Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Sigorta ve kaskonuzu kaça yaptırdınız ve hangi şirket?


Önerilen Mesajlar

1 yıllık yaptırmış oldugumuz kaskonun günü dolduğunda,yani yılını tamamladıgında hemen kaskoyu yenilemek zorundamıyız,hasarsızlık vb indirimlerden yararlanmak için..bir de hasarsızlık indirimi için daha önce yaptırdıgımız şirkete mi yaptırmak zorundayız kaskomuzu...örneğin 6 ay aracımız kaskosuz dursa,kaza riskimiz dışında herhangi bir mağduriyetımız olusabılır mı..zorunlu trafık sigortasındakı gibi gecikme tutarı tarzında fazla ödeme istenme durumu var mı

Özcan B. tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Kasko konusuyla ilgili küçük bir hatırlatma yapmak istedim:
 
Kaskoda fiyat kadar önemli olan kapsamıdır.

Kasko sigortaları için uygulanan genel şartlar hazine müsteşarlığı tarafından belirlenir. Bunun dışındaki özel şartları belirlemek serbesttir.

Bir riskin poliçede eksik/fazla olması fiyatı etkiler. (İl, yaş vs dışında.) Bu nedenle farklı şirketlerden fiyat alırken/karşılaştırırken kapsamı da göz önünde bulundurmak gerekir.
 
Kullanıcının, araç sahibinin özellikleri, aracın bulunduğu il, aracın markası primi etkileyen unsurlardır.
Bu arada Ford bu konuda en avantajsız markadır. Yurt genelindeki firma çalışanları ağırlıklı olarak Ford kullanmaya başladığından ve bunların hasar oranları yüksek olduğundan firmalar yüksek prim çıkartmaktadır.
 
Ayrıca aracın dağıtıcısının bağlı olduğu holdingin sigorta şirketi de varsa daha avantajlı primler çıkabilmektedir.

Bundan dolayı primle birlikte sigorta kapsamını da değerlendirmek fayda vardır. Bir tanıdığım daha ucuz diye poliçeyi okumadan sigorta yaptırmıştı. Meğer sel hasarı dahil değilmiş. O yıl bulundukları şehirde şiddetli yağmur nedeniyle sel oldu. Araç bedelini, hasarını bırak kuruş alamadılar. (İstanbul selinde de aynı durumu yaşayıp mahkemelik olanlar çok fazlaydı.)

Yine dikkat edilmesi gereken bir husus da acentanın geçerliliği. Kayınpeder daha ucuz (hatta çok çok ucuz) diye bulunduğu ilçeden kasko yaptırmıştı. Meğer sigorta şirketi kapanmış (veya acentelik iptal edilmiş, tam hatırlayamadım şimdi) adam da elinde bir deste basılı poliçe var, yazmış yazmış satmış.

Allahtan hasarı küçüktü fazla zarar etmedi.

Bir de tenzili muafiyet gibi basit görünen ama yeri geldiğinde önemli olan hususlara dikkat etmek lazım. Küçük hasarları almaz, hasarlarda da (mesela) yüzde 10 az alırsanız prim düşer diye söylerler. Sonra araç pert olduğunda da yüzde 10 eksik öderler.
 
Aklıma gelen önemli noktalar bunlar (Eksik veya aşkın sigorta konusu var ama zaten liste fiyatından yapılırsa bunlara gerek kalmaz.)
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Geçen hafta süresi dolan trafik sigortamı yeniledim .Geçen sene 292,00 tl ödediğim sigorta bu sene % 10 hasarsızlık indirimi ile birlikte 339,00 tl ye yükseldi,sigortacımın söylediğine göre hasarsızlık indirimim %20 olsa ödeyeceğim rakkam 270.00 tl olacakmış ben bir anlam veremedim

mapfre genel sigorta..

çetin kılıç tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ben kasko için 1640 TL , trafik içinde 398 TL ödedim. Hiç indirimim yoktu, araç bedeli 48 bin küsür, şehir İstanbul.

 

Kasko poliçesi hazırlanırken hemen yanımda başka biri aynı şartlar (opel corsa aracı) ile 1.200 TL'ye kasko yaptırdı. Bana neden yüksek fiyat çıkarıldığını sorduğumda aracımın markası ford olduğu ve yaşımın genç olmasından dolayı dezavantajım olduğunu söylemişlerdi. Fordun yedek parçası pahalı olduğu için ve kaza oranı fazla olduğu için primler yüksek oluyormuş. Başka yerlerde 2-3 bin fiyat çıkaranlar da olmuştu.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.