Yanıtlama zamanı: Ağustos 17, 20179 yıl comment_434658 Çünkü sadece ABS ile çalışıldığı düşünülüyor araç kalkarken siz debriyaji yariya kadar yada biraz daha fazla kaldiriyorsunuz ABS de hemen kalkmasına izin vermiyor bırakana kadarda zaten baski balata asiniyor sürekli başımıza geliyor Ford transitlerde ye i araçlarda bile aynı sorunu yaşıyoruz oynar volantlari da ayrı bozuyor Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 17, 20179 yıl comment_434660 Yani bu kadar çok şeye zararı varsa fabrikasyon yokuş kalkış desteği olan sistemleri neden koyuyorlar? Ford bile bile araca zararlı sistemi neden koyuyor o zaman. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 17, 20179 yıl comment_434661 Sonucda parça değişiyor servis kazanıyor neden olmasinki Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 17, 20179 yıl comment_434681 Freni bırakma süresi net olarak kaç saniye acaba? Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 17, 20179 yıl comment_434682 Freni bırakma süresi net olarak kaç saniye acaba?3-4 saniye muhtemelen daha fazlası yok gibi geldi bana. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 17, 20179 yıl comment_434683 Bence bu süre uzun. Başka marka bir araçta 1.7 sn. olduğunu okumuştum. Süre ayarlaması yapılıyorsa daha kısa süre fren yaptırarak baskı balata volan üçlüsünü koruma endişelerini ortadan kaldırabilirsiniz bence. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 17, 20179 yıl comment_434684 4 sn Ford'un çoğu aracında ticariler de dahil Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 17, 20179 yıl comment_434685 Ayağınızı fren pedalından çektiğinizde aracınız eğimli yolda yaklaşık iki veya üç saniye kaymadan kalır. Kalkış halindeyseniz, bu tutma süresi otomatik olarak uzatılır. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 17, 20179 yıl comment_434686 Bu otomatik araçlarda standart 3 sn. E ozaman zararı yokmu? Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 17, 20179 yıl comment_434687 5 dakika önce, Yakup Çağatay yazdı: Ayağınızı fren pedalından çektiğinizde aracınız eğimli yolda yaklaşık iki veya üç saniye kaymadan kalır. Kalkış halindeyseniz, bu tutma süresi otomatik olarak uzatılır. Anladığım kadarıyla araç kalkma eylemini bitirmiş olsa bile süresi dolana kadar freni bırakmıyor. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 17, 20179 yıl comment_434688 Anladığım kadarıyla araç kalkma eylemini bitirmiş olsa bile süresi dolana kadar freni bırakmıyor. Hayır size aracı kaldırmak için 4 saniye zaman veriyor bu süre içinde kalkış yaptığınız anda frenleri bırakıyor zaten ki araç yürümeye başlıyor. Eğer kalkış yapmamış ve frene basmıyor iseniz araç geri kaymaya başlayacaktır yokuş kalkış ı aktifleştirmek için tekrar frene basmanız gerekir. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 17, 20179 yıl comment_434689 O zaman debriyaj sistemine nasıl zarar verebilir ki? Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 17, 20179 yıl comment_434690 Ben debriyaj sistemine zarar vereceğini düşünmüyorum zaten debriyajla alakanız yok sadece frenleri salmıyor araç siz yarım debriyaj yapıp aracı askıda bırakırsanız tabi zarar verir ama bu şekilde gayet normal herşey. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 17, 20179 yıl comment_434691 Şimdi, Muzaffer Kalkan yazdı: Ben debriyaj sistemine zarar vereceğini düşünmüyorum zaten debriyajla alakanız yok sadece frenleri salmıyor araç siz yarım debriyaj yapıp aracı askıda bırakırsanız tabi zarar verir ama bu şekilde gayet normal herşey. Üstünüze alınmayın, önce ki mesajlarda bu tarz yorumlar var. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 17, 20179 yıl comment_434693 Üstünüze alınmayın, önce ki mesajlarda bu tarz yorumlar var. Estağfurullah bende görüşümü belirtiyorum yanlış olabilir tabiki ama. Rampada yokuş kalkış olan ve olmayan bir araç kullanan kişi aynı şekilde kalkıyor taktik olarak bi farklılık yok. Yokuş kalkış aktifken aracınız geri kaymamış oluyor. Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın