Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Cenk Demirel

Üye
  • Toplam İleti

    529
  • Katılım

  • Son ziyaret

  • Kazandığı Gün

    2

Cenk Demirel tarafından yazılan her şey

  1. Estağfurullah hocam ben zaten anladım direkt. Hem özel hayatimda da cenk yerine cem diyen çok oluyor 🙂
  2. Yük endeksine bakarken aracınızın istiap haddi dediğimiz boş ağırlık ve maks yüklü ağırlık degerlerine göre de bakabilirsiniz. Ruhsatta bunlar yazıyor. Alacağınız lastiğin yük endeksi muhtemelen bu değerleri karşılıyordur ama yine de kontrol etmekte de bir fayda var. Onun dışında dediğim gibi ikisi de sizi memnun edecektir. Ultracontact konfor ve sessizlik anlamında biraz daha önde olacaktir. Şimdiden hayırlı olsun hocam rica ederim.
  3. Rica ederim hocam. Pc7 de bunları belli oranda sunuyor ama ultracontact zaten fiziksel olarak da kontrol edildiğinde çok daha yumuşak ve surusun her aşamasında ben konfor için uretildim diye bağırıyor. O sebeple aralarında gercekten fark var. Ama İkisi de sizi tatmin edecektir 😊
  4. Pc7 sportif özellikleri daha fazla olan bir model. Hızlı araba kullanmayı seven, virajlarda daha fazla güven isteyen sürücüler için. Ultracontact ise sakin sürüşü seven, konfor ve düşük yuvarlanma gürültüsü arayan kullanıcılar için.
  5. Silindir kompresyonunda problem olabilir ya da söylendiği gibi triger ayarında da sorun olabilir. Buradan direkt bir şey söylemek zor hocam.
  6. Düşük hacim ve yüksek vites sayısı olan araçlarda ortak bir durum. Bende 2023 Corsa kullanıyorum. 1.2 turbo benzinli 8 ileri şanzımana sahip. O da düşük hızlarda sürekli vites yükseltme çabası içinde. 50 kmh hıza geldiğimde 5 veya 6 vitese çoktan geçmiş oluyor. Açıkçası çok takip etmemeye calisin. Ona odaklanmamaya çalışın. Başka türlü görmezden gelemezsiniz.
  7. Yeşil renk az miktarda kaçak demektir. Sarıya dönseydi kaçak miktarı çok ve blok çatlamalarına karşı da kontrol yapılması gerekirdi. Ustanın da parmağıyla gösterdiği yerden az miktarda conta kaçağı bulunuyor. Erken fark edilmesi yararınıza olmuş. Conta değişmesi gerekir, muhtemelen de üst kapak taşlanacaktır. Usta zaten bilir ama siz yine de contanın altında kalan silindir yüzeyini de kontrol etmelerini söyleyin. Çünkü contadan az miktarda bile olsa kaçan sıvı, silindir yüzeyinde ufak da olsa sorunlara yol açabiliyor. Çok geçmiş olsun.
