Yanıtlama zamanı: Ekim 9, 201213 yıl comment_125332 Ford, ekonomik araçlar üretmek için yeni karbon fiber teknolojisi üzerinde çalışıyor. Daha önce kısa kısa forumlar da bahsetmiştim şimdi haberi çıkmış, detaylandırmaya çalışacağım. Karbon Fiber ile aracın boş ağırlığını azaltarak yakıt ekonomisi hedefleniyor. Bu hafta bizlere örnek olarak kaput'u örnek gösterdi ford, standart çelik hali ile bu prototip carbon fiber hali arasında %50'den daha fazla ağırlık farkı var, yani hafif Bu teknoloji yakında üretim bandına da geçecek ve fiber normal çelikten 5 kat daha dayanıklı 2 kat daha sert malzemeye sahip.Sadece ağırlıktan tasarruf etmiyor ve daha sağlam araç yapmış olacak. Ford 2020 yılında bu teknoloji ile araçlarında 340 kg kadar hafifleme hedefi koymuş. Umarız yapar Fotolarla Karbon Fiber'li Focus Raporla
Yanıtlama zamanı: Ekim 9, 201213 yıl comment_125335 Bunu teknolojinin sıkıntısı bilindiği üzere pahalı olmasıydı. Ucuzlayacak herhalde. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ekim 9, 201213 yıl Yazar comment_125337 İyi tamam yakıttan tasarruf edilecekte peki... 1200 kiloluk araç ile 900 kiloluk aracın aynı virajda aynı g kuvvetini yediğini düşünün 1200 kilo daha zor kontrolden çıkmaz mı ? Ben mi yalnış biliyorum acaba ağırlık yol tutuşunu arttırmaz mı ? Tam olarak bilmiyorum bilen biri varsa açıklarsa sevinirim... Sadece ağırlık yol tutuşu arttırmaz konu viraj ise merkez kaç etkisi artar bile...Çok etken var çok.. Fmk =m.V2/r -Merkezkaç Kuvveti Nedir? -Dönüş Sırasında Araca Etkiyen Kuvvete Denir, Bu Kuvvet Aracın Takla Atmasına, Savrulmasına Neden Olur. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ekim 9, 201213 yıl comment_125338 e=mc2 kare olmasın hocam........ made in HAMZA..... Raporla
Yanıtlama zamanı: Ekim 9, 201213 yıl Yazar comment_125339 e=mc2 kare olmasın hocam........ made in HAMZA..... O, senden & benden ünlü dikkatli ol Raporla
Yanıtlama zamanı: Ekim 9, 201213 yıl comment_125342 Yol tutuş, yan rüzgarlardan veya karşıdan gelen rüzgarlardan etkilenme ve aracın yoldaki stabilitesi etkilenecektir. Virajdan çok düz gidiş, arabanın aeorodinamisine göre belli hızda oluşan bastırma ve kaldırma kuvvetleri var. Genel olarak yeniden ayarlar yapmaları gerekecektir. Kasa ağırlığı azalınca sürat arttıkça artan bastırma kuvveti az gelecektir. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ekim 9, 201213 yıl comment_125352 yol tutuş ile ilgili araca eklenen bir sürü teknolojisi varken aracın karbon fiber olması hiç bir sorun yaşatacağını sanmıyorum. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ekim 9, 201213 yıl Yazar comment_125353 Zaten şuan bmw yaptı bunun aynısını...Satışı başlar bir kaç yıl sonra Raporla
Yanıtlama zamanı: Ekim 9, 201213 yıl comment_125354 aliminyum dan vazmıgeçildi hacı...yine tencere tava yapmaya devammı.. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ekim 10, 201213 yıl comment_125395 Eeee çarpılan yada çarpan aracın hasar durumu ve onarımında yeni gelişmelere ihtiyaç var o vakit....... Raporla
Yanıtlama zamanı: Ekim 10, 201213 yıl Yazar comment_125396 Çarptırmamak için çabalıyorlar ya Sürücü uyumazsa, alkol almazsa, kurallara uyarsa, yollar normal olunca. Karşı araçları saymazsak kaza etkeni çok az ve dogrusu bu. Yani firma onarıma konusunda calışma yapmaz bence yapsa da maliyeti yine bize yansır. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ekim 10, 201213 yıl comment_125398 Ben sanayiicilerin (oto kaportacılar) kendisini geliştirmesini kasıt etmiştim.... Raporla
Yanıtlama zamanı: Ekim 10, 201213 yıl Yazar comment_125399 Heee Pek o işlerle tarağımın olmadığını öğrenmiş oldunuz Raporla
Yanıtlama zamanı: Ekim 10, 201213 yıl comment_125433 fiber daha maliyetsiz... sacın işlenmesinde harcanan enerji çok yüksek..birim alan üzerinden yorum yapacak olursak sac fiber yüzeyden daha ucuz fakat tam mamül olmuş sac ürün fiberden daha pahallıya geliyor herneyse sıkıntı maaliyet değil fiberi üretirken fazla robot kullanılamıyor o hataları ayıklıyacak bir tarayıcı geliştiremedi insanoğlu yani teknoloji ilerde ama amaca uygun bir arge yok endüstride seri üretim bandında karbon fiber ürün %30 fire verir yani 10 parçadan 3 ü bozuk çıkar defolu ürünü geri dönüşümle kazanmak için gereken enerji sacın maaliyetini geçiyor haliyle.. ayrıyetten demir gibi %100 geri dönüşüm sağlanamıyor bu yüzden 2020 gibi bir hedef koymuşlar... Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın