Yanıtlama zamanı: Nisan 16, 201412 yıl comment_237575 Ben olaya daha pragmatik bakıyorum... Servise gideceğim, bilgi ve becerisini bilmediğim bir usta rot ayarı yapacak, birkaç derece karşı tarafa dönük çıkmayacağının garantisi olmayacak, sonra servis onu "bir yere çarpmışsınızdır", "kullanımla böyle bozulmalar olabilir" gibi beni sinir edecek bahanelerle fatura etmeye çalışacak. Zor bela ücretsiz yaptıracağım. Servisten geri bildirim olarak bunun fabrikaya ne ölçüde yansıyacağı konusunda kafamda binlerce soru işareti dolaşacak. Yok kardeşim, kusura bakma, giderim bizim Engin Ustaya, işimi on dakikada halleder, çay ikram eder, büyük olasılıkla para bile almaz, sonra eve gelirim Otosan müşteri hizmetlerine neler olduğuna dair bir e-posta döşenirim, biter gider. Netekim öyle de yaptım zamanına... Ancak üzerinden bir yıldan fazla geçmesine rağmen hala aynı durum varsa üretimde bu geri bildirim süreci pek işe yaramıyor demektir. Otosan'a attiginiz maillerden hic olumlu bir sonuc alabildiniz mi? Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 16, 201412 yıl comment_237579 Bilemedim. Diğer konu başlığında lastik rotasyonuyla sorunun çözüldüğü yazılmış ancak farklı marka lastiklerde aynı sorunun olması çok ilginç. Neyse daha önce dediğim gibi mühendis içgüdülerim bana bu konuda biraz daha bilgi toplamamı fısıldıyor. Eğer yüzde doksan beş güven aralığında bir teşhis ve semptomatik olmayan bir tedavi olursa paylaşırım. Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 5, 201411 yıl comment_275616 Bende de direksiyon düz durmuyor. İki kere serviste ayar tapıldı ama ya solda kaldı ya sağda. Çukura düştünüz mü diye sordular, sadece kaldırıma yanaşırken lastik tabanı ile kaldırıma yaslandım bir kere dedim. Özellikle de söyledim ön takıma da bakın diye. Herhangi bir sorun yok dediler. Acaba iyi bir rot ayarı yapan yer bulup şansımı bir de burada mı denesem? İstanbul anadolu yakasında işinin ehli bir yer biliyor musunuz? Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 5, 201411 yıl comment_275626 @Onur Altıntaşı, Benim de sağa 1 mm kadar dönük duruyor düz giderken Bazen farkediyorum, sonra (genellikle) unutuyorum. Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 5, 201411 yıl comment_275635 @Ümit Vaysaloğlu kimileri için problem olmayabiliyor ama bu eğiklik nedeniyle bazen düz gidemiyorum. Bilmiyorum ama bu ayarın yapılması çok da zor olmasa gerek. Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 5, 201411 yıl comment_275659 @Ümit Vaysaloğlu kimileri için problem olmayabiliyor ama bu eğiklik nedeniyle bazen düz gidemiyorum. Bilmiyorum ama bu ayarın yapılması çok da zor olmasa gerek. Zor olmasa gerek sizin de dediginiz gibi. Servis ayarlar bence Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 5, 201411 yıl comment_275669 Hissetmek! ne büyük sorun Siz aracınızın çekme yaptığını hissediyorsunuz, servis ise sizinle aynı kanıda değil. Ya da siz 130 ile giderken gezme yapmaya başlıyorum diyorsunuz ama ustanız o süratle araç denemek istemiyor. Bu ve benzeri sorunlar ile karşılaşan o kadar çok kişi var ki... işin sırrı yatırım yapabilmekte. Parama geçer hükmüm diyebiliyorsanız (siz değil, servisiniz...) münakaşa gereksiz hale geliyor. Nasıl mı? ... şöyle. Mesela servise böyle bir sabit balans cihazı alıyorsunuz (normalin iki buçuk katı para saçarak) Resimde gördüğünüz ek silindir bir karşı güç uygulayıcı. yani lastiği istediğiniz süratte çevirirken ona otoyol koşulunda güç uygulayabiliyor, lastik ve jantın -örnek- 130km/h hızla giderken yol koşullarında ne tepki verdiğini görebiliyorsunuz. Balans var mı diye yola çıkıp kelle koltukta araba gazlamaya (ve ceza yemeye) gerek kalmıyor. Ya da biraz daha fazla para ödeyip (aslında biraz değil ... epeyce) bir aks ölçüm robotu alıyorsunuz ... http://www.api-international.com/en/products/r3000/ Bu robot marşbiyel seviyesi ve altında ne var ise önce MR çeker gibi lazer ile ölçüyor. Motor