Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Tuğra Yanık

Üye
  • Toplam İleti

    207
  • Katılım

  • Son ziyaret

Tuğra Yanık tarafından yazılan her şey

  1. Onun üzerinde paspas durmaz hep kayar gibime geldi.
  2. Benim MK4 St-line 56.000 km oldu, soğuk-sıcak, iniş-çıkış hemen hemen hiç sorun yok. Şehir içi düşük hız ve sokak dönüşlerinde bazen arkadan tekme vurma hissi gibi bir tepki ile vites küçültüyor sadece. Bu çok nadir oluyor.
  3. Gürkan bey aramızda 5000 km kalmış...
  4. Bu hangi aracın kadranı acaba?
  5. Hortumun dış yüzeyine bir sıvı temas ederek iz bırakmış/hasar vermiş gibi sanki.
  6. Emre bey elinizdeki MK4 uyumlu sensörlü sibopların fotoğraflarını rica edebilir miyim? Sibobun sensöre bağlanan metal kısmını özellikle.
  7. Çinden gelen bu sensörlü sibopların kalitesi nasıl acaba? Üzerindeki eski siboplardan daha zayıf olmasın?
  8. Sensör uyumlu sibop diye isteyeceğiz o zaman.
  9. Gürkan hocam, sensörler şimdilik sağlam. Siboplar 5 yıllık oldu ve lastik değişimi ile değişse iyi olur düşüncesindeyim. Bu sisteme uyan kaliteli lastik sibop arıyorum (Alligator-EHA marka gibi). Sensör ile sibob arasında civata ile bağlantı var. Değişim çok kolay.
  10. Ben üzerinde sensörü olmayan yedek siboplardan alacağım sadece. Mevcut sensörleri yeni siboplara takacağım.
  11. 2018 üretimi 2019 Nisan çıkışlı MK4 ST line aracım 5. yılına ilerliyor. 54.000 km'ye geldi. Michelin pilot sport 3 lastikleri bu kış attım. Yeni yazlıkları takarken sibopları yenilemek istiyorum ancak mevcut sensör (TMPS) ile uyumlu kaliteli lastik sibop bulamadım. Bu konuda tecrübesi olan varsa yardım rica ediyorum.
  12. Mertol hocam bu şanzıman ile uyumlu ULV yağ hangisi acaba bizim km 55.000 e gidiyor. Ocakta şirket sebepli yeni araç alımı için satmak zorunda kalmaz isem değiştirmek isterim yağını.
  13. Hayır Ford 8 ileri otomatik EAT 8 değil. EAT 8 Aisin üretimi. Ford 8 ileri Ford ve GM ortak üretimi diye hatırlıyorum.
  14. Maslak veya Kartal oto sanayide bir elektrikçinin farların arızasını kopan kabloları lehimleyerek çok basit bir şekilde tamir ettiği yazılmıştı.
  15. Adaptif far arızası olabilir. Benim 2015 MK 3.5 titaniumda vardı. Mahkeme sonrası ayıplı ve kusurlu ürün sayılarak Otosan tarafından geri alındı. YouTube videoları duruyor. Ford Focus Mk 3.5 adaptive headlight malfunction diye arayınca çıkar.
  16. Benim Pilot sport 3 ler 48.000 km oldu. Tabiki yazlık ve kışlık dönüşümlü olarak. Hala fena değil gibi. Bu kış kışlıkları takarken atacağım.
  17. 3-4 gün spor moda alıp devirli kullanınca uyarı ışığı söndü. Destek olan herkese teşekkür ediyorum...
  18. Aslında günde 45 km yol yapıyor ama sürüşümde değişiklik oldu. Mayıs ayında ikinci aracımızı Subaru Solterra EV ile değiştirdik. Ona alışınca dizel araçta da çok sakin ve yumuşak bir sürüş stili yarattım kendime. O stil sayesinde tüketim çok azaldı.
  19. Bende öyle umuyordum ama başkasından duyunca moralim düzeldi. Teşekkürler...
  20. Tatile diğer araçla gittiğimiz için 15 gün yatan Focus mk4 ST line ecoblue aracım bu akşam iş dönüşü motor arıza ışığı yaktı. Sesinde, çekişinde, motor ısısında sıkıntı yok. Yağ ve soğutma sıvısını kontrol ettim problem yok. Start stop çalışıyor. Ankarada önereceğiniz güvenilir özel servis önerisine açığım.
  21. Yılda 15.000 km den fazla yol yaptığım için yeniden Liqui Moly Top Tec 6610 5 litre aldım. Nisan ayında 1070 TL olan yağ 1470 TL olmuş. Mazot filtresi ise Mann 11024 1750 TL. Hava ve yağ yedeğim hazırdı. Sonraki bakımı bekliyorum.
  22. Geçmiş olsun, pilot sport 3'ten parça mı koptu?Nasıl oldu olay?
  23. Serviste de yoktur bence. Benim servis haricinde bakımı yapılmayan arabamın karter muhafazasının 2 tane akıllı vida ile tutturulmuş olduğu ortaya çıktı sanayide. En son Otokoç tarafından tamirat yapılmıştı. Bakım da Başer de yapılmıştı.
  24. Ate piyasadaki en kaliteli balatalardan biridir. Büyük ihtimalle motorcraft üreticisi ate olabilir. Ben MK4 motorcraft hava filtresi sökülünce Mann filter ile yakından karşılaştırma yaptım. Üretim yeri, yazı puntosu vb aynıydı. Malzeme birebir aynı idi.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.