Yanıtlama zamanı: Mart 17, 20242 yıl comment_515146 Arkadaşlar öncelikle hayırlı geceler 2019 model 1.5 ecoblue aracımı alalı 1 hafta oldu.Bu benim ilk otomatik aracım.Fakat daha önce otomatik vites araba kullanmisligim var.Yalniz bu arabaya bir türlü alışamadım nedendir bilmiyorum yolda giderken aracın sürekli vites değiştirmesi beni yola adapte edemiyor.8 ileri olması güzel ama bu kadar düşük devir vites aralığı hoşuma gitmedi.Sizdede aynı hissiyat varmı? Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 17, 20242 yıl comment_515147 Düşük hacim ve yüksek vites sayısı olan araçlarda ortak bir durum. Bende 2023 Corsa kullanıyorum. 1.2 turbo benzinli 8 ileri şanzımana sahip. O da düşük hızlarda sürekli vites yükseltme çabası içinde. 50 kmh hıza geldiğimde 5 veya 6 vitese çoktan geçmiş oluyor. Açıkçası çok takip etmemeye calisin. Ona odaklanmamaya çalışın. Başka türlü görmezden gelemezsiniz. Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 18, 20242 yıl comment_515154 9 saat önce, Mithat E. yazdı: Arkadaşlar öncelikle hayırlı geceler 2019 model 1.5 ecoblue aracımı alalı 1 hafta oldu.Bu benim ilk otomatik aracım.Fakat daha önce otomatik vites araba kullanmisligim var.Yalniz bu arabaya bir türlü alışamadım nedendir bilmiyorum yolda giderken aracın sürekli vites değiştirmesi beni yola adapte edemiyor.8 ileri olması güzel ama bu kadar düşük devir vites aralığı hoşuma gitmedi.Sizdede aynı hissiyat varmı? çalıştırır çalıştırmaz dinamik moda geçin (dinamik mi spor mu neydi o sportif mod) Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 18, 20242 yıl comment_515157 Aynı aracı kullanıyorum bende ama çoğu zaman vites değiştirdiğini anlamıyorum bile. Hiç rahatsız da olmadım yani. Sizin araca özgü sarsıntılı/gürültülü vites değiştirme durumu olabilir mi bilemedim.. Sürüş modlarından sport olanı seçerek aracın daha düşük viteslerde kalmasını sağlayabilirsiniz.. Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 18, 20242 yıl Yazar comment_515161 Vites geçişleri yumuşak, gürültüsüz ve sarsıntısız.Sadece bazen rampalarda kafası karışıyor gibime geldi Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 18, 20242 yıl comment_515163 Benimki hafif rampa aşağı inişlerde düşük hızlarda bocalıyabiliyor ama nadiren yapıyor. Rampa çıkışlarda sorun göremedim. Sport modu kullanın, bir nebze düzelir diye düşünüyorum.. Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 18, 20242 yıl Yazar comment_515164 Sport modda denedim hiçbir sorun yok normal modda rampa aşağı ve yukarı dediğiniz gibi bocalayabiliyor Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 19, 20242 yıl comment_515171 Rampalarda 2008'in bazen bocaladığını hissediyorum. Spor moda alınca daha akıcı. Sanırım esas neden emisyondan dolayı motorun kendini frenlemesi. Bu da şanzımanı kararsızlaştırıyor. Yeni alınca otomatiklerde bu tür hisler yaygın oluyor, zamanla ayak alışır. Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 19, 20242 yıl comment_515173 BU kararsızlık denilen şey sanırım bende de vardı. Hatta satma kararımdaki etmenlerden biridir. Bakım yapıldığında başta düzeliyor gibi oluyordu sonra yine başlıyordu. Benimki daha çok gaza az basınca olan silkeleme ya da hava filtresi tıkanmış da silkeliyor gibiydi. Soğukta ve lk çalıştırmada oluyordu. Özellikle sabahları garajdan çıkış ölüm oluyordu. Dik rampa D de Spor da da düşük vitese izin vermiyordu. Benim istediğim hızda neredeyse duracak gibi silkeliyordu. Daha hızlı çıkınca sorun değildi ama o hiz tehlikeli buluyordum. (aynı yerde volvoda hiç sorun olmuyor bu arada) Fakat arabayı sattık. Karşı taraf kullanarak notere geldik. Gencecik çocuk hiç de öyle silkeletmedi. Ben kendi kötü şoförlüğümden oluyor diye düşünmedim değil 😄 Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 19, 20242 yıl comment_515174 3 saat önce, Murat Kav. yazdı: Rampalarda 2008'in bazen bocaladığını hissediyorum. Spor moda alınca daha akıcı. Sanırım esas neden emisyondan dolayı motorun kendini frenlemesi. Bu da şanzımanı kararsızlaştırıyor. Yeni alınca otomatiklerde bu tür hisler yaygın oluyor, zamanla ayak alışır. Aynen. Aracı ilk aldığımda benzer hissiyat vardı. Benim ayağım mı yoksa araç mı alıştı artık pek bocalamıyor.. Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 19, 20242 yıl comment_515176 7 saat önce, H. Cenk yazdı: BU kararsızlık denilen şey sanırım bende de vardı. Hatta satma kararımdaki etmenlerden biridir. Bakım yapıldığında başta düzeliyor gibi oluyordu sonra yine başlıyordu. Benimki daha çok gaza az basınca olan silkeleme ya da hava filtresi tıkanmış da silkeliyor gibiydi. Soğukta ve lk çalıştırmada oluyordu. Özellikle sabahları garajdan çıkış ölüm oluyordu. Dik rampa D de Spor da da düşük vitese izin vermiyordu. Benim istediğim hızda neredeyse duracak gibi silkeliyordu. Daha hızlı çıkınca sorun değildi ama o hiz tehlikeli buluyordum. (aynı yerde volvoda hiç sorun olmuyor bu arada) Fakat arabayı sattık. Karşı taraf kullanarak notere geldik. Gencecik çocuk hiç de öyle silkeletmedi. Ben kendi kötü şoförlüğümden oluyor diye düşünmedim değil 😄 Hocam sattıracak kadar can sıkıcı mıydı? Sizin Araca özgü bir durum muydu ya da? Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 19, 20242 yıl comment_515178 8 saat önce, H. Cenk yazdı: Fakat arabayı sattık. Karşı taraf kullanarak notere geldik. Gencecik çocuk hiç de öyle silkeletmedi. Ben kendi kötü şoförlüğümden oluyor diye düşünmedim değil 😄 bakimda duzelmesi ve karsi taraf kullandiginda olmamasindan yola cikarak gaza az basmak ve arabaninda buna uyup tepkileri dusurmesinden kaynakli gibi geldi bana 🙂 Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 19, 20242 yıl Yazar comment_515179 Bilmiyorum fakat ben alışamadım ayağını gazdan almaya gelmiyor hemen vites küçültüyor az bişey gaza dokununcada hemen vites yükseltiyor kararsız vites geçişleri var bir türlü alışamadım Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 19, 20242 yıl comment_515180 9 saat önce, H. Cenk yazdı: BU kararsızlık denilen şey sanırım bende de vardı. Hatta satma kararımdaki etmenlerden biridir. Bakım yapıldığında başta düzeliyor gibi oluyordu sonra yine başlıyordu. Benimki daha çok gaza az basınca olan silkeleme ya da hava filtresi tıkanmış da silkeliyor gibiydi. Soğukta ve lk çalıştırmada oluyordu. Özellikle sabahları garajdan çıkış ölüm oluyordu. Dik rampa D de Spor da da düşük vitese izin vermiyordu. Benim istediğim hızda neredeyse duracak gibi silkeliyordu. Daha hızlı çıkınca sorun değildi ama o hiz tehlikeli buluyordum. (aynı yerde volvoda hiç sorun olmuyor bu arada) Fakat arabayı sattık. Karşı taraf kullanarak notere geldik. Gencecik çocuk hiç de öyle silkeletmedi. Ben kendi kötü şoförlüğümden oluyor diye düşünmedim değil 😄 Benim MK4 St-line 56.000 km oldu, soğuk-sıcak, iniş-çıkış hemen hemen hiç sorun yok. Şehir içi düşük hız ve sokak dönüşlerinde bazen arkadan tekme vurma hissi gibi bir tepki ile vites küçültüyor sadece. Bu çok nadir oluyor. Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 20, 20242 yıl Yazar comment_515196 Aracım 108 binde triger hiç değişmemiş bayramdan önce bakım yaptiricam triger setini degistircem şanzıman yağı hiç değişmemiş. Siz kullanicilarin görüşlerini almak istiyorum. Sizce şanzıman yağı değişmeli mi? Servis değişmez ömürlük diyor bilemedim kararsız kaldım. Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın