Yanıtlama zamanı: Ocak 8, 201412 yıl comment_209964 Bildiğiniz üzere Plug-in araçlar gittikçe yaygınlaşmaya başlıyor fakat menzil ve şarj sorunu en büyük handikap olarak görülmekteydi. Ford bunu solar sistem ile çözmeyi hedefliyor ve C-max'de geliştirilmesi başladı bile. Ford C-Max güneş enerji konsepti, yakıt için elektrik enerjisi ağına bağımlı olmayan, Plug-in hibritin en iyisini sağlama potensiyeli olan, türünün ilk güneş güçlü aracıdır. Güneş panel tavanlı C-Max güneş enerji konsepti, gücünü büyütece benzeyen özel bir güneş toplayıcı (yoğunlaştıran) lenslerinden alır. Yenilenebilir enerjiyi kullanarak, Ford C-Max güneş enerji konseptinin, tipik bir sahibin 4 metrelik tonla üreteceği yıllık sera gazı yayımını azaltacağını düşünülmektedir. 7-10 ocak tarihlerinde Las Vegastaki 2014 Uluslararası CES'te gösterimde olacak C-Max güneş enerji konsepti, Fordun güçlü elektirkli araç dizisi, 2013 için 85000 den fazla satış yapması beklenerek ilk sahnede yer alacak. Ford’un iddiasına göre bu güneş pilleri normal pillerde % 50 daha fazla enerji veriyorlar. Günde 320 watt sağlayan bu pillerle konsepti şarj etmek için yeterli değil. İşte bu yüzden tavanda akrilik Fresnel Lensler kullanılarak verim arttırılmış. Sistemin güneşi izleyerek panellerde toplanan enerjiyi maksimize ediyor. Şirkete göre, şarj sistemi günde 8 kW üretiyor. Bu da 4 saatlik şarja denk geliyor. Ford’un iddiasına araç 998 km menzile ve sadece elektrikle 32 km daha gidebiliyor. Tanıtım http://youtu.be/bm-uoxVfBd8 B-Roll http://youtu.be/Ld1vzUyzZso Special Thanks to K.Aksoy Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 8, 201412 yıl comment_209989 teknolojide dönüm noktaları başladı ve artık tutulamaz. Petrol mafyası bile bir yere kadar durdurabildi... Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 9, 201412 yıl comment_210043 benim bildiğim hybrid lerin elektrik motoru 50 km/s e kadar çalışıyor sonra benzine geçiyor.. konya için düşünecek olursam ben yaptığım km lerin %80-90 nını 65-80 arası hızlarda yapıyorum.. hybrid lerin bu 50 km üst sınırı 70 e çıkarılabilse çok iyi olur. arabalarını gölgeye bırakmaya çalışanlar, bundan böyle güneşli yer kapacağım diye kavga etmeye başlar Ocak 9, 201412 yıl Mehmet Demir tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 9, 201412 yıl comment_210049 Benim fikrimdi. hatta ben ön kaput ve sedanlar da bagaj kısmına bile panel eklenebileceğini düşünüyordum. ki bu fikir 10 sene önceki fikrimdi. ah imkan. Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın