Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Focus 3 Harekete Başlayınca Otomatik Kapı Kilitlenmesi

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Oldukça saçma yapmışlar bu sistemi.Bazı sürücüler otomatik kitleme istemesi oldukça doğal. Ben bile boş gezen birisi olmama rağmen ışıklarda yavaşladığımda araca birisi atlayacakmış gibi hissediyorum.Arka koltuğa laptop,çanta koyunca yürütecekler hissine kapılıyorum ve kitliyorum.Çocuklu sürücüler,çantasını yan koltuğa koyan bayan sürücüler oluyor.Tamam fabrikasyon olarak otomatik kitleme akfit olmasın ama şu kitleme tuşuna 10 saniye basılı tutunca o özellik aktif olsun. Zaten airbaglar patlayınca kapılar kitli ise otomatik olarak açılıyor.Güvenlik açısından ne gibi bir riski olabilir ki ? Güvenlik için riski olsaydı VOLVO koymazdı :D Araç ayarlarından ayarlanıyor otomatik kilit :D

• Yanıt 102
  • Görüntüleme 92,4k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Kesinlikle saçmalık. Araca biniyorum, yola çıkıyorum, kapıları içeriden üreticinin koyduğu düğmeye basıp kilitliyorum, kaza yapıyorum ve bilincimi kaybediyorum, ve sanırım kapılar kilitli olduğu için

• Yakup Ç. A.
    Yakup Ç. A.

Yavru elini uzat bas işte motoru ısıtmaya çalışırken işin ne  

• Çağlar Sertan KASIMOĞLU
    Çağlar Sertan KASIMOĞLU

Oldukça saçma yapmışlar bu sistemi.Bazı sürücüler otomatik kitleme istemesi oldukça doğal. Ben bile boş gezen birisi olmama rağmen ışıklarda yavaşladığımda araca birisi atlayacakmış gibi hissediyorum.

Posted Images

Yanıtlama zamanı:

Bu arada videodaki aracın buradakilerle sadece dışı ve direksiyonu aynı. Kapı kilit düğmeleri bile farklı. Üstelik 3 tane sürücü koltuk-ayna hafızası var. Ben burada bu aracın satılmadığını biliyorum. 

Yanıtlama zamanı:

Bir kere zaten korna çalacak diyorsa ondan sonuç alamazsınız. Çünkü bizim araçlarda alarm sistemi olmadığından kornanın araç kontrol sistemiyle bağlantısı yok diye düşünüyorum.

Korna ötüyormuş Ozanın denemelerinde.

Videodaki araç Kuga sanırsam ondandır :D

Yanıtlama zamanı:

Şimdi ararken şöyle bir sayfa buldum. Buradada aynı aşamaları anlatıyor ama ilk satıra dikkat edilirse önce alarmı kapatın diyor.

http://www.focusfanatics.com/howtos/autolock/

O korna ötmesi tercüme hatası. Orijinal metinde "chime" yani aracı kullanırken gelen uyarı sesinden bahsediyor. Korna (horn) olarak geçer ki benim verdiğim bağlantıda açıkça horn diye yazmış.

Yarın burada yazılanları da deneyeceğim.

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Şimdi ararken şöyle bir sayfa buldum. Buradada aynı aşamaları anlatıyor ama ilk satıra dikkat edilirse önce alarmı kapatın diyor.

http://www.focusfanatics.com/howtos/autolock/

öncelikle herhangi bir konuda başarılı olursanız paylaşımınızı bekleriz :)

Çağların dediği gibi, kullanım klavuzundada yazdığı üzere programming modea girdiğinde kısa bir korna çalıyor. sonrasında bir gelişme olmuyor. Alarmla ilgili uyarıyıda gördüm ancak alarm olmadığı için zaten es geçmek durumunda kaldım :)

Videodaki araç kuga değil, yine focusfanaticsin bir konusunda, konsoldaki kilitleme ve açma düğmesinden yapılıyor yazmışlar.