traversi, salıncaklar, takozlar, poryalar, kamer - kaster - toe ve hatta şase+taban sacını ölçümlüyor. Sonra elde ettiği ölçüleri fabrika verisi ile karşılaştırıyor ve görsel+yazılı rapor veriyor. Bu sayede araçta tespit edilmesi gereken minör - majör sorun var mı? 4-5 dakikada tespit edebiliyorsunuz. (yani düz yol falan aramanız da gerekmiyor.) Ölçüm robotu bir şey var ise gösteriyor, o sorun tespit edemiyorsa yapılması gereken de sorunun araçta olmadığını kabullenmekten ibaret. ...bunun gibi pek çok servis ölçüm ekipmanı var ve bu tür ekipmanın tümü insan algısından bağımsız ve objektif inceleme yapmak / rapor vermek için yapılmış. Kısacası çok mu kafanıza takıldı? Sağlam ölçüm araçları olan bir servise gidin ve test sonrası size verilecek sonuç belgesini alın ve rahat edin. Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 5, 201411 yıl comment_275703 Bugün Bostancı sanayiye gittim. Tam tabiri olur mu bilmem ama sanayide yatıp kalkan bir arkadaşım var. Onun yönlendirmesiyle rot balans servisine gittim. Az da olsa direksiyonda yamukluk var dedi. Baya bir baktı usta. Fakat yola çıktığımda değişen bir şey yok. Eşim yanımdaydı ve hamile. O nedenle geri dönemedim. Milimetre dediğim yan durmanın santimetre olduğunu farkettim. Kaan Bey'in bahsettiği gibi bir yer bulabilir miyim, bilmiyorum. Aslında bir kaç gönderide okuduğum kadarıyla lastik rotasyonu ile çözülebilir belki de. Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 18, 201411 yıl comment_277858 minik bir rot ayarı gibi geldi..bence işini bilen bir rot balansçı bu işi 5 dakikada çözer Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 18, 201411 yıl comment_277861 minik bir rot ayarı gibi geldi..bence işini bilen bir rot balansçı bu işi 5 dakikada çözer Haftasonu sanayideki rot balansçı tanıdığın yanına bir uğrayayım. Servislere zerre güvenim kalmadı. Garanti süresi olmasa hiç yetkili servise uğramam da orası ayrı. Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 22, 20179 yıl comment_406624 Son cevaplanma 2014 konuyu hortlatayım Arkadaşlar benimde sorunum şu.. geçen günlerde fark ettim.. araçla yolda düz gidiyorum sorun yok ama direksiyonun duruş şekli 2-3 cm sanki sola dogru dönmüş şekilde gibi tutuyorum. buda beni rahatsız ediyor.. tam saat 9-3 arası durması lazım degıl mi. ? bu sizce root ayarından mıdır yada direksiyona yapılması gereken bi ayardan mıdır ? araç 2015 sedan focus burdan bi fikire ulaşamazsam @Kaan Yagizer beyi serviste rahatsız edicem Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 22, 20179 yıl comment_406638 müsait olduğunuzda uğrayın, bakalım ... n.p Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 22, 20179 yıl comment_406644 15 dakika önce, okan ali yazdı: Son cevaplanma 2014 konuyu hortlatayım Arkadaşlar benimde sorunum şu.. geçen günlerde fark ettim.. araçla yolda düz gidiyorum sorun yok ama direksiyonun duruş şekli 2-3 cm sanki sola dogru dönmüş şekilde gibi tutuyorum. buda beni rahatsız ediyor.. tam saat 9-3 arası durması lazım degıl mi. ? bu sizce root ayarından mıdır yada direksiyona yapılması gereken bi ayardan mıdır ? araç 2015 sedan focus burdan bi fikire ulaşamazsam @Kaan Yagizer beyi serviste rahatsız edicem Önce bir rot balansçıya git sonra da @Kaan Yagizerabinin çayını içmeye gidersin.Benim aracımda da ilk zamanda oldu bir düzelttiler bir daha olmadı.Kullandığınız yollardan ve sürüş özelliklerinizden dolayı oluyor. Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 22, 20179 yıl comment_406648 1 dakika önce, Osman Türkol yazdı: Önce bir rot balansçıya git sonra da @Kaan Yagizerabinin çayını içmeye gidersin.Benim aracımda da ilk zamanda oldu bir düzelttiler bir daha olmadı.Kullandığınız yollardan ve sürüş özelliklerinizden dolayı oluyor. hmms evet olabılır ıstanbul yolları cok cukur lu masallah duzgun yolumuz yok. bende genelde acelem oluyor. cukurlarla biraz haşır neşirim oda etken olabilir Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın