Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Arif K

Üye
  • Toplam İleti

    17
  • Katılım

  • Son ziyaret

Arif K Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    Ankara
  • Arabam:
    Focus 1.5 TDCI Trend X PoShift
  • Meslek:
    İnşaat Mühendis
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

Son ziyaretçiler bloğu devre dışı ve diğer kullanıcılara gösterilmiyor.

Arif K's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

3

Toplam Beğeni

  1. Faturalar kasım ayına ait benim aracın 15.000 şirketteki diğer aracımızın 30.000 bakım faturası. 2 gün arayla. 0w-30 olan benim 4 gün önceki 30.000 bakım faturası.
  2. sordum, eski yağı boşaltınca makine ile temizliyorlarmış zorunlu değilmiş ama otosan tavsiye ediyormuş, eski yağ çamur gibi sanki de... bir daha yapmayın dedim. ayrıca daha vahim bir şey fark ettim, servisin bana kesinlikle 0w-30 yağ kullanmalısınız, yoksa garanti dışı kalabilir dediği aracıma bir önceki bakımda 5w30 yağ konulmuş. şirkette 2 araç var 2 gün arayla benimki 15.000 diğeri 30.000 bakımına girdi, ikisine de 5w-30 yağ kullanılmış. --1 dakika sonra eklendi--
  3. çıkmaz da ülkede adalet olmadığı için dava süreci ile uğraşmak zorunda kalmak istemiyorum, şirket aracı aslında şirket avukatı uğraşır da o süreci göze alamıyorum --2 dakika sonra eklendi-- Bakım kartında da 5w-30 yazısını gördükten sonra bu sabah servise gittim ve danışmana sordum, yok sadece balata dedi. Balatalar iyi gitmiş, asbest oranları düşürüldü eskisi kadar uzun gitmiyor dedi, courier'da 15.000'de değiştirdiğimiz oluyor dediler, fazla yağı verdiler.
  4. Arkadaşlar merhabalar, Dün Ankara'da bir yetkili serviste aracımın 30.000 km bakımını yaptırdım. Kafama takılan birkaç soru oldu. Bu aracın yağ kapasitesi yağ filtresi dahil 3,85 Litre, yağ filtresi hariç 3,45 Litre. Faturada 5 Litre yağ (400,00TL) yazmakta bu yağın geri kalanı nerede? Periyodik bakımda çıkan parçaları diğer firmalarda sağ koltuğun önüne bırakırlardı, Ford'da bırakılmadığını gördüm. Ayrıca her bakımda "detaylı motor temizliği ve koruma" olarak 147,00 TL yazılıyor bu nedir? Ön fren balatalarınız bitmiş dediler, ben çok az fren kullanan birisiyim 30.000 km'de ön fren balatası bittiğini ilk kez gördüm. Bu araçlar balata aşınınca uyarı vermiyor mu? Toplam çıkan rakam kdv dahil iskonto dahil 1720,00 TL, bir sonraki bakımda şanzıman yağı da varmış daha da pahalı diyorlar.
  5. 2018 Trend X aracımda açarken basılı tutunca açılmıyor, kapıları açtıktan sonra 2. kez basılı tutunca açmaya başlıyor Kapatırken tek sefer basılı tutunca hem kilitliyor hem camları kapatıyor.
  6. Herkese merhabalar. Bugün ankara kartaş'ta 2018 ford focus 1.5 tdci powershifti götürdük 30.000 bakıma, ön balatalalar mazot filtresi dahil filtreler ve yağ değişti 1500tl tuttu. 4 ford aracımız olduğundan kurumsal olarak servis bakım anlaşması yaptık.
  7. Özür dileyerek sorsam mca nedir? Kasa kodu mu?
  8. Çok teşekkürler sabah ilk iş bunu deneyeceğim
  9. Teşekkürler, en azından başlıktaki konunun videolu halini paylaşmış oldum, 3-5 sefer denedim ama olmadı ya da ben beceremedim. Araç 13.000 km'de ama filo çıkması olması sebebiyle bazı eksiklerim var, yakıt doldurma aparatı, yuvarlak seyyar küllük ve çakmak yok araçta, bunları temin etmeye çalışacağım.
  10. 2018 trend x 1.5 tdci powershift aracımın üretim tarihi 21.02.2018 ve stop&start yok. aynı motor&şanzıman&donanım kombinasyonuna sahip diğer aracımız 09.01.2018 üretimi onda stop&start var. güncel araçlarda stop&start kaldırılmış sanırım, ikinci el ilanlara baktığımda 2018'lerde genelde yok
  11. 2018 model 1.5 TDCi motorlu araçlarda otomatik stop&start artık sunulmuyor.
  12. Sabah -4 derece soğukta denemedim de şirkete gelince kapının önünde denedim, korna onay sesleri geldi ama çıkıp da denemedim oldu mu olmadı mı diye kapıların otomatik kilitlenmesi ile kaza anında açılması birbirinden bağımsız davranışlar, siz manuel kilitleyince kaza anında açılıyorsa, araç durup kontağı çekince veya sürücü kapısını açınca tüm kapılar açılıyorsa, otomatik kilitliyken de açılır zaten. ayrıca bunu deneme şansımı zaten yok. Bu arada bu araçta stop&start yok yerşnde kartlık var, 2018'lerde mi kaldırıldı? --1 dakika sonra eklendi-- Son satırda yazdığınızla ilgili üniversitede bir olay yaşadım, itü maslak kampüsü içerisinde türk telekom santralinde çalışan bir memur direksiyon başında kalp krizi geçirdi, park halindeki bir araca yavaşça çarpıp durdu ve kapıları kilitliydi. Kurtarılamadı malesef.
  13. 2018 çıkışlı trend x aracımda -2'de de sarı olarak yanmakta
  14. Babamın 2003 model megané aracında bile araç hareket edince kapılar otomatik olarak kilitleniyor. Ben Corolla'da 2 yıl boyunca alışamadım. Şahsi aracım Citroen C4'te otomatik kilitliyor, Punto Evo aracımda da otomatik kilitliyordu... Yani bunu tüm markalar yapıyor zaten. Şehir içinde aracın bagajı açılıp, arka kapısı açılıp hırsızlık yapılabiliyor, arkada bulunan çantamdaki leica marka lazer metre ve terazi cihazı şu anda 5000 lira. Bu özellik günümüzde clio'da da var. Düğmeye basmak zor değil lakin kimse basmıyor. O zaman otomatik vites araç da almayalım. Şirketteki ticari Partner Van, Jumper Kamyonet gibi baz donanım araçlarda da mevcut.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.