgisayarı benzine göre tahminen veri sağlıyor. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 12, 20179 yıl comment_433920 7 saat önce, Ozan Çakal yazdı: O zaman normal kabul etmeli miyim ? Yani. Hatta çok iyi. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 12, 20179 yıl comment_433921 11 saat önce, Ozan Çakal yazdı: 2013 model hb focus sahibiyim. Bilgisayara göre ortalama 5.8 lt yakıt yakıyor. Anlık tüketimde ise 5 lt altına inemedim. Aşırı agresif kullanan birisi değilim. Sağda solda görüyorum bir depoyla klima acik 1000 km yol yapanlar nasil yapıyor anlamadım. 132 bin km de araç. Bana fazla geliyor önceki arabama göre. Bir sikinti mi var acaba araçta ? (Fabrika verilerine göre 4.5lt / 100 km bende 5.8lt / 100 km) Değerler şehir içi ise bursa gibi bir yerde bence hiç endişe etme. Gayet iyi bence. Ben hep eski tip yani kuruş hesabı yaparım. Şöyle ki; sen 5.8 yakıyorsan yakıtı da 4,50 TL den alıyorsan, km ye 26 kuruş yakıyorsun. Ben tokatta 24 kuruş yakıyorum. Ama yakıtı 4 TL den alıyorum. Demek oluyor ki ben de 6 lt civarı yakıyorum. Bu fiyatlarla ve trafik ile 20 kuruşun altına inileceğini ben pek sanmıyorum. Ancak uzun yolda sakin kullanımda 4 lt nin altına ineceğini sanıyorum. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 12, 20179 yıl comment_433982 Benim araba ortalama 5.8tl yakiyor ve mutluydum acaba mutsuzmu olsam Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 12, 20179 yıl Yazar comment_433999 4 saat önce, Ercan C yazdı: Benim araba ortalama 5.8tl yakiyor ve mutluydum acaba mutsuzmu olsam Benim önceki aracım ortalama 4.9 du bunda 5.8 olunca hayal kırıklığı oldu bende Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın