Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Tcs Açık Yada Kapalı Kullanmanın...

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Avantajları ve dezavantajları nelerdir ?

Yaz yada kış mevsimine özgü açık yada kapalı kullanımı söz konusu olabilir mi?  

Kışın karlı buzlu yollar için daima açık mı olmalı?  

Yaz mevsiminde yağmur vb durumlar olmadığında kapalımı olmalı?

Not: İdeal olanı her zaman açık olması farkındayım fakat kapatmanın ne avantajları olabilir? Yada TCS kapalı kullanan arkadaşlar varmı? Varsa neden, yoksa neden ?

• Yanıt 63
  • Görüntüleme 30,9k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• ESP aslında limitleri artırır ama aynı zamanda bizi de yavaşlatır. Teorisini bir tekrarlar isek; temel olarak iki aşamalı bir sistemdir. İlk müdahale hız azaltmadır. Bunu gaz kesme emri göndererek yap

• TCS basitçe patinajı önler. Ancak, bu özellikle dik yokuşlarda, karda, çamurda kalkış sorunlarına neden olabiliyor. Bu nedenle bazı durumlarda kapatmak faydalı. TCS'yi kapatınca ekranda ışık yanması l

• pardon millet bu da yanlış alarm... bu akşam yağmurda dik rampada denedim. tcs çalışıyor da ışığı da yanıyor 

Posted Images

Yanıtlama zamanı:

çok bir bilgim yok ama mantıken, özellikle karlı-buzlu yolda açık olmalı ki kalkarken araç patiye düşerse bu engellensin ve doğru-güvenli kalkış yapılabilsin.

kış lastiğim 4. senede buzlu düz yolda bile zor kalkmıştı eski aracımda, tcs olsa idi kalkıp giderdik. tcs var kış lastiği olmasada olur mantığı ise güdülmemeli.

Mehmet Demir tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:

yolda kalın bir kar tabakası varsa, lastiğin bunu kazıyıp asfalta ulaşmasını sağlamak için kapatılabilir. bunuda önce açıkken deneyip olmazsa kapatmak daha mantıklı. Benim bildiğim başka bir avantajı yok, zaten kontak kapanıp tekrar açıldığında otomatik tekrar devreye giriyor diye hatırlıyorum.

Yanıtlama zamanı:

Karlı,buzlu zeminde kapalı olmalı bence. Araba patiye düştüğünde güç kesildiği için stop edebilir. Tcs kapalı konumda yavaş yavaş ilerlenmelı diyorum.

Yanıtlama zamanı:

Traction Control System Yani Patinaj Önleme Sistemi mantıken kapatılması gerektiğinde kapatılmalı.

Buyrun bazı başlıklar, forumda arama yaparak geçmiş bilgilerden yararlanmak mümkündür.

http://www.focusclubtr.com/topic/4-yeni-ford-focus-2011-2012-ford-focus-genel-ba%C5%9Fl%C4%B1k/page-114?hl=tcs#entry41724

Yanıtlama zamanı:

Yakubun da belirttiği gibi bu konu geçmişte çok tartışıldı.

TCS iyi bir şeydir, kapatmaya gerek yoktur.

Kapatılmasının sonuç verebileceği çok nadir durum ise dik yokuşta ıslak veya karlı zeminde aracın kalkmaya çalışırken stop edinceye kadar TCS'nin kontrolu zorlaması olabilir. Lastik patinaj yapmasın diye uygulanan frenleme traksiyon bir türlü sağlanamayınca sonunda motoru stop ettirecek aşamaya gelebilir nadir de olsa.

Bu duruma düşerseniz, ve ancak bu duruma düşerseniz TCS kapatılarak denenebilir, aşırı patinaj ıslak zemini ısı ile kurutabilir veya karı eriterek tutunabileceği bir zemin bulabilir, kesin değil ama olası...

Yanıtlama zamanı:

Bence en çok işe yaradığı yer: düşük veya yüksek hızda sert girilen virajlarda zemin tozlu ya da kaygansa TCS'nin devreye girip önden pati sebebiyle olan kaymayı engelleme süresi, ortalama bir sürücünün pati çektiğini anlayıp ayağını gazdan çekme süresinden daha iyi olabilir.

Kabak lastiklerle yerli yersiz patinaja düşüp durmanızı da engelliyor :) 

Yanıtlama zamanı:

beni kontrol edip yavaşlatır diye arabayı her kullandığımda üşenmeyip tcs'yi kapatıyorum. bu şekilde alt viteslerde daha canlı gibi geliyor. bunun dışında normal kullanımda pek fark hissetmiyorum.

ama tcs kapalı iken 2. viteste gaza asılınca (özellikle düzgün olmayan yollarda) araba kontolü kaybedecek gibi oluyor.

patronumun audi a6 2,0 tdi arabası bir keresinde dik bir rampayı çıkamamıştı. patinaj atıp duruyordu. aynı rampayı tcs kapalı çıkabilmiştim. patinaj atma gibi bir sıkıntı pek yaşamadım yani.

Yanıtlama zamanı:

Style pakette de kapatma esp yada tcs kapatabiliyormuyuz. Eger kapatilabiliyorsa nereden :-) tit menusune gore style menusunde hiic birsey yok diyebiliriz

Yanıtlama zamanı:

Style pakette de kapatma esp yada tcs kapatabiliyormuyuz. Eger kapatilabiliyorsa nereden :-) tit menusune gore style menusunde hiic birsey yok diyebiliriz

Çekiş Kontrol Sistemi diye yazar. Arabanda varsa var menüde :) 

Sürücü Asistanları bölümünde

Yanıtlama zamanı:

Çekiş Kontrol Sistemi diye yazar. Arabanda varsa var menüde :)

Sürücü Asistanları bölümünde

Oo şimdi olmama ihtimalide mi var  bu daha kötü çünkü ben menüde öyle birşey hiç hatırlamıyorum :(

Yanıtlama zamanı:

Oo şimdi olmama ihtimalide mi var  bu daha kötü çünkü ben menüde öyle birşey hiç hatırlamıyorum :(

2013 model style da var :yeah: Yol bilgisayarı menüsünde geri gitmeyi unuttun sanırım sen :)

Buyrunuz   :kıhkıh:

post-1-0-16571500-1375093229.png

Yanıtlama zamanı:

Zaten kar buz üstünde sık sık devreye girdiği için esp arıza görmüş gibi kapatıyor kendisini tcs ile birlikte. Göstergede de devamlı esp ve tcs ikazları yanıyor sarı renkli. Buzda karda esp epey işe yarıyor. Ben çok faydasını gördüm ama olumsuz sonuçlarda yaratabilir kümi durumlarda.

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.