Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Manüel Şanzımanı Yarı Otomatik Kullanmak

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

baskı _balata ile şanzumanı bir teraziye koyun ; hangidi daha ağar basarsa onu koruyacak eylemlerde bulunun  :kıhkıh:

• Yanıt 61
  • Görüntüleme 11,2k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Servis taksitlerinde umarım böyle çabuk geçer....)

• Engin Uzunoğlu
    Engin Uzunoğlu

Boşa kolay alınıyor, 2den 3e uygun hız ve devirde geçti. 1 ve 2 ye takmaya çalışmak daha zor sanırım baktım zorlanıyor cartlamadan bıraktım. Vites geçirmede önemli olan uygun hız ve devir ama deneme/y

• Cem Boneval
    Cem Boneval

Sizin yüzünüzden iki gündür takılıyor mu diye deneyeyim derken hepten debriyajsız kullanmaya başladım iyi mi...

Yanıtlama zamanı:

Başlık gizemli ve iddialı oldu, ama çoğu deneyimli sürücünün bildiğini gençlere hatırlatayım istedim.

Manüel şanzımanlı araçlarda bazı durumlarda debriyajı kullanmadan vites değiştirmek mümkün.

Birinci ve geri vitesi kapsam dışı bırakmak koşulu ile tüm diğer viteslerde ayağınızı gazdan çektiğiniz anda vitesi kolaylıkla boşa atabilirsiniz debriyaja basmadan (bu birinci viteste de mümkün).

Eğer süratiniz devreye sokmayı düşündüğünüz viteste motor yaklaşık 2000 dd veya altında olacaksa vites koluna takılacak vites yönünde hafif basınç uygularsanız kısa bir süre sonra kendiliğinden vitese geçtiğini fark edeceksiniz. Daha yüksek devirlerde ise motoru beklenen devire kadar yükseltip ayağınızı gazdan çektiğiniz anda gene rahatlıkla geçtiğini fark edeceksiniz.

Bazı vitesler biraz daha zor geçebiliyor, bende 3 biraz nazlı mesela, ama alışınca hızlı değişimleri bir kenara bırakmak koşulu ile akan trafikte daha az debriyaj kullanırım.

En azından vitesi boşa atacakken hiç basmıyorum debriyaja.

Önemli not: Uygun teknik kullanılmadığında şanzımana zarar verebilirsiniz ve denemesi tamamen kullanıcının sorumluluğundadır, oluşacak hasarlar beni ilgilendirmez!

debriyajı niye yapmış o zaman adamlar ? ben bazen debriyaja tam basmadığımda bile ses geliyor arabadan...aracına zarar vermek istyenler debriyajsız kullansınlar aracını :)

Yanıtlama zamanı:

Daha önce bende çokkez duymuştum  bu tekniği ama hiç uygulamayı düşünmedim,yemez zaten :)

Yanıtlama zamanı:

ben bazen debriyaja tam basmadığımda bile ses geliyor arabadan

bilen , aracı iyi dinleyen yapabilir ; usta kişiler ...  

Yanıtlama zamanı:

Şöyle söyleyelim çok parası olan yada aracı çabuk satmayı düşünenler için....Ama benim içim elvermez doğrusu...

Yanıtlama zamanı:

bir de otom vitesi olup da manuel kullanma fantazisi olanlar var :)

çift kavrama olmak şartı ile otom vitese 4-5.000 fazla para vermeyi tercih ederim,

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Doğru yapılırsa hiç direnç görmeden vitesler geçiyor, zorlamak kesinlikle yanlış.

Her arabamda bu yöntemi uygun olduğu zamanlarda kullandım, salt boşa atacağım zaman asla debriyaja basmam. Hiç şanzıman sorunu yaşamadım...

ites geçirmede de rahat akıyorsa trafik, acelem yoksa ve üşengeçliğim üstümdeyse debriyajsız geçirmeyi tercih edebilirim.

Beni örnek almayın, böyle kullanın demiyorum.

Sadece yapılabilirliğine işaret ettim.

Yanıtlama zamanı:

@Cem Boneval,

Akşam Europa ile denedim. Boşa çok kolay bir şekilde geçiyor zaten de, büyültme ya da küçültme yapamadım. Unutmuş muyum ben bunu yaa. Zorlayınca da cartt diye ses geldi. :D 

Nasıl yapıyorduk ? :D :D :D 

Yanıtlama zamanı:

Ağır nakliyat araçlarında şoförler genellikle böyle kullanır.Milyonlarca km yol yaparlar sıkıntıda çıkarmaz.Önemli olan motor ile tekerlek arasında kalan şanzımanda yük olmaması.

Bende sıkça böyle kullanırım.Hatta arkadaşlara anlatmak için 5.vitese kadar debriyaja basmadan çıktım :) Heleki boşa atarken çok kolaylık oluyor.Cruise control açık ise bir süre gaz vermeye devam ediyor :)

Yanıtlama zamanı:

Dolmuş şoförlerinin vazgeçilmezlerindendir aynı zamanda :) :) debriyaja basmadan boşa atmak.. :)

O. Fatih Yurter tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:

Hızlı ve sert bir şekilde değilde seri ama yumuşak bir zorlamayla yaptığınızda çok rahat vites geçişleri oluyor. Bunu motorsiklette bile yaptım. Ama dikkat edin bağımlılık yapabilir ona göre.

Yanıtlama zamanı:

bilen , aracı iyi dinleyen yapabilir ; usta kişiler ...  

sen ustaysan madem aracini debriyajsiz kullan .ben arabama zarar verecek kadar usta değilim.

Yanıtlama zamanı:

sen ustaysan madem aracini debriyajsiz kullan

yok kendim için yazmadım , konuyu açan cem abi için demiştim , bende debriyajsız kullanmam arabayı ...

o işi motorda yapıyordum ; bazen bilerek bazen bilmeyerek ;  motor ile gazlarken el bacak kordinasyonunu bazen karıştırır debriyaj yapmadan vites değiştirir , veya bilerek yapardım ...  

kendine güvenen yapabilir ...  tamamen saçma bir olay değil onu demek istedim ... 

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.