Yanıtlama zamanı: Temmuz 28, 201313 yıl comment_176488 Avantajları ve dezavantajları nelerdir ? Yaz yada kış mevsimine özgü açık yada kapalı kullanımı söz konusu olabilir mi? Kışın karlı buzlu yollar için daima açık mı olmalı? Yaz mevsiminde yağmur vb durumlar olmadığında kapalımı olmalı? Not: İdeal olanı her zaman açık olması farkındayım fakat kapatmanın ne avantajları olabilir? Yada TCS kapalı kullanan arkadaşlar varmı? Varsa neden, yoksa neden ? Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 28, 201313 yıl comment_176491 çok bir bilgim yok ama mantıken, özellikle karlı-buzlu yolda açık olmalı ki kalkarken araç patiye düşerse bu engellensin ve doğru-güvenli kalkış yapılabilsin. kış lastiğim 4. senede buzlu düz yolda bile zor kalkmıştı eski aracımda, tcs olsa idi kalkıp giderdik. tcs var kış lastiği olmasada olur mantığı ise güdülmemeli. Temmuz 28, 201313 yıl Mehmet Demir tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 28, 201313 yıl comment_176493 yolda kalın bir kar tabakası varsa, lastiğin bunu kazıyıp asfalta ulaşmasını sağlamak için kapatılabilir. bunuda önce açıkken deneyip olmazsa kapatmak daha mantıklı. Benim bildiğim başka bir avantajı yok, zaten kontak kapanıp tekrar açıldığında otomatik tekrar devreye giriyor diye hatırlıyorum. Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 28, 201313 yıl comment_176494 Karlı,buzlu zeminde kapalı olmalı bence. Araba patiye düştüğünde güç kesildiği için stop edebilir. Tcs kapalı konumda yavaş yavaş ilerlenmelı diyorum. Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 29, 201313 yıl comment_176495 Traction Control System Yani Patinaj Önleme Sistemi mantıken kapatılması gerektiğinde kapatılmalı. Buyrun bazı başlıklar, forumda arama yaparak geçmiş bilgilerden yararlanmak mümkündür. http://www.focusclubtr.com/topic/4-yeni-ford-focus-2011-2012-ford-focus-genel-ba%C5%9Fl%C4%B1k/page-114?hl=tcs#entry41724 Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 29, 201313 yıl comment_176504 Yakubun da belirttiği gibi bu konu geçmişte çok tartışıldı. TCS iyi bir şeydir, kapatmaya gerek yoktur. Kapatılmasının sonuç verebileceği çok nadir durum ise dik yokuşta ıslak veya karlı zeminde aracın kalkmaya çalışırken stop edinceye kadar TCS'nin kontrolu zorlaması olabilir. Lastik patinaj yapmasın diye uygulanan frenleme traksiyon bir türlü sağlanamayınca sonunda motoru stop ettirecek aşamaya gelebilir nadir de olsa. Bu duruma düşerseniz, ve ancak bu duruma düşerseniz TCS kapatılarak denenebilir, aşırı patinaj ıslak zemini ısı ile kurutabilir veya karı eriterek tutunabileceği bir zemin bulabilir, kesin değil ama olası... Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 29, 201313 yıl comment_176506 Bence en çok işe yaradığı yer: düşük veya yüksek hızda sert girilen virajlarda zemin tozlu ya da kaygansa TCS'nin devreye girip önden pati sebebiyle olan kaymayı engelleme süresi, ortalama bir sürücünün pati çektiğini anlayıp ayağını gazdan çekme süresinden daha iyi olabilir. Kabak lastiklerle yerli yersiz patinaja düşüp durmanızı da engelliyor Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 29, 201313 yıl comment_176515 beni kontrol edip yavaşlatır diye arabayı her kullandığımda üşenmeyip tcs'yi kapatıyorum. bu şekilde alt viteslerde daha canlı gibi geliyor. bunun dışında normal kullanımda pek fark hissetmiyorum. ama tcs kapalı iken 2. viteste gaza asılınca (özellikle düzgün olmayan yollarda) araba kontolü kaybedecek gibi oluyor. patronumun audi a6 2,0 tdi arabası bir keresinde dik bir rampayı çıkamamıştı. patinaj atıp duruyordu. aynı rampayı tcs kapalı çıkabilmiştim. patinaj atma gibi bir sıkıntı pek yaşamadım yani. Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 29, 201313 yıl comment_176517 Bizim a6 2.0 tdi da bebek yokuşunda iyice sıvamıştı neyse çıktı sonra Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 29, 201313 yıl comment_176520 Drag yaparken kapatılmalı onun dışında açık kalması faydalıdır Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 29, 201313 yıl comment_176562 Style pakette de kapatma esp yada tcs kapatabiliyormuyuz. Eger kapatilabiliyorsa nereden :-) tit menusune gore style menusunde hiic birsey yok diyebiliriz Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 29, 201313 yıl comment_176564 Style pakette de kapatma esp yada tcs kapatabiliyormuyuz. Eger kapatilabiliyorsa nereden :-) tit menusune gore style menusunde hiic birsey yok diyebiliriz Çekiş Kontrol Sistemi diye yazar. Arabanda varsa var menüde Sürücü Asistanları bölümünde Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 29, 201313 yıl comment_176568 Çekiş Kontrol Sistemi diye yazar. Arabanda varsa var menüde Sürücü Asistanları bölümünde Oo şimdi olmama ihtimalide mi var bu daha kötü çünkü ben menüde öyle birşey hiç hatırlamıyorum Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 29, 201313 yıl comment_176570 Oo şimdi olmama ihtimalide mi var bu daha kötü çünkü ben menüde öyle birşey hiç hatırlamıyorum 2013 model style da var Yol bilgisayarı menüsünde geri gitmeyi unuttun sanırım sen Buyrunuz Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 29, 201313 yıl comment_176574 Zaten kar buz üstünde sık sık devreye girdiği için esp arıza görmüş gibi kapatıyor kendisini tcs ile birlikte. Göstergede de devamlı esp ve tcs ikazları yanıyor sarı renkli. Buzda karda esp epey işe yarıyor. Ben çok faydasını gördüm ama olumsuz sonuçlarda yaratabilir kümi durumlarda. Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın