Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Hüseyin Saraç

Üye
  • Toplam İleti

    79
  • Katılım

  • Son ziyaret

Hüseyin Saraç tarafından yazılan her şey

  1. powershift kadar illet bir malzeme görmedim nedir bu arkadaş nedir bu kalkışta titremeler silkelemeler. biz arabaya binmek için aldık araba bizim üstümüzden inmiyor.. en yakın gizerler servis 100 km ötede.. git gel yapmaktan artık bi haller oldum.. çevremdeki hısım akraba arkadaşlar nereye gidiyorsun diyince arabayı servise götürüyorum demekten utanıyorum artık. çünkü gülüyorlar dalga geçiyorlar servise git gel yapmaktan servis çalışanlarıyla kanka olduk . adamlarda artık saklamıyor açık açık söylüyorlar bizzat servisteki sorumlu tamirci arkadaş biz bu şanzımandan bıktık müşterilerin yüzüne bakamıyoruz diyorlar... müşteri ısrar ediyor diye arabayı lifte kaldırıp altına bakmış gibi yapıyoruz geri gönderiyoruz yada en son çare yazılım güncellemesi yapıyoruz ama adam 1 hafta sonra yine başımıza ekşiyor diyor.. bir daha ford alırsam eğer Powershift almak gibi bi hataya kesinlikle düşmeyeceğimi ahanda burayada yazıyorum. bıktım arkadaş bıktım
  2. Düğmeli el freni koysalar iyiydi demiş arkadaşımızın birisi.... hiç heveslenme arkadaşım öyle şeylere. o düğmeli el freninin gazabına çok uğradık 2009 passat da.. araba çalışmazsa el frenini bırakmıyor .. debriyaja basmayınca çalışmıyor ya biliyosunuz, debriyaj müşirinin sigortası yanmış arabayı çalıştıramayınca el frenide bırakılmıyor sırf bu yüzden araba saatlerce yolun içinde kaldı çalışmadı ..
  3. arabayı yıkadıktan sonra beyaz havluyla aracımı siliyorum... havlu cam çitalarının kenarındaki lastiklere değince kapkara kalıyor nedir bu böyle çok can sıkıcı.. aracımı temizlemeciye veriyorum ama temizleyene kadar aracımın başında duruyorum fırça sürdürmüyorum süngerle yıkatıyorum lastiklerin boyası çıkıyor adeta rengide açılıyor gittikçe.
  4. michelin primacy hp lastik var benim arabada üstünde gelen lastikleri kalkışlarda patisiz kalkamıyorum duruşlarda lastik ötmeleri ayrı bi muhabbet . geçen polis arkamdan tepe lambaları yanarak geldi durdurdu. neden pati yaptırıyosunuz beyefendi dedi cezamı yazalım ille dedi. pati yaptı diye bana ceza yazamazsın falan fıstık biraz tartıştık sonra yoluma devam ettim. velhasıl focus 3 aracımın bu huyunu sevmiyorum yada daha çok alışmalıyım. bu arada bi test yapmıştım aracımla mesajı yazdıktan sonra aklıma geldi.. çok sıcak hava şartlarında focus zemine tutunamıyor ... zira ıslak zeminde bile daha sağlam yol tutuşu var.. sanırım buda lastik markası ve kalitesinden kaynaklanıyor olabilir..
  5. amortisörler çok sert.. dalgalı yollarda rahatsız ediyor.. genel olarak iyi..
