Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Focus 3 Alıp Pişman Olanlar


semih yılmaz

Soru

Focus 3 alarak iyi bir seçim yaptığımı düşünerek sürekli kendimi kandırdığımı farkettim. Bence verdiğim paraya değecek bir araba değil.Sebeplerine gelince; 

-Nerdeyse 60000 tl verdiğim full donanımlı arabada park sensörü yok sonradan taktırdım.

-Bu boyutta bir araba için bagajı çok küçük, arkadaşlar gördüğünde dalga geçtiler bu ne böyle polo kadar bagaj diye

-Pek çok ek yerinde hata var tam temas etmiyor

-Şöför kapısının kapı fitili aldığımda atmıştı, değiştirdiler sonra yine attı

-Daha 1 yaşını doldurmamış arabanın direksiyonundaki çakma krom görünümlü kaplama soyuldu kabardı

-Geçenlerde sağ ön çamurluğu vurmuştum amortisor vs aksamı değiştirdiler. Sonra ses yaptığı için gittim amortisor kulesi mi arızalıymış onu da değiştirdiler.Şimdi yine ses yapıyor bilmem bu sefer neyi değiştirirler.Yani anlayacağınız serviste de iş yok

-Sıfır araba aldım arıza çıkarmasın diye en az 10 kere servise gittim böyle bi rezalet var mı 

-2 arkadaşıma da focus aldırmıştım şimdi hem kendim hem de onlar için pişmanım.Keşke golf alsaydım ya da insignia 1.4 alıyordum sonradan vazgeçtim onu alsaydım.

Bıktım servise gidip gelmekten 99 model polom vardı servise bile uğramazdım. Arabamı satışa çıkarıyorum sizce ne kadar eder

 

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Önerilen Mesajlar

  • 0

yeni focus dünyada en çok satılan binek otomobil grubunda şu anda 2.  inşallah şaşırırsınız..

1. corolla.. malum toyota grubu arap yarımadasının her zaman 1. sidir, usa yı da ele geçirdim mi 1.liği kimseye kaptırmazsınız..

 

neden pahalı anlaşılıyor bence. style ın buraya girişi 29.000 küsür tl..%40 ötv ve 18 kdv yi ekleyin fiyat ortada

 

bagajına baktım girişi 2 karış gelmiyor dedim buna valizi nasıl koyacağım. çok eğilmem lazım, bel fıtığı ameliyatlısıyım..

broşüre baktım 421 litre neyse dedim 390 litrelik eski arabam herşeyi aldı 5.5 yıl bunada sığar dedim. işçilik ise çok iyi..

focus almasaydım 47.000 tl ye jetta alacaktım. 500 lt bagajı var. işçilikte oldukça iyi. 1.2 tsi den behsediyorum, dizeli 60 000 tl.

işte size fiyat.(style a muadil comfortline dan bahsediyorum) 10 küsür binlirayı dizele binmek için verir misiniz bilmem.

 

şans faktörü önemli ama bu kadar para verilince şansın sizden yana olmasını bekliyorsunuz haliyle. yıllarca sorunsuz binmek istiyorsunuz.

bunda da haklıyız bence..

 

i30 un 41.500 olmasına şaşırmış bir arkadaş. hiç hyundai ye binmemişsiniz anlaşılan hatta plazasına gidip oturmamışsınızdır bile bir çoğunuz.

herkes markaya ön yargılı. 1200 kg lık bir araç, yeni golf te öyle. çarpışmada 5 yıldızı var.. en baz donanımı bu fiyat ve style paketteki diyebilirim herşey var. eksiği otomatik park(dolusunda var ve zaten 2 donanım geliyor) fazlası silecek altında buz çözücü. diğer donanımları aynı gibi..hb alacak olsaydım i30 a yönelecektim. 378 lt bagajı bu sınıfta yok sanırım.. 2012 nin en iyi arabası yarışmasında finale kaldı..6 yıldır araçlar, almanya

ya taşınan arge merkezinde, alman ve koreli mühendislerce geliştiriliyor. i30 un bu 2. kasası ve 1 miyon adedi geçti 2 kasanın satışı..

 

focus ingilterede 15000 pound.öğretmen maaşı 2500 :)   :(   gülsek mi ağlasak mı? 

sadece kdv eklense style 35000 civarına gelirdi ki süper olurdu.. ve öğretmen maaşının 14-15 katı olurdu burada.

maaşımızın 20 katını veriyorsak indirim hayal olur..

2008-09-10 malum otomobiller için parlak yıllardı, 2011 de yeni modellerini çıkaran herkes 10 bin üzerine koydu ve bugünkü duruma geldik..

2. eller değer kaybetmedi ama alacağımız arabalar 10 bin pahalaşınca bu oranda değer kaybetmiş oldu..

 

bence aracınıza hiç yoksa 3-5 yıl binin..yeni focus yeni jetta yeni elantra vb piyasaya çıkar. bugün paketli olan avantajlar standart olmaya başlar.

yerine ne alacasınız birde o var. ben olsam jetta dan başkasını almam o da 2 ay sıra veriyorlar. 1.6 eb inip 1.2 tsi sizi tatmin eder mi bilemem.

ve fiyat garantisi yok. linea ise tipinin arabası değil. dıştan fena değil gibi dursada iç ferahlığı, arka koltukların tavan yüksekliği berbat.

sırf bagaj için alınacak araba değil. boyu c eni b sınıfı bir araç.

 

hayırlısı olsun diyelim

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Siz jetta test ettiniz mi ? Büyük konuşmuyim ama listemin en sonundaki bir araba, golf'ü her türlü alırım bunun tam zıttı jetta'yı asla öyle kötü bir araba. Benim kriterlerime hiç uymuyor garibim.. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

  Bende memnun olanlardanım...Aslında hem eşimde hem kendimde focus var.Biz araç alırken önceliğimizi beğenimize ve servis ağına verdik...Fiyata gelirsek onu da zaten bilerek aldık....Düşüncem araç alırken beklentilerin ne kadar karşılandığını iyi tahlil etmektir,sonuş sıkıntılı olabilir...Tabii hep yazılıp söylendiği gibi mekanik kısmı biraz şans işi, insanlar sıkıntı yaşadıklarında tabi kızar ve soğurlar o vakit elden çıkartmakta fayda var kanaatindeyim...Geçmiş olsun...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Len olm aynı şeyi ben söylüyorum herkes kıl oluyor,sen söyleyince beğeni tufanı kopuyor.Kıskandım :)

 

Ne farkeder.

60 bine C sınıfı olmaz diyorum ben.Burdan yola çıkarak arabaların bizim paraya göre pahalı olduğu sonucunu çıkarmalısınız bu sözden.

2010 da bu arabayı 35000 e aldım ve titanum donanımdı.Ne değişti de aynı araç 55-60 aralığına geldi.

Bir de bişey sorayım ayıp olmazsa bu dizelin bokunda boncuk mu var?Maliyet aynı .Benzinli dizel oto farkı bizimkilerin geçirmecesi.

Cidden çok az vermişsiniz :)

 

Sonuç: Güle güle binin .Ama binin .En sinir olduğum bi ton parayı bağlayıp bu arabalara  km yapmasın diye otoparkta yatıran arkadaşlar.

Kazasız belesız nice yıllar,yollar dilerim ..

64 bin oluyor yahu paketleri ekleyince bu meret :P

şimdi piyasaya baakarsanız bence alınacak c segmenti arabalardan hem fiyatı hem konforu hemde lüks bakımından focus derim. siz f2 yi 35000 almıssınız zaten kimse f2 ile f3 karşılaştıramaz araba iç donanım olarak çag atladı. golf deseniz en full diye alıyosunuz. içinde dokunmatik ekranı çıkmıyor ona para istiyor  yani ot........ istiyor.megane deseniz zaten ortada. f3 fiyatı olarakata çok phalı degil 42.000 tlden başlıyor benzinli boşu

Yakup Çağatay tarafından düzenlendi
lütfen kelimelere dikkat edelim.
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Korelasyonun hatali.

1- Enflasyon dedigin sey senin paranin degerinin erimesi.. Eger 3 yilda %20 yi normal goruyorsan o 10 bin lirayida goreceksin.

2- Eger karsilastirma yapacaksan sadece enflasyona degil,

- emtia fiyatlarini karsilastiracaksin, demir-celik fiyatlari nerelerde bi bak bakalim

- enerji maliyetlerini arastiracaksin,

- Yeni modelin gelistirme surecinde harcanan meblagi inceleyeceksin,

- Donanim farkliliklarini karsilastiracaksin, (ESP opsun seni)

- finansal maliyetlere bakacaksin. O fabrika 2009 da ne kadar fazi oduyormus ve kredi bulma sikintisi ne haldeymis simdi ne halde gibi..

Eger bunlarin hepsini alt alta koyarsan borclu cikarsin haberin olsun.

İyi de wv yeni golfe hiç mi arge yapmadı?

Bu saydığın artan maliyetler onlara uğramadı mıki yeni golfü eski ile aynı fiyata hatta daha ucuza denilebilir (tsi si atmosferikle aynı fiyata) satabiliyor ^_^ 

Valla şu yazılan çok doğru  :fiyatları talep belirliyor.

Focusclub değil zenginler kulübü olmalıydı buranın adı :)

Fuat Önal tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

En iyisi satıp kurtulmak

 

bol şans , 1.6 ecoboost'un 2. eli hiç yok ...    bir bayiye takasa giderseniz de 35 000 verelim derlersede sankın şaşırmayın ...  

 

gerçi bu durumu focus 1.6 ecoboost'a mal etmemek gerekiyor , öyle kampanyalar yapıyorlarki , 0 km araba almayanları dövüyorlar ...  2.el türkiyede tamamen bitti , o yüzden satmaya çalışıpta

 

moralinizi daha da düşürmeyin ,  1.6 ecoboost keyifli bir araç , bende 1 seneyi aşkın birsüredir biniyorum , 10 000 km nin üzerinde kullandım , maşallah daha bir problem çıkartmadı ...  gayet

 

memnunum ...   Hem benzin sarfiyatı olarak beni yormuyor , hemde sürüş zevki olarak tatminkar ...

 

Bence arabanıza bir 18inch filan jant alın , extra birşeyler takın tekrar sevmeye başlayın , çünkü satmaya çalışırsanız dahada soğuyacaksınız ...   :blink:  

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

İyi de wv yeni golfe hiç mi arge yapmadı?

Bu saydığın artan maliyetler onlara uğramadı mıki yeni golfü eski ile aynı fiyata hatta daha ucuza denilebilir (tsi si atmosferikle aynı fiyata) satabiliyor ^_^ 

Valla şu yazılan çok doğru  :fiyatları talep belirliyor.

Focusclub değil zenginler kulübü olmalıydı buranın adı :)

 

Yahu fuat abi sen uzaktan takip ediyorsun sektörü onu anladım... Fazla tartışmayın yaşlılarla :D   :zha::kıhkıh:

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Bizde herşey "kız"ı tavlayıncaya kadar.... Alıncaya kadar bin takla atarız sonra yok gözler yeşil değil, yok saçları kıvırcık deriz. Sorun yaşayan arkadaşlara bir diyeceğim yok... Ben de tam 60.000 TL verdim Focus'a. Çok mu? Çok.. Ama bugün de bu keyfi yaşamak için yine veririm. Almadan aylarca araştırma yaptım. Belki yüzlerce kişinin fikrini almışımdır. Bütün markalara teker teker baktım. Üstelik 2. el de dahil olmak üzere tüm koşulları değerlendirerek... Yaklaşık 2 aydır kullanıyorum aracı. 2.800 km'lerdeyim. Şimdiye kadar kendimi en çok mutlu hissettiğim yer arabamın sürücü koltuğudur diyebilirim. 1.0 inanılmaz... Şimdiye kadar 5 tane arabam oldu. İnanın böylesi hiç olmadı.. Buna Qashqai Executive de dahil. Ve şimdiye kadar hiç bir sorun yaşamadım Allah'a şükür. Henüz yeni olsa da...

Naçizane tavsiyem; aracınızın kusurlarını arayacağınıza keyif almaya bakın.. İnanın dışarıda size imrenerek bakan gözler var.    

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Birazda şu arabaların keyfini çıkartmaya çalışsanız?

Çok mu para verdim, 2.eli şöyle mi böylemi, satılır mı durur mu demeyin; beğenmiş almışsınız geçin direksiyonuna biraz zevk alın şu meretten ki iddia ediyorum C segmentinde sürüşü en zevkli araç Focus tur.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

ayrıca , şuan 1.6 ecoboost bildiğim kadarı ile tr'ye getirmiyorlar ,   çok isterseniz sipariş veriyorsunuz ve 3 ay gibi bir zamanda yaklaşık 60 000 tl maliyetle geliyor , 

 

Yani nedendir bilinmez , en azından benim mantığım almıyor , 1.6 L duratec 125 hp ,  1.6 ecoboost 180hp varken ; ve tüketim değerleri duratec'e göre daha azken , neden diğeri tercih edilir , veya tr'ye daha çok getirilir ... 

 

yollarda binlerce 180 hp focus dolaşsa ; focus imajı öncelikle gençlerin gözünde , sonrada>; güçlü aile ve performans otomobili arayanlar tarafından

 

farkedilerek satışları çok daha fazla artabilirdi ...    

 

3-5 kişi biniyoruz , kimse böyle bir focus olduğunun farkında değil , ancak birisi arakdan sizi uyuz edince farkedilebiliyor , zaten genelde gaz açınca bir şaşkınlık uynadırdığı kesin , 3. vitesten sonra bir acayip hızlanıyor ...

 

ama 1 ve 2. vites tork limitöründen dolayı çok zayıf ...  

Tolga Başaran tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0
ayrıca , şuan 1.6 ecoboost bildiğim kadarı ile tr'ye getirmiyorlar ,   çok isterseniz sipariş veriyorsunuz ve 3 ay gibi bir zamanda yaklaşık 60 000 tl maliyetle geliyor , 

 

Yani nedendir bilinmez , en azından benim mantığım almıyor , 1.6 L duratec 125 hp ,  1.6 ecoboost 180hp varken ; ve tüketim değerleri duratec'e göre daha azken , neden diğeri tercih edilir , veya tr'ye daha çok getirilir ... 

 

yollarda binlerce 180 hp focus dolaşsa ; focus imajı öncelikle gençlerin gözünde , sonrada>; güçlü aile ve performans otomobili arayanlar tarafından

 

farkedilerek satışları çok daha fazla artabilirdi ...    

 

3-5 kişi biniyoruz , kimse böyle bir focus olduğunun farkında değil , ancak birisi arakdan sizi uyuz edince farkedilebiliyor , zaten genelde gaz açınca bir şaşkınlık uynadırdığı kesin , 3. vitesten sonra bir acayip hızlanıyor ...

 

ama 1 ve 2. vites tork limitöründen dolayı çok zayıf ...  

125 hp. ye LPG takılabildiği için.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0
ayrıca , şuan 1.6 ecoboost bildiğim kadarı ile tr'ye getirmiyorlar ,   çok isterseniz sipariş veriyorsunuz ve 3 ay gibi bir zamanda yaklaşık 60 000 tl maliyetle geliyor , 

 

Yani nedendir bilinmez , en azından benim mantığım almıyor , 1.6 L duratec 125 hp ,  1.6 ecoboost 180hp varken ; ve tüketim değerleri duratec'e göre daha azken , neden diğeri tercih edilir , veya tr'ye daha çok getirilir ... 