Zaten kullanım klavuzunda da tek düğme üzerinden anlatmış. Ya yok böyle bir sistem(ki o zaman programming mode neden açık) yada programming mode sonrasında farklı kombinasyon var. "Subsequent" kısmınımı yanlış anlıyorum acaba? Düğmeye 1snden kısa her basış sistemi açıksa kapatır kapalıysa açar olarak anlıyorum. Gerçi zaten aklıma gelen tüm kombinasyonları denedim.

Bu arada focusun lastik basınç uyarısı ayrıca bir sensörle değil ABS sensörü üzerinden çalışıyor benim okuduğum kadarıyla ancak nasıl aktive ederiz bilmiyorum.

Rusların ADS Advanced Diagnostics System diye programı varmış (http://ads.ipb.su/index.php?act=idx) google translate çeviremedi bakamadım neler yapılabiliyor ama bu tip şeyleri açıp kapatma imkanı var anladığım kadarıyla. Ayrıca orjinal adaptör ile çalışıyormuş(VCM oluyor sanırım).

Ozan Karsavuran tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:

Bu otomatik kilitlemeye niye bu kadar taktığınızı anlamakta zorluk çekiyorum.

Yola çıkarken kemeri taktıktan sonra el direksiyona dönerken bir de düğmeye dokunuversin işte, çok mu zor?

İçinizdeki "hacker" ruhuna hakim olun

Yanıtlama zamanı:

Cem hocama katılıyorum ancak şunu belirteyim allah rızası için şu çocuk kilidini neden koymamışlar yada koydular ise benim mi haberim yok . kapılardaki anahtarlı kilitlemeden başka seçeneği olan varmı ????

Yanıtlama zamanı:

Kapı kilitlemesinin olmaması benim için sorun teşkil etmiyor ancak; hani diyoruz ya bazen aman elinin altındaki düğme, kilitleyiver kapıları diye. Otomatik kilitten daha riskli bir sistem bu bence. Çünkü otomatik kilit kaza anında falan açılır, yani ona göre programlamışlardır diye tahmin ediyorum. Sonuçta çok zor bir durum değil ama manuel olarak kilitlediğimizde kaza anında açılmasına dair bir program olacağını sanmıyorum.

Kastamonu'da zaten sorun değil kapıların kilitlenmesi, kilitlenmemesi, bir keresinde arka sokaklardan birisinde şoför camını sonuna kadar açık unutmuşum, çok şükür hiç bir sorun olmadı. Trafikte kesinlikle bir sorun olmaz ama İstanbul gibi büyük bir şehirde yaşıyor olsam sanıyorum kapıların otomatik kilitlenmesini isterdim. Hem hırsızlığa karşı, hem de kaza anında açılma ihtimalinin daha yüksek olduğunu düşündüğüm için.

Yanıtlama zamanı:

@Ümit Vaysaloğlu,  Kaza anında otomatik açılma uzun süredir çoğu markada var diye biliyorum. Hatta varsa sunroof da otomatik açılır.

Elektrik kesilirse nasıl açılacak bir çok ağır kaza böyle oluyor zaten

Yanıtlama zamanı:

Airbag açıldığı anda kapı kilidide açılır. Saniyenin onda birinde aküye kadar gelen bir hasarda araçtan ceset çıkar zaten aga. Airbag ateşlenmez zaten elektrik kesilirse.

Çağlar Kasımoğlu tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:

satıp golf alın :D :D :D 

VW 15 km de sadece sürücü kapısının kilitlenmesi, tüm kapıların kilitlenmesi veya hiç bir kapının kilitlenmemesi kararını kullanıcıya bırakmış. 

Yanıtlama zamanı:

Ağır kazalarda belirtildiği gibi airbag ile beraber çalışıyordur diye tahmin ediyorum da kaza sonrası otomatik ambulans itfaiye gönderen sistemlerin olduğu bir devirde bir çözüm düşünmüşlerdir.

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.