  6. benim pwrshift 43 km/hızla bile 5 vitese geçiyor 66 km/hıza ulaştığında 6. vitese geçiyor.(muhtemelen bütün 1.6 powershiftler böyledir) aracı aldım alalı hep D konumunda kullandım S konumuna bi kaçkez yanlışlıkla attığım olmuştur ve aracım 5500 devirlere gelince olayı farkedip geri D konumuna aldığım oldu.. amma velakin kasıtlı olarak agresiflik yapıp aracı -6 bin devirlerde kullanmadım öncede bahsetmiştim 1 sefer sıkıştırdım aracımı yüksek devir 6 bin civarları olarak baska sıkıştırmadım.. uzun yol meselesine gelince. ben osmaniyede ikamet etmekteyim aracımı adana ve kahraman maraş dışında hiç uzun yolda kullanmadım osmaniye ilçeleri ve mahalleleri arasında kullandım .. yakıt konusuna gelirsek adana osmaniye arası git gel 200 km ye 11 litre benzin yaktı (depoyu doldur git gel tekrar doldur yaparak denedim) vites geçişlerinde aracım 2500 devri hiç geçmez .. gaz pedalına kurşun yarasına basar gibi yumuşak basıyorum )) kalkışlarda biraz seri kalktığım oluyor ama dediğim gibi rally yapıyor gibi kalkış yapmıyorum aracın kendi segmenti motor gücü şanzıman dişli oranları devir göstergesi daima göz önünde bulunduruyorum aracımdan yapabileceğinden fazlasını istememekle beraber benim sürüş prensipleriminde aracımı üzmediğini düşünüyorum.. yukarda bahsettiğiniz gibi ani kalkış ve sert frenler kesinlikle bana uzaktır.. bu yüzden sanırım çiçeklerim hep canlı. cevaplarınız için teşekkür ediyorum..
  7. bkz. gecikmeli far ayarları toprağım sen yinede bi göz at ayarlara bak kaç saniye olduğuna.. bende ilk başlarda açık kalmasına sinir oluyordum sonra o ayarları değiştirdim. ha birde far sensörü açıkmı far açma kapama tuşu kaçıncı tıkta bırakıyorsun.. hani olur ya dalgınlıkla açık kalır falan bi kontrol et...
  8. cem hocam cevabınız için teşekkür ederim bir sorum daha olacak müsadenizle.. dün akşam eniştem istanbuldan uçakla adana havalimanına geldi. gece saat çok geç olduğu için osmaniye tarafına otobüs bulamamış.. beni aradı çok üşüdüm yetiş otobüs bulamadım dedi.. bindim 90-100 kilometrelik yolu 140-150 km/h süratle gittim tabiki sol şeritten 70 km hızla giden uykusuz kamyoncu amcaları selektörle uyarıp sağa geçmesini bekleyene kadar 60-70 km hızlarla 150 km hız arasında sürekli seri git geller yaptığım için arabamıda bayağı bir sıkıştırdım (ilk defa) gidip geldiğim yol ortalama olarak 200 km.. kaç para yaktı onu falan hesaplamadım ama.. bizim o çiçekler haala dolu . önceden bu çiçeğin dibine su da dökmedik arkadaş ne kurumaz bi çiçekmiş.. velhasıl sıkıştırdığım halde çiçeklerde oynama olmayınca şüphelenmeye başladım.. çalışmıyor olabilirmi sizce ? not: aracım şu an 3200 km de.. yeni, aldığımda 600 km lerdeydi sanırım 1 kere görmüştüm çiçek yaprağının biri boştu . ondan bu yana hep dolu
  9. benim aracımda bu yaprakların hepsi dolu.. aracı kolay kolay sıkıştırmam sakin kullanırım şehirler arası yollarda 110 km/h geçmem hız sabitleyici açık olur aracım 1.6 powershift tüm yaprakların dolu olması şimdi aracı ekonomik kullandığımızın bi göstergesimi yoksa sıkıştırmadığımızın bi göstergesimi dicem ama görünüş o ki her ikisi içinde geçerli.
  10. sayın M.öztürk olayı anlayacağınız en basit şekilde anlatıyorum .. her 1 kw 1.36 beygir demek 92 kw x 1.36 = 125.12 yani bu araç 125.12 beygirdir.. bütün ruhsatlarda motor gücü bölümünde KW yazar.. örnek veriyorum: ruhsatta 10 kw yazıyor... bizde hemen hesap makinamızı çıkartıp 10 kw yi 1.36 ile çarpıyoruz.. sonuç 13.6 beygir..
  11. aracı askıya alıp ön tekerler boştayken 1-2-3-4-5 viteslerde araç aynı titremeyi yapıyormu bir bakın... yapıyorsa büyük ihtimal aks mili (frezelerede baktırın) teker bilyalarıda aynı sesi verebilir .. çok zor bişey değil aracı yukarı kaldırıp denemek bence kendiniz bi kaldırıp deneyin boş yere para dökmeyin sağa sola... kolay gelsin not: kırık motor kulağı küt küt vurur vites falan değiştirirken.. veya ileri geri vitesine takıp aracı kaldırırken . (motor kaputunu açıp el freni çekiliyken aracı ileri geri viteslerde çeyrek debriyajla kaldırır gibi yaparak motor esnemelerinden kulakların bozuk kırık olup olmadığını kontrol edebilirsiniz )
  12. arkadaşlar aracacım 2014 f3 ps . heniz 2000 km de.. landirenzo lpg taktırayımmı ? landirenzo lpg benim sıfır aldığım 1 aylık toyotam pert olunca üzerinden söktüm.. (ruhsata işli değildi) haliyle sıfır arabaya 1 kez takılmış ve 1 ay kullanılmıştır... o aracıma bu lpg yi 1650 tl ye taktırmıştım ... gayet te çok memnumdum .. şimdi aynı lpg yi f3 üme takmayı düşünüyorum.. sizce nasıl olur bi sıkıntı çıkarırmı ? birde aracıma son gücellemeleri yaptırıp öyle mi lpg taktırayım... araç kalkışta 1 viteste gaza yumuşak basınca hafif sallıyor ..
  13. ben almadım işte ) ne garip bir insanım... biraz zevk renk meselesi oldu
  14. hareketliymiş arada bir düğün videosu çekmeye gidiyormuş ... desem tüm f3 üyeleri çöker bana şimdi neyse soruya gelince arkadaşımızın kamerası oynakmıdır bilmiyorum ama daha geçen hafta aynı cihazı bir arkadaş taktı kamera sabit..
  15. Elimizde şeker kırmızı var fiyat farkı istemiyoruz senden demelerine rağmen ısrarla BEYAZ isteyen nadir müşterilerdenim ) çukurovaya koyu renk gitmiyor güneş yanığı oluyor..
  16. ellerinize emeğinize sağlık cevaplarınız için teşekkürler. focusumun freninden gayet memnunum fren tepkileri olsun direksiyon tepkileri olsun gayet güzel ve tatmin edici.. lakin her 2 araçta elimde olduğundan meraklandım.. ben F3 daha kısa mesafede durur diyordum .. ama jettadan 0.1 m daha geç duruyormuş sıkıntı değil sadece merak arkadaşlar cevaplar için teşekkürler..
  17. konuyu açtım ama bir taraftan da youtubede testleri izliyordum... focus 3 100 km hızla 39.9 m. mesafede duruyor... jetta ise 39.8 m mesafede duruyor. şu an her iki araçta bizde mevcut .. focusa baktığımda lastikler daha kalın araç daha oturaklı daha ağır duruyor kalkışlarda 1.6 dizel dsg jetta 12.1 saniyede ulaşırken .., 1.6 f3 powershift 11.2 s. gibi bir sürede ulaşıyor.. tabiki dizel ile benzinli araçların kalkışlarını kıyaslamak saçmalık )) ama fren mesafeleri kafa karıştırıcı
  18. merhaba arkadaşlar başlıktan da anlaşıldığı üzere focus 3 Fabrika verilerine göre 100 km/h ile duruş mesafesi kaç metre daha önce bi yerlerde okudum ama bir türlü bulamıyorum siteye arama motorundan başlık aradım ama nafile.. ford sitesine bakıyorum sadece abs disk çapları falan yazmış ama fren mesafesini boş geçmiş... bilgisi olan arkadaşlardan rica ediyorum... aracım focus 3 style p.s.
  19. Ne yapalım şimdi ? taktıralımmı LANDİRENZO yu...? 6 ay önce sıfır alıp landirenzo lpg taktırdığım aracımla kazxa yapıp pert olunca zaten ruhsata işli olmayan landirenzo lpg kitini aracımdan söktürmüştüm... şimdi 1 ay önce aldığım focus 3 1.6 powershift aracıma bu lpg yi taktırsam bi sıkıntı yaşarmıyım acaba.. ? bu kit önce sıfır km toyotaya takılmıştı ve çok ekonomik sorunsuz bir lpg kiti idi... şimdi kulaktan dolma bi duyumum da focus 3 lpg uyumlu değil diyorlar arkadaşlar siz söyleyin bu kiti taktırayımmı taktırmayayımmı sorun çıkartırmı sonra ?
  20. evet lastik yeri değiştirerek sorun çözdük.. amma velakin desensel mi fizikselmi onu henüz kestirebilen yok
  21. 1- onun için 200 km yol gitmedim. balanscı arkadaşıma yaptırdım. (yazının sonunda açıklamayı okuyunuz) 2-lastik havaları doğru ama çekmeye devam ediyordu 3- klasik tutkunu olamazmıyım sizce 4- o kadar para harcadıysam kıyamıyor olabilirim belkide 5- o kadar sert sorular sorunca en sonuna bunu yazmasanız ben yazardım herhalde cem hocam işin latifesindeyim saygılar.. şaka bir tarafa dursun yaşadığım mahallede yollar bozuldu belediye yapacak diye bekliyoruz broadway bizim emektarımız onu kullanmaya alışığız uzun yola tabikide broadway ile gitmem.. devam edeyim konuya sola çekme sorununu çözdük nasıl ? mı ilk başta lastiklerin havalarını kontrol ettirdim inanırmısınız lastik basınçları 40 üzerindeydi ve her lastik farklı basınçtaydı . bayi bana bu aracı bu ayarlarla nasıl verdi hayret ettim..neyse 30-32 yaptırdım basınçları, ama sorun çözülmedi araba sola çekmeye devam etti. sonra balanscı arkadaşıma götürdüm balans ayarlarını bilgisayarlı ortamda yaptılar , test sürüşüne çıktık. malesef araç yine sola çekiyordu. en son ön tekerlerin yerlerini değiştirdik sağ tekeri sola, sol tekeri sağa taktık, test sürüşü başarılı... araçta sağa yada sola çekme denen bir şey yok artık not: nasıl olur ? yok canım sende teker yeri değiştirmeyle çözülürmü ? gibi düşüncelere ve muhabbetlere grmeyelim benim aracımın sorunu bu şekilde çözüldü herkese kolay gelsin arızasız keyifli sürüşler dilerim
  22. benim arabada da var hafif sola çekme.. lastiktenmi rotlardanmı hiç bakmadım 600 km oldu araba bayiiye söyledim gel bakalım dediler.. git gel 200 km yol valla gitmedim binmiyom arabaya.. broadway a biniyorum )))
  23. 140 lık lagunaya 5 tane bridgestone almıştım. serisini hatırlamıyorum osmaniye adana yolunda sağ şerit kamyonların teker iziyle biraz dere misali çukurdur. yağmurlu havalarda o yollarda 100 ile giderken gaza tam yüklendiğimde ibre 160-170 km/h hıza dayanıyordu. önce bi arıza olduğunu sandım. sonra farkına vardım araç su yüzeyinde kaykay yapıyor resmen pati yapıyordu ( bu olayı lagunayı abime kullandırıp bende sol şeritte baska arabayla pati yapan tekerleri izleyerek farkettim ) lastikçi 4 mevsimlik lastik abi diyordu su tahliye çok zayıftı sanırım
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.