 

yollarda binlerce 180 hp focus dolaşsa ; focus imajı öncelikle gençlerin gözünde , sonrada>; güçlü aile ve performans otomobili arayanlar tarafından

 

farkedilerek satışları çok daha fazla artabilirdi ...    

 

3-5 kişi biniyoruz , kimse böyle bir focus olduğunun farkında değil , ancak birisi arakdan sizi uyuz edince farkedilebiliyor , zaten genelde gaz açınca bir şaşkınlık uynadırdığı kesin , 3. vitesten sonra bir acayip hızlanıyor ...

 

ama 1 ve 2. vites tork limitöründen dolayı çok zayıf ...  

 

180'i duyan opelin motoru sanıp tüketiminden korktuğu için :D aahaahhahaha :zha: 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

yani , madem çok km yapılıyor , dizel tercih edilmeli düşüncesinde olanlardanım , benzinli arabaya LPG taktırmak bana çok albenisi olan bir işlemmiş gibi gelmiyor ...  tabi bu benim şahsi düşüncem

taktıranlara saygım var fakat benim tercih edeceğim birşey değil , özellikle benzinli ve dizel arasında atla deve çok fiyat farkı olmadığı hallerde ...  



180'i duyan opelin motoru sanıp tüketiminden korktuğu için :D aahaahhahaha :zha:

 

şaka bir yana gerçekten huraflerle yaşıyoruz ...  ne söylersen söyle ; 1.6 ecoboost'un diğer benzinli araçlara göre daha az yaktığını anlatamazsın ...  direk derlerki , işte o araba altındayken illa basacaksın ,  hayır efendim illa ki basman gerekmiyor ,   kaldıki gaza çok asılsan bile , yinede atla deve yakmıyor ...  bilmiyorum diğer avrupa şehirlerinde nasıl tanıtılıyor ? gerçi avrupada leblebi parasına ST satıyorlar benzinde bedava gibi (buraya nazaran )   , türkiye için özel 1.6 ecoboost reklamı lazım :) 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

yani , madem çok km yapılıyor , dizel tercih edilmeli düşüncesinde olanlardanım , benzinli arabaya LPG taktırmak bana çok albenisi olan bir işlemmiş gibi gelmiyor ...  tabi bu benim şahsi düşüncem

taktıranlara saygım var fakat benim tercih edeceğim birşey değil , özellikle benzinli ve dizel arasında atla deve çok fiyat farkı olmadığı hallerde ...  

 

şaka bir yana gerçekten huraflerle yaşıyoruz ...  ne söylersen söyle ; 1.6 ecoboost'un diğer benzinli araçlara göre daha az yaktığını anlatamazsın ...  direk derlerki , işte o araba altındayken illa basacaksın ,  hayır efendim illa ki basman gerekmiyor ,   kaldıki gaza çok asılsan bile , yinede atla deve yakmıyor ...  bilmiyorum diğer avrupa şehirlerinde nasıl tanıtılıyor ? gerçi avrupada leblebi parasına ST satıyorlar benzinde bedava gibi (buraya nazaran )   , türkiye için özel 1.6 ecoboost reklamı lazım :)

 

 

Ne gerek var abi, ele ayağa düşmesin araba. Böyle daha iyi yoksa bu sitede rahat rahat yazamazsın emin ol her dakika bir zibidi gelir :zha: 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

yahu 2. el araba alan satan insanlara gösterdim , işte bu 1.6 ecoboost diyorum ,, adamlar o ne diyor ... hatta birisi 35 000 tl para verdi , veren yerde mecdiyeköy renault'un 2.el servisi ...  

 

ben aracımdan memnunum ama , motora geçeceğim için satacaktım , eşime yeni clio , kendimede enduro motor alacaktım , bu sayede focus 1.6 ecoboost'un tr de hiç bilinmediğini ve 2. el değerinin hiç olmadığını anladım , şimdide motor sevdamdan vazgeçtim ...  44 - 45 bin veren bile yok ...  ne verecem , binerim paşa paşa misss .... motorda başka bahara artık ...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Misafir
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.