  8. Rica ederim. Tabi ben tamir ettirdikten sonra uzun yol seyahatine de çıktım, şehir içinde de kullandım. Aracı sıkıştırıp denedim. Artık herhangi bir kaçak olmuyordu. Sonrasında ben aracı sattım. Yeni sahibiyle de görüştüm 6 aydır herhangi bir sorun yaşamamış çok şükür. Ama bir aksiyon almadan önce sizin bu kaçağın contadan olup olmadığını kesin şekilde teyit ettirmeniz gerekiyor.
  9. Aynı model aynı araç bende de vardı. Hatta araştırırsanız forumda konusu çıkar. Yazın benzer sorunları yaşadım. Sıvıyla conta testi yapıldı ve başlangıç seviyesi conta kaçağı görüldü. Kapağı açtığınızda suyun geri yükselmesi basınçtan kaynaklı. Normalde soğutma suyu kapalı devre olduğundan bu şekilde kaçırma yapmaması lazım. Başlangıç seviyesindeki conta kaçaklarında ne motor performansında ne tüketimde hiçbir fark görülmez. Su deposunda köpürme, sarımtırak renkler olmaz. Bu tarz durumlar ileri seviye conta kaçaklarında, artık yağa su, suya yağ tamamen karışmaya başladığında görülür. Hafif kaçaklar da egzozdan atılır. O sebeple sizin motor civarında, kontrol edildiyse termostat, devirdaim ve su pompasıyla birlikte hortumları çevresinde herhangi bir kaçak görmemeniz normal. Ben aracı yetkili serviste yaptırmıştım. Orada ki usta psa üretimi 1.6 tdci motorların conta arızası bize çokça geliyor dedi. Eğer termostat, devirdaim, su pompası vb parçalarda sorun yoksa, hortumlardan bir kaçırma yoksa, motor civarında sıvı kaçağı görülmüyorsa, su eksiltmesinin sebebi conta kaçağıdır büyük ihtimalle. Aracımı satmadan evvel yazın açtığım konu hocam. Okursanız belki size faydası dokunur.
  10. Zaten böyle bir araba kullanıp da yakıtı çok düşünmemek lazım hocam. Hani baştan alırken zaten bellidir bu özelliklerde bir arabanın yakacagi yakıt. Az yol da yapılıyorsa sorun olmaz hocam. Tekrar hayırlı olsun.
  11. Hayırlı olsun hocam. Jeep tasarımlarına benziyor özellikle önden bakıldığında. Araç yeni olduğu için şuan gerçekçi tüketimin üstüne +1-2 litre koymak gerek. Rodajı bitince bu olması gereken seviyelere gelecektir. Ama gerçekçi yakıt tüketiminde bu aracın şehir içinde 10 litre altını görmesi çok zor bana kalırsa. Uzun yolda ise 8 litrenin altını kasarsanız ancak görebilirsiniz diye düşünüyorum. 6 ileri tam otomatik aisin şanzıman, 1.5 litrelik turbo benzinli motor + awd sistem ile zaten böyle bir makineden nispeten tutumlu bir yakıt performansı beklemek zor.
  12. Cenk Demirel

    Mondeo SW Önerisi

    Sw ile birlikte liftback kasa tipini de araştırabilirsiniz. Emin olun liftback'i kullanmak çok daha pratik ve kolay oluyor. Ayrıca kesinlikle 2 litre dizel otomatik tercih edilmeli.
  13. Çok geçmiş olsun hocam. Bence de çok iyi fiyata halletmissiniz. Yalnız anlamadigim bir durum var; garantisi bitmiş bir aracın sanzimanini bu kadar düşük bir rakama nasıl sifiriyla degistirdiler ? Ford'da böyle bir iyi niyet garantisi muamelesini neredeyse ilk kez görüyorum.
  14. Eğim sensörü hala vardır diye tahmin ediyorum. Dik yokuşlardan aşağı inerken falan gaz pedalı tepkisi dışında mutlaka bu sensörün de etkisi vardır vites yükseltmeme, düşük viteste kalma gibi kararlarının. Ama her halükarda bu aisinin 8 ilerisini çok seviyorum gerçekten. Günlük kullanım amacıyla üretilmiş normal otomobiller için biçilmiş kaftan.
  15. Şanzıman zaten mükemmel. Açıkçası şanzıman motor uyumu bu aracı seçmemdeki en önemli sebepti ki şanzımanın yokuşlu yollardaki davranışı da normal. 1.2 motora 8 ileri şanzıman koyunca hızlandıktan sonra 5.vitese kadar her 10 kmh hızda bir vites yükseltiyor. Yani 50 ile gidiyorsanız 5'e atıyor. Hacim küçük, vites sayısı yüksek olunca dediğiniz gibi emisyon düşüreceğiz diye şanzımanı sürekli bir üst viteste tutma potansiyeline göre ayarlamışlar. Üzerinde çok kontrole gerek bırakmıyor, sürekli şanzımanı izlemek zorunda kalmıyorsunuz ama işte yokuş çıkarken bazen yokuşun ortasında ufak bir düzlük varsa hemen üst vitese geçiyor ve tekrarında hemen yine yokuş olduğunda araç direkt vites düşürmek zorunda kalıyor. Gaz pedalını buna göre öngörülü kullanırsanız şanzıman daha net cevaplar verebiliyor aslında.
  16. E tabi hem hacimli hem bol torklu olunca alt viteste yürütmesi daha kolay oluyor. Benimki gibi 1.2 motora 8 ileri şanzıman koyulunca az yaktırmak için sürekli, en kısa sürede üst vitese geçme odaklı çalışıyor.
  17. Bendeki corsa'da da 8 ileri var. Kararlı, güzel bir şanzıman psa'nınki ama yokuşlu şehir içi kullanımlarda bazen kafası karışıyor. 2.vites gereken yokuşta azcık hızını alınca 3'e atıyor, üç saniye sonra yokuş az daha dikleşince yine 2'ye düşüyor. Şanzımanda sürekli bir üst vitese geçme isteği var haliyle. Ama yokuşlu yollarda onu takip etmek bazen yoruyor. 10 ileriyi bu tarz yollarda düşünemiyorum 😄
  18. Bütçeniz ne kadar bilemiyorum ama grand c-max, galaxy gibi araçlar da 7 koltuklu şekilde işinizi görebilir. C4 Picasso'da yine 7 koltuklular arasında çok tercih ediliyor ama Citroen'e çok sıcak bakamıyorum. Bütçe olsa aslında en ideali pug 5008 işte ama fiyatları da nispeten yüksek kalıyor.
  19. İlerleyen zamanlarda bahsettiğim Osram NB Led sizin aracınıza da uyumlu hale getirilip piyasaya sürülecektir diye düşünüyorum. O zaman geldiğinde ondan alabilirsiniz. Arada bir Osram'ın sitesinden uygun olan araçlar güncellenmiş mi diye bakabilirsiniz.
  20. Sonradan takılan led ampullerin tamamı ışığı odaklama, kırma sorunu yaşıyor. Yağmurlu havalarda da ışık bozuluyor. Bunu yapmayan, Avrupa ülkeleri dahil Türkiye'de de onaylı ve satılan tek ürün Osram Nightbraker Led isimli ürün. Yaklaşık 3500-4000 lira arasında bir fiyatı var. Ama Osram sitesinde 2012-2019 model Kuga'lar için uygunluk mevcut gözüküyor. Sizinki yeni kasa olduğu için uymayacaktır.
  21. Çok teşekkürler hocam eksik olmayın. Soran arkadaşa iletiyorum.
  22. Yeni öğrendim. Şimdi baktım yolsuzluk iddiaları yüzünden kapatılmış sahiden. Ben de aynı tavsiyeyi verdim. Büyük bayilerde olma ihtimali daha yüksek. Telefonla arayıp stok bilgisi sormak lazım diye. Çok teşekkürler hocam.
  23. Uygun fiyatlı olan 1.0 mt active still Focus'lar hangi bayilerde bulunur acaba ? Şahsuvaroğlu, Tur oto vs gibi büyük bayilerin stoklarında olma ihtimali daha yüksektir diye düşünüyorum ? Bilgisi veya fikri olan var mı acaba ?
  24. 205 45 17 gibi sıkıntılı bir ebat kullanıyorum. Direkt bayilerle birebir iletişim kurduğumda Lassa, Petlas gibi lastiklere bile 3 bin lira civarı fiyat çekiyorlar. 2.800-900 lira arası falken HS02 ve 3 bin liraya yakın Goodyear ultragrip 8 performance vardı. Tanesi 3.175 liradan Hankook winter icept RS3 buldum ve direkt aldım. https://www.lastikcim.com.tr/hankook-winter-i-cept-rs3-w462-205-45-r17-88v-xl-m-plus-s-3pmsf-1/?dot=2023&gad_source=1&gclid=CjwKCAiAx_GqBhBQEiwAlDNAZhLAsSgvxUl7EN5lWORMvxp55EP5S3NgaB2fhC3hlpDp8M_eTG2rXhoCU44QAvD_BwE
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.