Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

1 Lt Ecoboost Motor Arıza

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

arkadaşlar arac değişimi taleb ettim.otosan değerlendime yapıp salı günü bilgilendireleceğimi söylediler.arac serviste duruyor.değişim olmazsa aracı geri almayı düşünmüyorum.bakalım hayırlısı

• Yanıt 36
  • Görüntüleme 14,4k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Yakup Ç. A.
    Yakup Ç. A.

Öyle öyle tecrübe Yukarda zaten bilgiler mevcut.

• S.Velid Demir
    S.Velid Demir

Geçmiş olsun. Yokuş çıkmıyor diye hemen turbo diye yorumlamak için daha erken. Bunun bir sürü sebebi olabilir. Sorun Sadece motorda da olmayabilir. Motoru etkileyen bir sürü etken var. Servise güvenm

• Ümit Vaysaloğlu
    Ümit Vaysaloğlu

Turbonun hortumunun cikmis olmasi problem. Fakat turbo sikayeti ile gelen bir aracin arizasinin turbo borusu oldugunu 3 gunde anlamak daha buyuk problem. Servisi kutlamak gerekir. Sorununuzun coz

Yanıtlama zamanı:

arkadaşlar arac değişimi taleb ettim.otosan değerlendime yapıp salı günü bilgilendireleceğimi söylediler.arac serviste duruyor.değişim olmazsa aracı geri almayı düşünmüyorum.bakalım hayırlısı

yasal olarak böyle bir hakkınız yok, tabi belirli bir sürede servis arızayı gideremezse.

Yanıtlama zamanı:

motor arıza lambası yanıyorda sorunu çözemiyorlarsa turbo nun kesildiği de aşikarsa, ya turbo, motor yada araç değişir.

arkadaş ilk aldığında sorun yokta şimdi varsa anlıyordur sanırım turbonun çalışıp çalışmadığını..

ss la motor dururken klima çalışır, akü şarj seviyesi düşerse motor tekrar devreye alınıyor

1.0 motorla araç dolu ve klima açık tırmanırken illaki sıkıntı oluyor, yüksek devirde kullanmalısınız.

Start&stop 30 derecenin üstünde çalışmaz diye birşey söz konusu değildir. Fakat motor arıza lambası yaktığından dolayı devre dışı bırakır.

birçok markada bu yok ama focus 3 lerde var

bu sıralar ss sadece akşamları hava serinleyince çalışıyor.

ziog.jpg

Mehmet Demir tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:

Geçmiş olsun,talihsizlik olmuş hakikaten.Umarım en kısa sürede sorunu çözerler.

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

arkadaşlar av.la görüştüm.verdiği bilgiler beni rahatlattı.servisten aracı alıp kullanmamı söyledi.tabi arıza tutansğı ile birlikte.servis tutanak vermeye pek yanaşmadı ama zor bela aldm.turbonun hortumu çıkmış 3 günde çözdüler.100km kadar test ettim bi sorun çıkmadı ama ss hala çalışmıyor.umarım yeniden arıza tekrarlamaz.tüketici yasası ve emsal kararları inceledim oldukça iyi..yorumlarınız için tşk.iyi akşamlr

Yanıtlama zamanı:

Turbo hep devrede zaten rampalarda turbo devreden çıkıyor diye bişey olamaz olmamalıydı. 

Sorunun çözüldüğünü sevindim 

Forever 1.0 ecoboost :D

Yanıtlama zamanı:

sonunda çözülmüş geçmiş olsun  :nazar: keyifle binin artık.. Start&Stop sistemi de mutlaka arkadaşların dediği gibidir... 

Yanıtlama zamanı:

1.0 EB almış ve eline ulaşmasını bekleyen biri olarak sorununuzun çözülmesine sevindim :)  

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

ben sevdim beklentime cvp verdi bide arıza olmasaydı tadından yenmezdi..hayırlı olsun

Yanıtlama zamanı:

arkadaşlar av.la görüştüm.verdiği bilgiler beni rahatlattı.servisten aracı alıp kullanmamı söyledi.tabi arıza tutansğı ile birlikte.servis tutanak vermeye pek yanaşmadı ama zor bela aldm.turbonun hortumu çıkmış 3 günde çözdüler.100km kadar test ettim bi sorun çıkmadı ama ss hala çalışmıyor.umarım yeniden arıza tekrarlamaz.tüketici yasası ve emsal kararları inceledim oldukça iyi..yorumlarınız için tşk.iyi akşamlr

Turbonun hortumunun cikmis olmasi problem. Fakat turbo sikayeti ile gelen bir aracin arizasinin turbo borusu oldugunu 3 gunde anlamak daha buyuk problem. Servisi kutlamak gerekir.

Sorununuzun cozuldugune sevindim. Ben forumda 1.0 i en cok sevenlerden birisiyim. Inanilmaz seviyorum. Ilerde otomatik vitesle kombine edilirse ve imkanlar dahilinde kesinlikle almak isterim. Umarim karsilasacaginiz tek sorun bu olur ve keyifle binersiniz.

Yanıtlama zamanı:

bu turbo hortumunun çıkmasıda basit bir olay zaten öyle büytülecek bir arıza değil ,aynı olay benim kuzenin de başına gelmişti araç kangoo idi yalnız. Aracı biraz sıkıştırmış ondan sonra aracın turbo hortumu çıkmış ,bunu da tamirden anlayan diğer kuzen hemen fark etmişti ve hemen sorunu çözmüştü.Servisin bu sorunu hemen bulamaması düşündürücü! Sttart -stop olayına gelecek olursak : Start-stop zaten her durumda çalışmıyor özelikle çok sıcak ve soğuk havalarda devreye girmiyor bazen de normal durumlarda bile devreye girmiyor ,sanırım motorun sıcaklık-soğukluk vb. durumlarına göre devreye giriyor .Aracınızın start-stop unda bir sorun olduğunu düşünmüyorum ben .

çağlar çetinkaya tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:

Menderes Bey sorunun basitçe hallolmasına sevindim. Ben de arkadaşlara katılmadan edemedim, bir çıkık hortum için üç gün bekleten servis ya aşırı yoğun, ya da aşırı deneyimsiz diye düşünülmeli, iki halde de ileriki ziyaretler için bir daha düşünülmeli.

Start stopa gelince: Bu konu ile ilgili bir başlık daha var, orada yazmıştım, buraya da kopyalıyorum.

1. Akü voltajı düşünce ya da akü başı gevşemişse çalışmıyor

2. Klima devrede ise ve iç-dış ısı farkı fazla ise çalışmıyor (8 dereceden az olmalıydı sanırsa)

3. 0 derece altında ve 30 derece üstünde çalışmıyor

4. Motor soğuksa veya aşırı ısınmışsa çalışmıyor

5. Sistemi kontrol eden sensörlerden veri akışı kesilirse çalışmıyor, debriyaj fren bağlantıları bu grupta, mesela klima bağlantısı olan kablo soketinden ayrıldığında çalışmıyor

6. Arabayı yıkattığımda bir süre çalışmıyor, bazen bir gün kadar

7. Ve en önemlisi canı istemediği zaman çalışmıyor

1 ile başlayın araştırmaya...

Bir de turbo devre dışı kalma tabiri yanlış yorumlanmış, gücü yetmiyor olarak anlaşılmalıydı.

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.