Yanıtlama zamanı: Aralık 17, 201312 yıl comment_205294 benim arabada da var hafif sola çekme.. lastiktenmi rotlardanmı hiç bakmadım 600 km oldu araba bayiiye söyledim gel bakalım dediler.. git gel 200 km yol valla gitmedim binmiyom arabaya.. broadway a biniyorum ))) Bunun için 200 km yol yapıp servise gitemeye gerek yok ki. Önce lastik havaları kontrol edilecek, doğruysa iyi bir rotçu bağlayacak alete bakacak derğerlere, 10 dakikalık iş, pahalı da sayılmaz. Ayrıca Broadway'e bineceksen niye bu kadar para harcadın? Bu kadar para harcadıysan nite keyfini sürmüyorsun? Hem ayrıca bana ne? Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 17, 201312 yıl comment_205299 Benimde yaydan sonra bir saga cekme vardi rot yapildi 2 kere duzelir gibi oldu. Bazen saga cekiyor bazen sola bazen duz Gezme denilen sey heralde yollarin yatikligindan Yay taktıktan sonra aynı dert bende şimdi, eee ne yapacağız peki böyle sallana sallana mı gezeceğiz. Direksiyona asılmaktan kolumda kaslar çıktı Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 17, 201312 yıl comment_205306 Yay taktıktan sonra aynı dert bende şimdi, eee ne yapacağız peki böyle sallana sallana mı gezeceğiz. Direksiyona asılmaktan kolumda kaslar çıktı Nedenini bende pek anlayamadim Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 17, 201312 yıl comment_205319 Nedenini bende pek anlayamadim Düzelmezse söktürür orijinalleri takarım başka çarem yok, böyle kullanılmaz vallaha Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 17, 201312 yıl comment_205332 Koyu belirttiklerim sınıfında neredeyse TEK VE İLK Kısaca Yeni Focus Özellikleri: Özellik -----------> Bölüm Aktif Ön Izgara -----------> Doğa Dostu Focus Otomatik Park Sistemi -----------> Akıllı Focus Hava yastıkları ve yeni nesil tutma sistemleri -----------> Güvenli Focus Otomatik Uzun Far -----------> Akıllı Focus Otomatik Start/Stop -----------> Doğa Dostu Focus Kör Nokta Uyarı Sistemi -----------> Akıllı Focus Sürücü Dikkat Takip Sistemi -----------> Akıllı Focus EPAS ve gelişmiş şasi -----------> Focus Kalitesi Ford EcoBoost motorları -----------> Doğa Dostu Focus Ford ECOnetic Teknolojileri -----------> Doğa Dostu Focus Kinetik dış ve iç tasarım -----------> Focus Kalitesi Şerit Takip Uyarı Sistemi ve Şeritte Kalma Yardımcısı -----------> Akıllı Focus Düşük Hız Güvenlik Sistemi ----------->Güvenli Focus Çok renkli LED iç aydınlatma -----------> Akıllı Focus Ayarlanabilir Hız Sınırlandırıcı -----------> Akıllı Focus Özel kalınlıkta B sütunu ve çok sağlam gövde yapısı -----------> Güvenli Focus Dinamik Tork Kontrolü -----------> Focus Kalitesi Trafik İşareti Tanıma -----------> Akıllı Focus Ben 18 jant almadan cikarmicam Niye boyle oluyor ya bir ustteki Serdar beyin yazisini cevapla dedim bu cikti Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 17, 201312 yıl comment_205336 Ben 18 jant almadan cikarmicam Niye boyle oluyor ya bir ustteki Serdar beyin yazisini cevapla dedim bu cikti Benim de niyetim 17' jant takmaktı, konfordan falan zaten vazgeçtim, ama bu yol tutuşla (daha doğrusu tutmayışla ) araç kullanılacak gibi değil. Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 17, 201312 yıl comment_205338 Yay kısaldığında "camber" açısı negatife döner, yani lastik iç yan basar. Bu genelde 3-3,5 cm'lik yaylarda pek hissedilmesede belli ki sizde bu sorun var ve ön düzen geometriniz iyi bir rotçu tarafından elden geçirilmesi gerekiyor. Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 17, 201312 yıl comment_205340 O durumda lastikler de içten daha çok aşınır gibi... Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 17, 201312 yıl comment_205341 Yay kısaldığında "camber" açısı negatife döner, yani lastik iç yan basar. Bu genelde 3-3,5 cm'lik yaylarda pek hissedilmesede belli ki sizde bu sorun var ve ön düzen geometriniz iyi bir rotçu tarafından elden geçirilmesi gerekiyor. Aynen hocam, arkadan bayağı belli arka lastiklerin içe yatık olduğu, ilk bakışta dikkat çekiyor, buna da ayrıca bir uyuz olmuştum zaten. Problem bu mu o zaman? O durumda lastikler de içten daha çok aşınır gibi... Aynen öyle. İçten yer ve haberimiz bile olmaz Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 17, 201312 yıl comment_205359 Problem bu mu o zaman? Bence öyle... Rot ayarında arkaya bakmadılarsa kesinlikle öyle! Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 17, 201312 yıl comment_205363 Bence öyle... Rot ayarında arkaya bakmadılarsa kesinlikle öyle! İnşallah öyledir, yarın hemen arabayı getirip rot ayarı yaptıralım bakalım. Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 17, 201312 yıl comment_205439 Benimki yine sola çekiyor,yarın ben de gidiim bir baktıriim,direksiyon hafif sağa kırık gibi tutuyorum sürekli sola gitme hissi hissettiriyor araba.... Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 18, 201312 yıl comment_205827 Bunun için 200 km yol yapıp servise gitemeye gerek yok ki. Önce lastik havaları kontrol edilecek, doğruysa iyi bir rotçu bağlayacak alete bakacak derğerlere, 10 dakikalık iş, pahalı da sayılmaz. Ayrıca Broadway'e bineceksen niye bu kadar para harcadın? Bu kadar para harcadıysan nite keyfini sürmüyorsun? Hem ayrıca bana ne? 1- onun için 200 km yol gitmedim. balanscı arkadaşıma yaptırdım. (yazının sonunda açıklamayı okuyunuz) 2-lastik havaları doğru ama çekmeye devam ediyordu 3- klasik tutkunu olamazmıyım sizce 4- o kadar para harcadıysam kıyamıyor olabilirim belkide 5- o kadar sert sorular sorunca en sonuna bunu yazmasanız ben yazardım herhalde cem hocam işin latifesindeyim saygılar.. şaka bir tarafa dursun yaşadığım mahallede yollar bozuldu belediye yapacak diye bekliyoruz broadway bizim emektarımız onu kullanmaya alışığız uzun yola tabikide broadway ile gitmem.. devam edeyim konuya sola çekme sorununu çözdük nasıl ? mı ilk başta lastiklerin havalarını kontrol ettirdim inanırmısınız lastik basınçları 40 üzerindeydi ve her lastik farklı basınçtaydı . bayi bana bu aracı bu ayarlarla nasıl verdi hayret ettim..neyse 30-32 yaptırdım basınçları, ama sorun çözülmedi araba sola çekmeye devam etti. sonra balanscı arkadaşıma götürdüm balans ayarlarını bilgisayarlı ortamda yaptılar , test sürüşüne çıktık. malesef araç yine sola çekiyordu. en son ön tekerlerin yerlerini değiştirdik sağ tekeri sola, sol tekeri sağa taktık, test sürüşü başarılı... araçta sağa yada sola çekme denen bir şey yok artık not: nasıl olur ? yok canım sende teker yeri değiştirmeyle çözülürmü ? gibi düşüncelere ve muhabbetlere grmeyelim benim aracımın sorunu bu şekilde çözüldü herkese kolay gelsin arızasız keyifli sürüşler dilerim Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 18, 201312 yıl comment_205833 Doğrudur eski focusumda rotçu böyle çözmüştü çekme sorununu, pirelliler böyledir diye cevap vermişti. Tabi sizinli prelli değildir ancak düzeliyor ne hikmetse Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 19, 201312 yıl comment_205890 Bende yayları taktırırken hazır lastikler sökülecek ön ve arkaları çapraz değiştirin dedim, çapraza gerek yok aynı şekilde değiştiririz dediler ondan mı acaba? Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın