Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Focus'un Görüş Açısından Memnun Musunuz?


Mertcan Ateş

Soru

Önerilen Mesajlar

  • 0

eskiden şahin-doğan tarzı cam yapısı meşhurdu.. bugünkü tasarımına camlar marea ile kavuştu.(bu benim sokakarda gördüğüm arabalar içinde), ilk gördüğümde ne biçim araba bu demiştim, hiç içine oturmadım ve görüşe ne kazandırdı bilemedim o dönemlerde..

 

sonraları araba sürdük, araba sahibi olduk, dikineden ziyade daha yatay cam tasarımlarını tüm arabalar benimsedi.. demekki dedim marea yı anlamamışız..

 

şimdi bugünkü tasarımın sıkıntısı bizim gibi milletlerin araba sürüş tarzı.. :D  bizler döneceğimiz yere geldiğimizde durup, sağı solu kontrol etmekten çok, eğer sağı veya solu az buçuk görebiliyorsak, yavaşlarız, araba gelmediğini anlarsak hiç durmaksızın durmadan dönüşe başlarız.. bu durumda, mevcut tasarım da ki A sütunu sol çaprazdan görüşümüzü kötü etkiliyor. bu yüzden ben bir göbekte tehlike atlattım.. yol benmdi bana yol vermesi gerekirken adam üstüme gelmiş meğer, kornaya bastı, direksiyon kırdık kurtardık, ama bende o aracı görmemiştim, nedeni ise anlattıklarım.. A sütunu çapraz ileri görüşüme engel oldu..

 

Avrupalılar mı desem yada kuralcı kuzey avrupalılar desek daha doğru olacak, siz döneceğiniz zaman dursanız, kafanızı sol a çevirseniz, A sütunu ilerde durduğundan solunuzda sadece cam olacak ve iyi göreceksiniz. araba olmayınca hareket edeceksiniz. işte bütün mesle bu..

 

yavaşlamanız gereken yerde yavaşlamazsanız, yol sizin bile olsa kusurlu siz olursunuz kazada.. özetle bugünkü arabalarda ki ön cam dizaynı, duran, sağını-solunu gözlemleyen sürücüler için oluşturulmuş olduğunu ve doğru tasarım olduğunu düşünüyorum..

 

ben memnunum

 

* şunuda belirtmek lazım.. bugün mercedes, vw grubu, bmw gibi araçlarda ön cam eğimi ne şahin kadar dik, nede focus kadar yatıktır.. her tasarımcının bir bildiği vardır, kimi aerodinak için kimi görüş açısı için kimi her ikisini sağlamak için bildiğini yapıyordur.

Mehmet Demir tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Çok sıkıntı yaşatmamakla birlikte, c-max'da benim de benzer bir şikayetim var. Sola dönüşlerde A sütunu görüşü perdeliyor. Sütun, adı gibi gibi sütun şeklinde; dışardan ince gibi ama içeriden bakınca epey kalın :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Oturma pozisyonu ile ilgili bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Boyum 1.80 koltuk olması gereken yer kadar geride arkaya doğru da o kadar yatık değil. Arabanın herşeyinden çok memnunum ama işte o sütun yüzünden çok zorlanıyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Hee ben de öyle yapıyorum abi.Durup sağa sola bakıyorum.Ama bi de arkamdan korna çalanlara sinirlenmemeyi öğrensem keşkem.

Ben sinirleniyorum. Bende korna çalıyorum azalıyorlar. Önüm de bisey var gibi yola bakıyorum. Kedi köpek geçiyormuş tribi yapıyorum. [emoji230] [emoji233] [emoji234] [emoji235] [emoji237] artık aklına ne gelirse :) volkan onder tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Çözümü buna uygun tasarlanmış araç almak ve önceden kontrol etmek.

 

Artıları eksilerinden çok olduğu için bazı şeyleri görmezden gelmeye çalışıyoruz ama bu sıkıntıyı sadece ben mi çekiyorum acaba deyip konu açma gereksinimi duydum.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.