Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Tampon Şasi Bağlantısı


Semih O.

Soru

Merhaba,

 

İki hafta kadar önce kuzuyla ilk badiremizi atlattık. Tabi bir o kadar da saçma bir olay oldu. Düzgün tarif edebilmek için lafı biraz uzatacağım. Mazur görün. Başlık da doğru olmuştur diye umuyorum. Bilen birileri aydınlatır.

 

Efendim otoparka, dik ve geri manevrayla yanaşıp işime gücüme gidecektim. Ufak bir tıkırtı oldu. Dedim herhalde pet şişe falan atmış terbiyesiz. Sensör falan da ötmedi, öyle olunca da önemsemedim. Akşam bir arkadaş var yanımda arabaya binip gideceğiz. Derken bir cayırtı koptu. Ne oluyor diye bakmak için indik. Tamponun sağ ve sol teker üstünde kalan kısımları klipslerden kurtulmuş boşta duruyor. Şimdi bu yanaştığım kaldırımın arkasındaki çimlerde ters L şeklinde bir demir boru, musluk ikilisi çimleri sulamaya hazır bekliyor. Girerken uygun denk gelmiş, sanıyorum ağırlık da nispeten az olduğu için sorun olmamış. Neyse efendim, çıkarken sen bu musluk tampona taktır, ben de ısrarla gittim salak gibi niyeyse...

 

Bakıldı sorun anlaşıldı, klipslerde sıkıntı yok, başka problem görünürde yok. Tamponu yerine oturttuk güzelce. Biraz da acelemiz vardı çok üstünde durmadık.

 

Olaydan 1-2 gün sonra aracın altına bakayım dedim. Siyah plastikte biraz eğilme var. Başta elimi attım boşta hareket eden bir şey geldi. Sonra eğilip bakınca tamponla sanıyorum şasiyi bağlayan ufak plastik bir parçanın boşta olduğunu gördüm. Parça şu efendim.

 

post-8696-0-08452900-1432196155_thumb.jp

 

Sanıyorum, tamponun rijitliği için ufak bir destek olarak sabitlemişler. Küçük sinek mide bulandırır malum. Nedir, ne değildir, ne yapayım bir akıl verirseniz sevinirim.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 7 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0

Daha önce uğradığımda cuma günü gelin bakalım demişlerdi. O parçayı da değiştireceklerini, 40-50 tl gibi bir şey tutacağını söylediler. Sonunda geçtiğimiz cuma servise gidebildim. Aracı bıraktım. Tamponun klipslerinde meydana gelen deformasyona da bakmalarını söyledim. O sırada Life Card'ımı aldım. Aksesuarcı arkadaş çok sıkılmış olsa gerek epeyce dertleştik. Araçla ilgili planlarım için pek umut verici şeyler söylemediyse bu başka bir konu. Özet geçeyim. "Titanyum al abi" dedi. :)

Neyse, biraz sonra serviste muhattap olduğum arkadaş geldi, arabanın hazır olduğunu, borcum olmadığını söyledi. Sanıyorum iş yoğunluğundan koştura koştura gitti. Parçanın kırılan plastik perçinlerini sanıyorum değiştirip, eski haline getirmişler. Klipslerle ilgili bir şey yaptıklarını sanmıyorum.

Tecrübe olarak paylaşmış olayım.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Evet o parça düzeltilmeli. Dizaynı iyi düşünülmüş. Araç darbe alırsa tamponu aşağıya yönlendirsin diye. Bagaj kapağına ve stoplara zarar vermesin, çamurluğu eğmesin diye eğimli. Benim mantık öyle çalıştı tamponum sökülüp, görmüştüm. Sıkıntıyı giderin derim.

Mehmet Demir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Evet o parça düzeltilmeli. Dizaynı iyi düşünülmüş. Araç darbe alırsa tamponu aşağıya yönlendirsin diye. Bagaj kapağına ve stoplara zarar vermesin, çamurluğu eğmesin diye eğimli. Benim mantık öyle çalıştı tamponum sökülüp, görmüştüm. Sıkıntıyı giderin derim.

 

Servise uğradığımda soracağım. Çok bir şey tutmaz sanıyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Gecen arabayi kaldirtip o parcayi sasiye percinlettim nasil olduysa ordan cikmis tamponun alt plastigi biraz sarkik duruyordu. 1 yada 2 dk surdu öyle soyliyeyim :-) usta para bile almadi o derece kafaniza takmayin :-)

Bu hafta servise bir aksilik olmazsa. Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.