Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Serdal Balan

Üye
  • Toplam İleti

    25
  • Katılım

  • Son ziyaret

Serdal Balan tarafından yazılan her şey

  1. Fiesta'mda aynı sorun olmuştu, ama benimkisi kendisine usta(!) diyen bir şerefsizin yüzünden olmuştu. O konulara çok girmeyeyim hem uzun hem küfür edesim geliyor. Klepe motorundaki elektrik soketi gevşek bir şekilde duruyordu, sıkıştırdım çalışmaya başladı. Focus'ta nasıl bilmiyorum ama fiestada torpido çekmecesini çıkarınca görülüyor klepe motoru. En azından elinize bir multimetre alıp soketi ölçebilirsiniz. Böylece elektrik hattında mı yoksa direk motorda mı sorun anlaşılmış olur. Klepe motorunda diş kırığı olduğunu düşünmüyorum çünkü sessizlik anında iç sirkülasyon düğmesine basınca bariz bir şekilde motordan ses geliyor, kırık olsa en azından bir tık tık sesi gelirdi.
  2. Bazen şiddetli bazen az şiddetli bazen de hiç titreşim yoktu. Aracın eğim yönüne göre değişiyordu benim rölantideki titreme.
  3. Bence geç kalmayın. Önceki mesajımda da yazmıştım, bence bu araçlarda takozlar bozuldukça motor aşağı iniyor, bu da akslara baskı yapıyor. Aks körüğünün patlaması an meselesi haline geliyor (patlayınca da yağsız kalıyor ve boşluk oluşuyor). Oldukça da pahalı parçalar bu akslar. Ben yaşadığım durumdan eminim, motor takozlarını değiştirmeden önce kesinlikle akslarımdan ses geliyordu araç yüke bindiğinde, bu ses de gitti. Bir an önce motor kulaklarını yenilemekte fayda var.
  4. Şahsi fikrim (canlısını görünce geri vites yapabilirim) arkası güzel ama önden oldukça çirkin olmuş. Ön tarafın tasarımını stajyere yaptırmışlar gibi.
  5. Yazmamış ama araç benzini galiba. Bence acilen ustaya gösterilmesi lazım aracın. Yağsız susuz falan kalır, başa bela olur.
  6. Bayramınızı kutlarım. Umarım daha güzel 19 Mayıs'lar görürüz.
  7. Civic iyi duruyor. Şampiyonum ?? Şaka maka arkadaşımın fabrika çıkışlı tüplü Civic'ine bindim 5-6 kez. Gerçekten çok sessiz, çok konforlu bir araç. Bayıldım.
  8. Maalesef bu konu sadece Otosan'la ilgili değil. Ülkede hukuk yok, olan hukuk da vatandaşı korumuyor (kimleri koruduğunu herkes biliyor) Geçen gün arkadaşım zamanında Borusandan sıfır aldığı aracını satışa çıkardı, ortak bir arkadaşımız geldi baktırdı almak için, çamurlukta boya çıktı. Allahtan benim için önemli bir şey değil diyerek aldı aracı da ikisi de uğraşmak zorunda kalmadı. Diyeceğim o ki hukukun ve ahlakın olmadığı yerde para babaları istedikleri gibi at koştururlar.
  9. Bence en ucuzdan başlayın, MAF gibi sensörleri temizleyerek ve hava filtresini değiştirerek. MAF temizliği basit bir işlemdir, izopropil alkol ile iyice temizleyip (el değmeden), tamamen kurutup yerine takın. Yanlış yönlendirmek istemem ama bana otomobilin hava almasıyla ilgili bir sorun gibi geldi, ya da MAF'ın kirden dolayı yanlış bilgi göndermesi. Bu arada boğaz kelebeğinin gerçekten temizlenmiş olduğunu yine kontrol edin ve hortumlarda hava kaçırma var mı diye de kontrol edin. Bir de naçizene fikrim, ustalara para kaptırmadan önce İnternetten bulabildiğiniz tüm kaynaklara, videolarai yabancı dilde yazılmış konulaea bakın.
  10. Evet o zaman Civic iyi araba olacak bence ? Çünkü benim için bir arabanın ne kadar iyi gittiğinin zerre kadar önemi yok, iyi duruyorsa o araba iyi arabadır. Bir arabayı istediğiniz gibi kurcalayıp kurcalayıp iyi gittirebilirsiniz, yükle babam yükle, sonu yok. Ama durma konusu çok daha büyük bir mühendislik ve teknik bilgi gerektirir, istediğiniz gibi kurcalayamazsınız, yapabilecekleriniz sınırlıdır, hatta bunları yaptıktan sonra tüm mühendisliği de bozabilirsiniz. Not: Frene abandıktan sonra durmayan bir arabayla uçurumun dibini havadayken gördüğünüzde aklınızdan şu geçiyor: "yaşarsam durabilen bir araba alacağım" Sonra zaten gittim Volvo aldım. İyi duruyor :))))
  11. Bir şey değişmiyor, 1 dakika da beklesem, yola çıkıp motor ısındaktan sonra da baksam devir ibresi ilk fotoğraftaki bölgede duruyor rölantide.
  12. 19 Mayıs önümüzde, bağımsızlık yolunda atılmış en büyük gün. Sadece bizim için değil, tüm ortadoğu halkının ve sömürülen halkların bağımsızlığı için atılmış bir adım. 19 Mayıs günü Ankaraya bekleriz Anıtkabre. Büyük öndere teşekkür etmek için. Saygılar.
  13. Herkese esenlikler, Aracımın rölanti devri bana biraz yüksek gibi geliyor. Bu fotoğrafı sabah çektim, motor ısınsa da hep aynı yerde duruyor rölanti devri. (Kışın soğuklarda 1000 rpm gibi çalışıyor sonra yine fotoğraftaki değere düşüyor) Bu da daha önce Yakup Çağatay tarafından atılmış titreşim videosundan bir görsel, bu araçta benimkinden 100-125 rpm kadar daha düşük bir rölanti devri var: Youtube'da videoları izlerken farkettim ki 115 beygirlik dizel ford moturuna sahip tüm araçların rölanti devri benimkinden düşük. Bu devir sizce bir sorun mu? Ayarlanabilir birşey mi (Gaz kelebeği olmayınca enjektörlerden mi ayar yapılıyor acaba)? Sadece yetkili servis mi yapabiliyor? Not: Devirde en ufak bir dalgalanma yok, çakılıp kalıyor o değere. Yukarıda da yazdığım gibi kışın 1000rpm civarı başlıyor yine ilk görseldeki değere geliyor ısınınca ve orada kalıyor. Çok soru sordum ? Saygılar
  14. İyi araba giden araba değil duran arabadır.
  15. Benim araçta da oluyor (Volvo S40 D2), ama benim ki cızırdama şeklinde değil de daha çok kulak çınlaması gibi, aracı stop ettikten sonra da (uzun bir süre) bir süre duyuyorum, sonra kesiliyor.
  16. Merhaba, Kendi sorunumu ben de dün çözdüm, sağ (hidrolik) takoz ve alt şanzıman takozu orijinal ford malı kullanılarak değiştirildi. Titreme sorunu çözüldü. Bir şey daha dikkatimi çekti, aracımda en yüksek torku ürettiği devirlerde dip gaz yaptığımda aks sesi geliyordu (hafiften tıkırdama şeklinde) bu ses de gitti. Sağ motor takozu değil ama alt şanzıman takozunu değiştirdiğimizde aracın motoru önceki konumuna göre 1-2 santim yükseldi. Sanırım motor takozu yıprandığı için motor hafiften aşağı doğru inmişti, bu da aksa baskı yapıyordu, bu sebepten ses geliyordu. Benim titreme sorunum büyük ihtimal alt şanzıman takozuyla ilgiliydi, çünkü eski olan bayağı bir yıpranmıştı, fakat aynı yıpranma hidrolik takozda yoktu, hatta ustayla beraber inceledik hiçbir deformasyon yoktu, yeni olanla aynı yumuşaklıktaydı, ayrıca kauçuğu kestiğimizde içinden hidrolik yağ da çıktı. Yine de değiştirdiğime pişman değilim. Aracımın sadece rölantideki titremesi değil, gidişi de çok değişti, resmen yağ gibi akıyor? Umarım kısa süre sonra yine bozulmazlar. Aynı soruyu ben de Ankara için sorayım, enjektör bakımı için tavsiye edebileceğiniz bir yer var mıdır? Tekrar takozları bozdurtmadan bir bakımlattıralım? Aynı şekilde 90 bin km'deki dizel ara için karbon cleaning hakkında ne düşünüyorsunuz? Düzensiz çalışmada faydası olur mu?
  17. Merhaba. Mazotu incelten buji ne demek? Ayrıca enjektörü çıkarmadan nasıl temizletmişler? Biraz daha ayrıntılı bilgi verir misiniz? Saygılar
  18. Araştırdığm kadarıyla 1.5 TDCI motorlarda bu sorun yok, varsa da internet ortamına pek bir bilgi düşmemiş. Bana asıl enteresan gelen de şu nasıl olur da revizyonlu motor takozu çıkarmazlar, sadece Ford değil, yan sanayi üretim yapan firmalar da bu sorunun farkında ama kimse revizyonlu bir parça üretelim de çok daha uzun sürelerce böyle bir yıpranma olmasın dememiş. Yalnızca şanzıman takozu için ABD'de bir firmanın revizyonlu ve uzun ömürlü bir takoz ürettiğini gördüm. Ama şimdi uğraşsam bulamam büyük ihtimal, bu sorun için milyonlarca sayfa gezdiğim için artık kafam almıyor :))
  19. Büyük cesaret, sırf böyle bir sebepten aracını satan adam tanıyorum :))
  20. Verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkürler. Ben de diyordum bu araçların neden motor takozu çabucak yıpranıyor. İllaki bir sebebi var. En mantıklı sebepte sizin dediğiniz gibi enjektörler. --2 dakika sonra eklendi-- Benim araçta garip bir ses yok, uğultu da yok, ya da debriyaja bastığımda gelen tıkırtı lukurtu yok. Sanırım oynar göbekli volantların problemli olup olmadığını anlamak için bu tıkırtı var mı diye bakıyorlar. Titreşim problemi nasıl oluyor sorunlu volanda? Daha çok zırıltı şekilinde mi?
  21. Bu mesajı gördüğüme çok sevindim. En azından benimle birebir aynı sorunları yaşayan birisi var ve sorununu çözmüş. Ben de parça fiyatı almaya başlayayım yavaştan ? Çok teşekkür ederim, saygılar.
  22. Öyle görünüyor, ama değişim yapanlarında 10 bin km sonra yine titreşim başlamış. Şimdi aklımda deli sorular, acaba volvo serviste takılan motor kulakları Ford'la aynı üreticiden mi çıkıyor yoksa farklı bir üreticiden mi? Eğer farklıysa Ford'dan daha kaliteli olma ihtimali var mı ki bu parçaların? Sanırım kimse Volvo'dan iki katı para verip focus'una bu motor kulaklarından taktırmamıştır ? Çünkü daha önce focus aracında aks keçesinden gelen yağı orjinal parçalar takıp çözemeyen bir kullanıcının Volvo'dan aynı parçayı alıp sorunu çözdüğünü görmüştüm. Dediğim gibi, aklımda deli sorular ?
  23. Öncelikle herkese esenlikler diliyorum. Benzer rölanti titreme sorunu bende de var. Aracım Volvo (Volvo S40 2011 model D2 motorlu 115 beygirlik, 6 ileri manuel vites) ama motor F3 motoru. Ayrıntıları aşağıda. Volvoyla ilgili birçok usta gezdim, forumlarda cevap aradım, youtube videolarının yorum kısımlarında cevap aradım, İngilizce sayfalarda cevap aradım ama bir ton para dökmeden önce kesin bir sonuca ulaşamadım. Ben de halihazırda Focus II altyapsını ve Ford motorunu kullanan aracım için bu forumda sizlere soru sormayı uygun buldum. Ayrıca sorumu sormadan önce daha önce bu klüpte yazılmış Focus II ve C-Max rölanti titremesiyle ilgili bulabildiğim tüm konuları gezdim. Aracımı satın aldığımdan beri rölantide bazen ortaya çıkan bir titreme sorunu var sanırım bu kombinasyon aynı şekilde C-max'lerde kullanılıyor. Aracın ikinci sahibiyim, şuan 89 bin KM'de. Evet dediğim gibi araç rölantide bazen titriyor, bu titremenin şiddeti değişiklik gösteriyor (Titreme bütün gövdede hissediliyor, şiddetli bir şekilde titriyorsa ön yolcu kotluğunun titreme hareketi bile görülebiliyor) bu arada vites kolu öyle zangır zangır titremiyor. Titreme motorun çalışma sesiyle senkronize bir şekilde oluyor ve bütün gövdede hissediliyor, motordan garip bir ses gelmiyor. Titremenin kesilmesi için hafif gaza basmam yeterli oluyor, ya da gaza basıp hareket ettiğim an titreme kesiliyor. Debriyaja basınca titremede herhangi bir değişim olmuyor, garip sesler de gelmiyor, frene basınca da bir değişim olmuyor, debriyaja basıp rölantideyken herhangi bir vitese takarsam da bir değişiklik olmuyor. Aracın performansında bir sorun yok, canavar gibi gidiyor, egzosttan bir pıtırtı çıtırtı gelmiyor, motordan da garip sesler çıkmıyor. Aracın devir saati rölantideyken 900 rpm civarında çalışıyor, soğuk havalarda motor soğukken 950-1000 rpm arasında. Devirde herhangi bir dalgalanma yok, oldukça stabil. Ama ben asıl önemli noktaları anlatayım: Aracımı motoru soğukken çalıştırdığımda mutlaka bu titreme oluyor. Fakat garip olan şu ki yola çıktıktan sonra bu titreşim azalabiliyor, çoğalabiliyor, hatta yok olabiliyor, yok olduğunda motorun çalıştığı bile anlaşılmıyor. Nasıl oluyor bilmiyorum ama bir yokuşta aracımı sağa yatık bir şekilde durdurursam (sağ yolcu tarafı yokuş aşağı doğru bakıyor) bu titreme azalıyor hatta yok oluyor, terse çevirip sola yatık bir şekilde park edersem rölantideki titreme artıyor. Biliyorum bu sorunlar motor veya şanzıman takozunu işaret ediyor (bu arada hidrolik takozda bir yağ kaçağı yok) ama olayı karmaşıklaştıran mesele şu: Aracımı motor soğukken çalıştırdığımda titreme var demiştim, yola çıktıktan sonra azalıp çoğalabiliyor, fakat mesela titreşim varken aracın motorunu kapattım ve 15-20 dk bekleyip aracı çalıştırırsam titremenin tamamen yok olduğunu görüyorum. Titreme varken motoru kapatıp hemen yine çalıştırırsam aynı şekilde titreşimli çalışıyor. 15-30 dakika bekleyip motor tamamen soğumadan çalıştırdığımda ise titreme tamamen yok oluyor. Aracımın tüm bakımları yetkili servis tarfından yapılmış, kayıtlara baktığımda baskı balatanın 65 bin km'de değiştiğini ama volanın değişmediğini gördüm. Yetkili servis Arkas sağ üst motor takozunun arızalı olduğunu belirtti (şöyle bir uzaktan bakıp nasıl olduysa anladılar, 1000 liranızı da alırız dediler) Sanayide ustaların bazısı volant dedi, bazısı enjektör dedi, bazısı beyin dedi, bazısı hiçbir şey demedi, yani anlayacağınız olabilecek her şeyi dediler ama bunu diyen ustaların tamamı doğru düzgün bakmadan dedi, yani ben buna bir ton para vereceğim düzelmeme ihtimali var mı dediğimde hepsi de tabiki var dediler, ya düzelmezse dedim, düzelmezse sırala parça değiştirip bakarız dediler. Ben de ne ala memleket dedim ve çıktım. Sizin forumunuzdan gördüğüm kadarıyla focus II aracı olanların hemen hemen hepsi bu rölanti titremesinden muzdarip ve çoğu motor takozu değişimyle bir şekilde azaldığını ya da geçtiğini söylemiş. Ama yukarıda da yazdığım gibi benimkisi biraz daha garip. Çok yazdım, tüm detayları paylaşmak istedim umarım kafanızı patlatmamışımdır. Bana bu konuda yardımcı olabilirseniz, görüşlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.