Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Focus 4 otomatik

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Arkadaşlar öncelikle hayırlı geceler

2019 model 1.5 ecoblue aracımı alalı 1 hafta oldu.Bu benim ilk otomatik aracım.Fakat daha önce otomatik vites araba kullanmisligim var.Yalniz bu arabaya bir türlü alışamadım nedendir bilmiyorum yolda giderken aracın sürekli vites değiştirmesi beni yola adapte edemiyor.8 ileri olması güzel ama bu kadar düşük devir vites aralığı hoşuma gitmedi.Sizdede aynı hissiyat varmı?

• Yanıt 49
  • Görüntüleme 24,1k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Gürkan Çakıroğlu
    Gürkan Çakıroğlu

Yazdım ya uyarı veriyor sadece diye, denedim yani 🙂   Türküz biz: kavga var dövüş var sövüş var, her zaman camdan çıkamıyoruz 🙂  

• arkadaşlar bugün anlaştım. bayide yokmuş haftaya gelecek 2023 model titanyum stil paket manyetik gri sedan dizel. dördüncü focus olacak. ilk kez otomatik kullanacağım. umarım daha önceki focuslar gibi

• bakimda duzelmesi ve karsi taraf kullandiginda olmamasindan yola cikarak gaza az basmak ve arabaninda buna uyup tepkileri dusurmesinden kaynakli gibi geldi bana 🙂 

Yanıtlama zamanı:

Düşük hacim ve yüksek vites sayısı olan araçlarda ortak bir durum. Bende 2023 Corsa kullanıyorum. 1.2 turbo benzinli 8 ileri şanzımana sahip. O da düşük hızlarda sürekli vites yükseltme çabası içinde. 50 kmh hıza geldiğimde 5 veya 6 vitese çoktan geçmiş oluyor. Açıkçası çok takip etmemeye calisin. Ona odaklanmamaya çalışın. Başka türlü görmezden gelemezsiniz.

Yanıtlama zamanı:
9 saat önce, Mithat E. yazdı:

Arkadaşlar öncelikle hayırlı geceler

2019 model 1.5 ecoblue aracımı alalı 1 hafta oldu.Bu benim ilk otomatik aracım.Fakat daha önce otomatik vites araba kullanmisligim var.Yalniz bu arabaya bir türlü alışamadım nedendir bilmiyorum yolda giderken aracın sürekli vites değiştirmesi beni yola adapte edemiyor.8 ileri olması güzel ama bu kadar düşük devir vites aralığı hoşuma gitmedi.Sizdede aynı hissiyat varmı?

çalıştırır çalıştırmaz dinamik moda geçin (dinamik mi spor mu neydi o sportif mod) 

Yanıtlama zamanı:

Aynı aracı kullanıyorum bende ama çoğu zaman vites değiştirdiğini anlamıyorum bile. Hiç rahatsız da olmadım yani. Sizin araca özgü sarsıntılı/gürültülü vites değiştirme durumu olabilir mi bilemedim.. Sürüş modlarından sport olanı seçerek aracın daha düşük viteslerde kalmasını sağlayabilirsiniz..

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Vites geçişleri yumuşak, gürültüsüz ve sarsıntısız.Sadece bazen rampalarda kafası karışıyor gibime geldi

Yanıtlama zamanı:

Benimki hafif rampa aşağı inişlerde düşük hızlarda bocalıyabiliyor ama nadiren yapıyor. Rampa çıkışlarda sorun göremedim. Sport modu kullanın, bir nebze düzelir diye düşünüyorum..

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Sport modda denedim hiçbir sorun yok normal modda rampa aşağı ve yukarı dediğiniz gibi bocalayabiliyor

Yanıtlama zamanı:

Rampalarda 2008'in bazen bocaladığını hissediyorum. Spor moda alınca daha akıcı. Sanırım esas neden emisyondan dolayı motorun kendini frenlemesi. Bu da şanzımanı kararsızlaştırıyor. Yeni alınca otomatiklerde bu tür hisler yaygın oluyor, zamanla ayak alışır.

Yanıtlama zamanı:

BU kararsızlık denilen şey sanırım bende de vardı. Hatta satma kararımdaki etmenlerden biridir. Bakım yapıldığında başta düzeliyor gibi oluyordu sonra yine başlıyordu. Benimki daha çok gaza az basınca olan silkeleme ya da hava filtresi tıkanmış da silkeliyor  gibiydi. Soğukta ve lk çalıştırmada oluyordu. Özellikle sabahları garajdan çıkış ölüm oluyordu. Dik rampa D de Spor da da düşük vitese izin vermiyordu. Benim istediğim hızda neredeyse duracak gibi silkeliyordu. Daha hızlı çıkınca sorun değildi ama o hiz tehlikeli buluyordum. (aynı yerde volvoda hiç sorun olmuyor bu arada) 

Fakat arabayı sattık. Karşı taraf kullanarak notere geldik. Gencecik çocuk hiç de öyle silkeletmedi. Ben kendi kötü şoförlüğümden oluyor diye düşünmedim değil 😄

Yanıtlama zamanı:
3 saat önce, Murat Kav. yazdı:

Rampalarda 2008'in bazen bocaladığını hissediyorum. Spor moda alınca daha akıcı. Sanırım esas neden emisyondan dolayı motorun kendini frenlemesi. Bu da şanzımanı kararsızlaştırıyor. Yeni alınca otomatiklerde bu tür hisler yaygın oluyor, zamanla ayak alışır.

Aynen. Aracı ilk aldığımda benzer hissiyat vardı. Benim ayağım mı yoksa araç mı alıştı artık pek bocalamıyor..

Yanıtlama zamanı:
7 saat önce, H. Cenk yazdı:

BU kararsızlık denilen şey sanırım bende de vardı. Hatta satma kararımdaki etmenlerden biridir. Bakım yapıldığında başta düzeliyor gibi oluyordu sonra yine başlıyordu. Benimki daha çok gaza az basınca olan silkeleme ya da hava filtresi tıkanmış da silkeliyor  gibiydi. Soğukta ve lk çalıştırmada oluyordu. Özellikle sabahları garajdan çıkış ölüm oluyordu. Dik rampa D de Spor da da düşük vitese izin vermiyordu. Benim istediğim hızda neredeyse duracak gibi silkeliyordu. Daha hızlı çıkınca sorun değildi ama o hiz tehlikeli buluyordum. (aynı yerde volvoda hiç sorun olmuyor bu arada) 

Fakat arabayı sattık. Karşı taraf kullanarak notere geldik. Gencecik çocuk hiç de öyle silkeletmedi. Ben kendi kötü şoförlüğümden oluyor diye düşünmedim değil 😄

Hocam sattıracak kadar can sıkıcı mıydı? Sizin Araca özgü bir durum muydu ya da?

Yanıtlama zamanı:
8 saat önce, H. Cenk yazdı:

bakimda duzelmesi ve karsi taraf kullandiginda olmamasindan yola cikarak gaza az basmak ve arabaninda buna uyup tepkileri dusurmesinden kaynakli gibi geldi bana 🙂 

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Bilmiyorum fakat ben alışamadım ayağını gazdan almaya gelmiyor hemen vites küçültüyor az bişey gaza dokununcada hemen vites yükseltiyor kararsız vites geçişleri var bir türlü alışamadım 

Yanıtlama zamanı:
9 saat önce, H. Cenk yazdı:

Benim MK4 St-line 56.000 km oldu, soğuk-sıcak, iniş-çıkış hemen hemen hiç sorun yok. Şehir içi düşük hız ve sokak dönüşlerinde bazen arkadan tekme vurma hissi gibi bir tepki ile vites küçültüyor sadece. Bu çok nadir oluyor.

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Aracım 108 binde triger hiç değişmemiş bayramdan önce bakım yaptiricam triger setini degistircem şanzıman yağı hiç değişmemiş.

Siz kullanicilarin görüşlerini almak istiyorum.

Sizce şanzıman yağı değişmeli mi?

Servis değişmez ömürlük diyor bilemedim kararsız kaldım.

Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler 

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.